• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FUNCȚIONARII APIA CONTINUĂ GREVA! Ce răspuns au transmis la București DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

  agrointeligenta.ro -

  ”Nu renunțăm la proteste!” – este mesajul clar transmis de funcționarii agenției de plăți din centrele județene și locale din toată țara. Pentru a treia zi lucrătoare la rând, salariații agenției de plăți trag un semnal de alarmă până când o să le fie rezolvate problemele. Angajaţii APIA sunt nemulţumiţi pentru că de la 1 ianuarie le vor scădea salariile cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 lei. Totodată, aceştia se plâng de diferenţele salariale destul de mari ce vor apărea între centrele judeţene şi structura centrală. 

  Salariații APIA din teritoriu sunt hotărâți să iasă în fața instituțiilor unde lucrează luni și marți, când programul de lucru este suspendat de la 9.30 până la 12.00, urmând ca miercuri, 22 noiembrie, să participe la un protest care va avea loc chiar în fața Ministerului Agriculturii și a APIA Central, care se află peste drum.

  Angajații agenției de plăți s-au organizat deja și dau asigurări și că ”vor rămâne înlocuitori la muncă” astfel încât activitatea instituției să nu fie perturbată.

  Mergem la București, ne cuplăm cu Aradul, sper că intrăm într-un autocar de 60 de persoane. Cam atât, că trebuie să rămână și înlocuitor la locul de muncă. Vom face cerere, nu ne intimidează acel e-mail, suntem funcționari publici, nu au ce să ne facă. Vrem să mergem acolo, pentru că aici facem degeaba proteste, nu suntem ascultați, ni se micșorează salariile de la 1 ianuarie, domnul ministru ne-a lăudat o vară întreagă, iar acum se pare că nu mai este APIA cum a lăudat-o dânsul. Salariile scad între 600-700 de lei până la 2.800 de lei la funcțiile de conducere”, a declarat pentru Libertatea, Adela Vasiu, lider de sindicat APIA Timiș.

  Plățile către fermieri sunt afectate de protestele funcționarilor agenției de plăți iar prima zi de autorizărilor și pentru zootehnie a fost un eșec având în vederea că demararea și acestor plăți a coincis cu prima de miting adică 16 noiembrie.

  În această perioadă agenția de plăți achită plățile din avansul pentru Campania 2017 iar de la 1 decembrie ar trebui să demareze plata integrală.

  Funcționarii APIA trași la răspundere de șeful de la Central

  Conducerea APIA Central cere directorilor din teritoriu, printr-o solicitare transmisă tuturor centrelor, listele cu protestatarii care au ieșit în stradă zilele trecute în toată țara nemulțumiți de diminuarea substanțială a salariilor începând de anul viitor, ca urmare a aplicării noii Legi a salarizării, care i-ar discrimina față de salariații de la centru. Totdată, șeful de la centru le cere subordonaților din teritoriu să menționeze dacă a fost afectat fluxul normal de lucru.

  „Având în vedere apariția în mass-media românească a unor informații cu privire la întreruperea lucrului în centrele judeţene ale APIA în data de 16.11.2017, în intervalul de timp 9.00 – 12.00, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă următoarele: lista persoanelor care au întrerupt programul normal de lucru în intervalul şi data menţionată mai sus, modalitatea prin care a fost întreruptă activitatea în timpul programului, dacă a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregătirea şi autorizarea dosarelor de plată în intervalul menţionat”, scrie în e-mailul trimis directorilor de la filialele din teritoriu, semnat de directorul general al APIA, Adrian Pintea.

  Directorii APIA din țară i-au răspuns șefului instituției conform legii, ei invocând Constituția României pentru protestele spontane, care garantează dreptul la libera exprimare.

  Directorul APIA Timiș, Florin Faur, a declarat că i-a răspuns directorului Adrian Pintea „conform realității și legislației aferente/aplicabile”.

  „Instituția s-a asigurat că se respectă cadrul legal aplicabil, nu au fost perturbări în ceea ce privește activitatea de gestionare a atribuțiilor pe rol, implicit în ceea ce privește gestionarea cererilor de plată spre fermieri, respectiv că la nivelul resurselor umane se ține evidența specifică și s-au luat/se vor lua în continuare măsurile care să asigure respectarea cadrului legal aplicabil în situații de acest gen”, a spus directorul APIA Timiș.

  Citiți și:

  EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

  FUNCȚIONARII au decis: MUTĂ PROTESTUL LA BUCUREȘTI! Ministrul Daea, la centrul din Olt PENTRU A CONTROLA CONDICA DE PREZENȚĂ!

  EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

  REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

  Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

  GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!

  Sursă selectivă: www.libertatea.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, dar și vijelii și căderi de grindină

  Ultimele știri

  Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre