• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERMIER, ALĂTURI de PROTESTATARII de la APIA: ”STĂTEAU la 40 DE GRADE ÎN ARȘIȚĂ pentru CONTROLUL ÎN TEREN!”

  agrointeligenta.ro -

  Alături de funcționarii APIA care protestează pentru a patra zi în fața instituțiilor unde lucrează. Marian Acasandrei, un agricultor din Ilfov, care muncește 700 hectare de teren a transmis prin intermediul Agrointeligența-www.agrointel.ro un mesaj tranșant, de susținere a lucrătorilor agenției de plăți! 

  ”În legătură cu acest protest, suntem de acord cu ei, oamenii muncesc foarte mult și susțin protestul. Sunt foarte mulțumit de funcționarii APIA cu care am lucrat. Dacă nu o să se rezolve acest protest, clar că nici nu vor mai avea interes pentru muncă, pentru că așa mi se pare normal. Atâta timp cât ești renumerat pentru ceea ce faci, îți dai și interesul să fie treaba bună. Am stat cu ei, ne-a prins și 10 noaptea, cu ochii în calculatoare și 11. Și d-asta spun că mi se par neîndreptățiți, deci am plecat la 11 noaptea din APIA. Am stat până noaptea de am centralizat parcele”, a declarat fermierul pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

  Acesta lucrează cultură mare, floarea-soarelul, grâu, orz, porumb, ovăz, rapiță pe o suprafață de 700 de ha. De când primește subvenții spune că funcționarii de la APIA de care aparține i-au fost alături și au avut răbdarea și determinare să reziste în condiții aproape inumane de muncă în teren.

  ”Și aș vrea să văd și eu un domn de la conducerea APIA  daca ar putea să stea cu noi la 45 de grade prin lanul de porumb să măsurăm la control. Aș vrea să văd și eu. La 40 de grade măsuram cu gps-ul, că dacă îi lași singuri pe câmp, vă spun eu că îi mănâncă câinii. I-am scos din noroaie de nenumărate ori de acolo, n-au nici mașini să iasă de acolo. Numai eu știu de câte ori i-am tras, de câte ori i-am dus la service, că și-au spart băile de ulei. De câte ori, de câte ori … Ca oameni, nu ca altceva, îți e milă că stăteau în arșița aia de 40 de grade. Asta-i munca de teren, dacă stau la birou și acolo au aer condiționat, ăștia nu prea au aer condiționat”, a mai spus producătorul agricol.

  Mai mult, fermierul ia în calcul chiar să participe în stradă alături de funcționari la protestul care o să aibă loc mâine, 22 noiembrie, în fața Ministerului Agriculturii. ”De venit la minister încă nu stiu ce să zic, daca o să merg sau nu, pentru că încă mai am treabă pe câmp. Nu promit, dar încerc”, a transmis Marian Acasandrei.

  Vă reamintim că salariații APIA din teritoriu sunt hotărâți să iasă în fața instituțiilor unde lucrează luni și marți, când programul de lucru este suspendat de la 9.30 până la 12.00, urmând ca miercuri, 22 noiembrie, să participe la un protest care va avea loc chiar în fața Ministerului Agriculturii și a APIA Central, care se află peste drum.

  Conducerea APIA Central a dat asigurări că plățile către fermieri nu sunt afectate și a transmis astăzi, 21 noiembrie, o situație ”la zi” a transferurilor de bani, pe care o puteți vedea aici: ULTIMA ORĂ! ANUNȚUL APIA despre PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

  Citiți și:

  EXPLOZIV! Ministrul PETRE DAEA ia în calcul SĂ DESFIINȚEZE APIA!

  EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

  FUNCȚIONARII au decis: MUTĂ PROTESTUL LA BUCUREȘTI! Ministrul Daea, la centrul din Olt PENTRU A CONTROLA CONDICA DE PREZENȚĂ!

  EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

  REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

  Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

  GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!


  Te-ar mai putea interesa

  Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară