Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

DUBLU BLOCAJ LA APIA: După protestul funcționarilor, NICI SOFTUL INFORMATIC NU MAI FUNCȚIONEAZĂ!

După valul de proteste de la Agenție de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, o nouă problemă stă în calea autorizării subvențiilor către fermieri. Pe data de 16 noiembrie, adică în prima zi în care funcționarii au ieșit în fața centrelor pentru a-și manifesta nemulțumirea legată de salariile ce scad de la 1 ianuarie, ministrul agriculturii Petre Daea a făcut o dezvăluire despre un nou impas al plăților. Șeful de la MADR a declarat că sunt probleme cu softul informatic care…nu mai răspunde la comenzi!

Dacă vizita efectuată la APIA Olt de către ministrul Daea părea, la prima vedere, direct legată de declanșarea protestelor funcționarilor, la baza opririi șefului MADR la acel centru a mai stat un aspect.

Nu protestele m-au adus pe mine aici, ci interesul pentru a merge treaba în ţară. Ştim că în această perioadă se acordă subvenţiile pentru fermieri. Miercuri, am dat drumul la subvenţiile pentru zootehnie, şi aşa fac de fiecare dată, am vrut să văd cum se desfăşoară activitatea. Am stat de vorbă cu colegii aici, cu fiecare în parte, am vrut să-i cunosc, să-i ascult, pentru că la fiecare procedeu nou eu merg să-l verific în ţară. Am aflat o serie de probleme tehnice, pe care trebuie să le rezolvăm. La această oră, sistemul nu răspunde la comenzi şi am căutat să discut cu ei care sunt cauzele. Este o problemă tehnică pe care operatorii de la APIA central sunt în dispozitiv de remediere”, a declarat Petre Daea, citat de gazetanoua.ro.

Informația că există probleme cu softul de la APIA ne-a fost furnizată și pe surse de către funcționari din interiorul APIA. Aceștia vor ca fermierii să știe că avansul din sprijinul cuplat pentru zootehnie – vaca de lapte, vaca de carne și bivolițe, nu este blocat din cauza orelor de protest, ci pentru că sistemul informatic nu funcționează cum trebuie. Mai mult, cum contractul cu compania Siveco s-a încheiat, iar licitația pentru noul contract nu s-a clarificat, în acest moment angajații APIA trebuie să rezolve problema pe cont propriu, fără asistența specialiștilor Siveco.

Vă reamintim că din data de 16 octombie, APIA a demarat plata avansului din subvenția la 2017. Pe 16 noiembrie, data la care trebuia să fie demarată și autorizarea plăților pentru crescătorii de bovine, funcționarii au declanșat un protest la nivel național. Timp de trei ore pe zi, angajații au ieșit în fața centrelor și au manifestat împotriva scăderilor salariale ce ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie, ca urmare a legii privind transferului contribuțiilor de la angajator la angajat. Cum problema salariilor nu s-a rezolvat, funcționarii vor continua protestul și săptămâna viitoare, iar miercuri este programată pichetarea sediului Ministerului Agriculturii la București.

Citiți și:

A DOUA ZI DE PROTESTE LA APIA! Ce spun funcționarii despre REPROȘURILE CĂ AU SALARII ”NESIMȚITE”!

EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

FUNCȚIONARII au decis: MUTĂ PROTESTUL LA BUCUREȘTI! Ministrul Daea, la centrul din Olt PENTRU A CONTROLA CONDICA DE PREZENȚĂ!

ULTIMATUM! Funcționarii APIA AMENINȚĂ că NU VOR MAI PLĂTI SUBVENȚIILE de la 1 DECEMBRIE!

Ministrul agriculturii PETRE DAEA, declarații despre PROTESTUL FUNCȚIONARILOR APIA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Or fi si din aia care taie frunza la caini , invartitii zilelor noastre, caci nu e padure fara uscaciuni, dar nu aceia au protestat, ci cei care muncesc efectiv, si nu au salarii nesimtite. Ei protesteaza pentru ca sunt discriminati, si nu e normal caci APIA e una singura, nu centru si teritoriu, e singura agentie cu adevarat eficienta din aceasta tara caci atrage 98 % din fonduri europene, bani care intra in tara asta , de ce nu se vede acest lucru ?! iar greul il duc cei din teritoriu care sunt interfata APIA cu fermierul , ei trebuie sa-si faca munca si in functie de programul fermierului dar si in functie de programul informatic, chiar daca lucreaza in schimburi ei sunt si schimbul unu, si schimbul 2 si schimbul 3 dupa cum cere nevoia, nu are cine sa-i schimbe ….d-nul ministru si-a dat cuvantul ca salariile APIA pentru teritoriu nu vor scadea dupa 1 ianuarie, iar acum se face ca “ploua “, in plus fara ca legea 153 sa faca precizarea expresa, Ministerul agriculturii si conducerea APIA central ( nu stiu in care “laboratoare” ) au impartit APIA in doua , fara nici o baza legala doar dupa o interpretare proprie caci APIA nu este serviciu public deconcentrat. Asa cum ministrul Daea a sesizat pe fermieri la Oficiul Concurentei pentrucresterea preturilor ,cred ca si Sindicatul APIA ar trebui sa-l sesizeze pe ministru si conducerea APIA central la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii – pentru interpretarea eronata a Legii 153 si includerea pe grile separate a functionarilor APIA de la centru si teritoriu !!!!

Scrie un comentariu