IMPORTANTPiaţa terenurilorŞtiri agricole

Mirsanu.ro: INSULA MARE A BRĂILEI, foarte aproape de a fi preluată de UN FOND DIN EMIRATE. Urmează Intercereal a lui IOAN NICULAE?

Jurnalistul de business Adrian Mîrșanu, cu surse foarte puternice și credibile în piața de fuziuni și achiziții, scrie pe site-ul său mirsanu.ro despre iminenta preluare a companiei Agricost, concesionarul terenurilor din Insula Mare Brăilei.

Cumpărătorul ar fi o firmă ce are în spate un fond suveran de investiții din Abu Dhabi iar tranzacția este estimată la 250-270 de milioane de euro. Suprafața din IMB este de circa 57.000 de hectare.

O altă țintă majoră de achiziție în sectorul agricol este în acest moment Intercereal, afacere dezvoltată de către omul de afaceri Ioan Niculae. Atât Agricost cât și Intercereal au în administrare terenuri ale statului român concesionate de Agenția Domeniilor Statului (ADS).

Textul integral, pe www.mirsanu.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


11 comentarii

 1. Sa initiem o petitie impotriva acestei tranzactii miselesti iar cei care fac posibila aceasta tradare de tara si neam sa plateasca cu ani grei de puscarie. Asta esta o problema de siguranta nationala.SRI-ul nu vede nu aude nici noul binom Yohannis-Kovesi

 2. e cea mai mare gresala …tradatorii vinzatorii de tara vor vedea iadul unde corpul lor nu arde ci sufera vor pierde banii copii familiiile….,lege de la dumnezeu zeu zamolxis etc ..hristos paginii te omoara in tara .lor asa ca opriti totul sabotati tranzactia e tradare si siguranta nationala mai bine sa ia ioan neculaie si altiinvestitori romini care poate sa fie chiar populatia poporul eu vreau sa cumpar 10hectare sa l dau in arenda s au il muncesc eu chinuim peste tot in toata lumea pt trei banuti cind putemm sta acasa cu femeile si copii nostri daca se gasesc 100 000 de cumparatori atunci nu v a fi pamint pt toti rominii adevarati companii mari rominesti sa investeasca urgent transelectrica electrica roman brasov irum etc success si sintem cu ochii pe voi va binecuvintam s au va blestemam aveti de ales

 3. hparte bine sa traiasca DNA,au eliminat investitorii romani, le-au inventat probe false l-au eliminat pe Nicolae care era un om destept, si acum aduc investitori straini, aia or fi usa de biserica.bravo sa traiasca DNA, sa creeze el alea 7000 de locuri de munca pe care le-a creat Niculae, la Alexandria, sau sa platesca pentru asta, Vorba unui investitor roman, DNA sa ne lese in pace ca nu creaza el locuri de munca.

 4. Sa vina arabi sa lucreze pamant in romania mai astia ne lipseau in rest romania ieste vanduta la toate natiile posibile.avem ba cinezi.ba nemti ba unguri ba italieni ba francezi ba austrieci ce mai conteaza cine vine cu bani ieste bine venit.vom ajunge un popor fara nume vai si amar de ia istorie.o scrie dragnea cu alta intrebare.niste incepatori.de mana a doua in loc sa de a niste legi sa interzica vanzarea terenurilor catre straini si sa se ocupe de planuri de afaceri sa aduca romanii de prin tari straine acasa.care si au lasat copii acasa singuri copi care ajung niste drogati si hoti.asta va fii viitorul tarii peste vo 15 20 de ani vai de capul nostru va fi.au vandut tot din tara la fier vechi toate fabricile din producatori ne a transformat o tara de consumatorii europei.mai au agricultura sa o puna pe butuci si ieste in regula.

 5. InterAgro va fi preluata cu siguranta,dar nu se stie cand( se stie de cine) si Agricost nu cred ca va fi preluata de arabi mai exact de Mubadala Investment Company dupa jointventure cu IPIC dupa cum am citit mai in materialul de mai sus.Mubadala nu are divizie de agricultura deocamdata,dar asta au in plan in viitorul apropiat.

 6. Si ce este rau in asta ? Este economie de piata cumpara cine are capital financiar. Foarte bine ca vin si strainii ei o sa creeze concurenta. Terenul cumparat ramane aici productiile , ori cu patron strain ori roman, tot la export ajung. Fabricile ce le au cumparat strainii au ajuns la fier vechi , au dat oamenii afara de i au lasat pe drumuri, si in locul fabricilor au aparut malluri sau supermarketuri.

  1. Pai rau este ca insula mare a brailei este a statului nu este privata. Si statul nu da la romani da la straini.
   Romanilor le este interzis???
   De ce sa mai platim taxe si impozite daca in tara noastra suntem pe locul 2??

Scrie un comentariu