• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A DOUA ZI DE PROTESTE LA APIA! Ce spun funcționarii despre REPROȘURILE CĂ AU SALARII ”NESIMȚITE”!

    Roxana Dobre -

    Funcționarii APIA, din nou în stradă! Pe o vreme câinoasă în cele mai multe județe ale țării, angajații agenției de plăți din teritoriu vor să tragă zilnic câte un semnal de alarmă până miercuri, 22 noiembrie, când a fost anunțat un protest național în fața Ministerului Agriculturii. Salariații sunt nemulțumiți pentru că noua lege a salarizării – cea care mută contribuția de la angajator la angajat, le va scădea lefurile semnificativ, începând cu 1 ianuarie 2018. 

    Deși recunosc că au salariile bune, funcționarii agenției de plăți spun că acestea sunt meritate deoarece instituția a adus sume record din fonduri europene, fapt recunoscut în nenumărate rânduri și de ministrul agriculturii, Petre Daea. ”Toate aceste termene stricte au fost respectate cu eforturi deosebite făcute de angajații APIA și nimeni nu se aștepta ca asta să ne fie răsplata. Noi n-am cerut creșteri salariale. Am cerut păstrarea drepturilor salariale. Este cumva chiar frustrant când știi că ești instituția cu cel mai mare grad de absorbție pe fonduri europene din România și să fim cei mai văduviți, să spun așa”, a declarat ieri în prima zi de protest pentru www.radiomures.ro, Ovidiul Săvâșcă, director al APIA Mureș.

    „Am reușit să atragem 98% dintre fondurile europene din sectorul agricol. Şi asta chiar dacă există deficienţe majore în construirea sistemului informatic, există legi şi proceduri neclare, bâlbâieli legislative soldate cu legi schimbate chiar şi de 4 ori pe lună, ori interpretări greşite ale legilor şi ordonanţelor chiar de către conducerea de top a APIA. Vrem să tragem un semnal pentru că nu au fost respectate promisiunile privind menținerea la același nivel a salariilor din teritoriu cu cele de la Centru. Protestăm și pledăm pentru egalitatea de șanse, pentru nediscriminare și am putea spune pentru muncă egală, salarizare egală. În cadrul altor insituții, ANAF, ANSVSA, Protecția Consumatorului s-au găsit soluții pentru ca de la 1 ianuarie 2018 să nu le fie diminuate drepturile salariale”, a completat pentru www.aradon.ro, Alexandru Borcea, consilier juridic în cadrul APIA Arad.

    Ministrul agriculturii le-a spus angajaților de la APIA că nu își merită salariile

    Într-o vizită fulger la centrul APIA Olt, acolo unde întâmplător sau nu se află și Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, ministrul agriculturii le-a reproșat angajaților agenției de plăți că nu își merită salariile chiar dacă acum câteva zile îl lăuda și le aprecia munca pentru plata subvențiilor din Campania 2017.

    Am ajuns să credem că domnul ministru crede că așa merităm, să ni se scadă salariile, a venit cu o atitudine de intimidare. Cam asta e percepția. La centrul județean când a venit erau aproape 40 de colegi și când l-am întrebat despre salarizare, nu a vrut să discute. Colegii au întrebat la fel, nu le-a răspuns. Percepția noastră este că el crede că nu merităm să rămânem la salariile actuale”, a spus liderul sindical pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Acesta spune că funcționarii APIA nu cer măriri și recunoaște că nivelul actual de salarizare în rândul funcționarilor APIA este unul bun dar meritat având în vedere sumele record pe care agenția le-a adus în țară, în conturile fermierilor, din banii europeni. ”Noi avem niște salarii bune, nimeni nu contestă asta, suntem conștienți de lucrul acesta. Am venit și am lucrat sâmbete, duminici, zile legale libere, oricând ni s-a solicitat. Nouă nu ne-au mai fost plătite din 2008 orele suplimentare ci au fost date doar ca recuperare. Deci aceste ore s-au acumulat și vă spun că ar trebui să închidem agenția cel puțin un an dacă și-ar lua angajații aceste ore. Am venit mereu când am fost chemați peste program, termene peste termene, s-a lucrat în stres să știți. Pe de altă parte, atenție, suntem controlați de audit intern și extern, Curte de Conturi, DNA. Deci pe de o parte politicul face presiuni să dăm bani iar pe de alta organele de control vin și ne trag la răspundere de ce și cum îi dăm, să fie alocați corect. Deci vorbim despre salarii dar nimeni nu aduce în discuție și răspunderea pe care o avem când facem aceste plăți”, a punctat Mateescu pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Federația Națională a Sindicatelor APIA a depus deja cererea de autorizare a protestului la autoritățile locale din Capitală pentru a se aproba un protest al funcționarilor în centrul Bucureștiului, în fața MADR și APIA, în ziua de miercuri. ”I-am spus domnului ministru că vom continua protestul, că sunt colegii nemulțumiți”, ne-a spus Mateescu.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

    EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

    REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

    Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

    GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!

    FUNCȚIONARII au decis: MUTĂ PROTESTUL LA BUCUREȘTI! Ministrul Daea, la centrul din Olt PENTRU A CONTROLA CONDICA DE PREZENȚĂ!

    EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Ce putem planta lângă sau sub un nuc Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial