Fermieri de succesIMPORTANTŞtiri agricole

IOAN NICULAE, în exclusivitate pentru AGROINTELIGENȚA: ”NU AM VÂNDUT NIMIC, SURSELE DUMNEAVOASTRĂ MINT!”

Foto: www.capital.ro

UPDATE: Ioan Niculae, fondatorul Grupului Interagro a contactat redacția Agrointeligența – www.agrointel.ro pentru a infirma informația că ar intenționa să își încheie socotelile în agricultură. ”Nu am vândut nimic, sursele dumneavoastră mint!”, a declarat, tranșant, Ioan Niculae pentru Agrointeligența. De asemenea, reprezentanți ai Grupului Agrinatura din Teleorman, au infirmat categoric că o asemenea tranzacție ar fi avut loc. 

Tranzacția anului în agricultura românească – sub semnul întrebării! Ioan Niculae este foarte aproape să își vândă afacerile din agricultură, cele peste 40.000 de hectare de teren agricol pe care le lucra în județul Teleorman?

Surse direct implicate în tranzacție au declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că uriașa suprafață agricolă ar fi fost cumpărată de Grupul Agrinatura din Nanov, Teleorman. O altă sursă din piața de agribusiness, extrem de credibilă a confirmat existența unei intenții de vânzare și de cumpărare în acest caz, fără a preciza exact care este statusul negocierilor în acest moment.

Conform informațiilor publice, Agrinatura reprezintă în România un fond de investiții cu origini britanice – Spearhead International, care în ultimii ani a făcut achiziții importante nu doar la noi în țară, ci și Marea Britanie (5.800 de hectare), Polonia (30.700 de hectare), Cehia (26.200 de hectare) și Slovacia (5.500 de hectare).

Terenurile cultivate au o suprafaţă de 18.000 ha în judeţele Teleorman şi Dolj, zone cu sol fertil, pregătit şi adaptat pentru culturile bio, nefiind expus într-un grad ridicat îngrăşămintelor chimice”, se arată pe site-ul Grupului Agrinatura.

Grupul Agrinatura este condus de o echipă de manageri tineri, însă cu o vastă experiență în acest sector. Este vorba despre Alexandru Dragason, director general al Agrinatura din 2015 şi membru al echipei Agrinatura încă din 2013, în calitate de Director Mecanizare. Este licențiat în Competitive Business Intelligence, Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală. Pe partea de producție, cel care va conduce operațiunile va fi Andrei Brînceanu, care face parte din echipa Agrinatura încă din 2007. Este absolvent al Facultăţii de Agricultură din Bucureşti şi are o experienţă vastă în cultivarea sistematică a pământului și producția agricolă. Brînceanu este un profesionist desăvârșit, fiind recunoscut ca un partener corect de către firmele din inputuri și un om de încredere de către nemții care au investit în România.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. avand probleme cu justitia este si normal sa nu recunoasca vanzarea(sechestru pe diferite bunuri si conturi) dar asta e Romnia-furam cat putem apoi cand se strange latul vindem afacerile si plecam

  2. Dl Ioan Niculae este patron vinde cand vrea, vinde cui vrea si pe cati bani vrea domnia sa nu este treaba noastra.Dl Niculae poate sa vanda si la un strain , dumnealui este om de afaceri si vinde la cine are oferta mai consistenta.

Scrie un comentariu