Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ULTIMA ORĂ de la APIA! Anunț oficial privind PLATA SUBVENȚIILOR CĂTRE FERMIERI!

Anunț oficial de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru fermierii care beneficiază de subvenții agricole. Instituția a transmis Agrointeligența – www.agrointel.ro un comunicat de presă cu sumele achitate producătorilor agricoli până ieri, în ultima zi a lunii ianuarie.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31 ianuarie 2018, a autorizat la plată un număr de 700.111 fermieri unici care au depus Cerere de plată în cadrul Campaniei 2017.

Conform comunicării APIA, începând cu data de 16 octombrie 2017, pentru Campania 2017, s-a autorizat la plată suma totală de 1,767 miliarde euro, reprezentând avans și plată regulară, din care 1,307 milioane euro s-au plătit din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 403,6 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare, iar diferența de 93,44 milioane euro de la Bugetul Național.

Reamintim că plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb de 4,5390 lei pentru un euro.

De asemenea, informăm că astăzi, 01 februarie 2018, APIA a efectuat plata următoarelor scheme de plată aferente măsurilor de piață:

– restructurare/reconversie plantații viticole – 2.227.827,74 lei;
– ajutor financiar pentru distribuția de fructe în școli, semestrul II 2016-2017 – 238.905,30 lei;
– ajutor financiar pentru distribuția de lapte în școli, semestrul II 2016-2017 – 204.206,05 lei.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


12 comentarii

  1. Suntem un grup din Bihor ce se intimpla la apia numai ei stiu noi nu am primit nici prima transa de bani iar alti din acelas sat Sitani de Pomezeu Bihor au primit de 2 ori pe ce criterii se dau acesti bani dnu Daea nu toata lumea a muncit lafel?nu sunteti corecti

  2. De ce vorbesti istetule daca nu sti adevarul poate micii fermieri de linga tine nu muncesc cinstit dar nu toti suntem la fel asa cum si intre voi astia mari sunt destui care fac tot felul de inginerii sau va deranjeaza concurenta ca la noi astia mici laptele nu-i 80 la suta chimicale ca la voi sau crezi cumva ca nu stim cu ce hrana obtineti 50 litri lapte de la o vaca pe zi si apropo pentru cultura ta bu suntem Ps-disti!!!

  3. nu am eu dreptate ca ajutoarele sociale au fost transformate in subventii. dlor subventiile nu ajung in agricultura. se arunca cu subventii ca lovelele pe manelisti . la fel cum ei canta dupa ureche asa fac si astia agricultura. nu esre posibil sa acorzi subventii fara niciun criteriu de departajare intre fermieri. marii fermieri baga subventiile in agricultura au angajati permanenti platesc impozite la stat chiar se vede in mediile rurale performanta. fermierii care nu su angajati nu trebuie sa primeasca subventiu. unii fermieri isi iau masini luxoase au vile isi fac concedii extravagante si tot felul de capricii si nu au niciun angajat de la infiintare. statul nu i controleaza deloc in teren doar verifica dac actele sunt conforme . ITMul ce face chiar nu vede ? nu este o corelare intre ANAF-ITM-APIA. nu au cum sa lucrezi terenul singur oile nu se pasc singure viticulturs pomicultura legumicultura zootehnia se fac singure? e clar ca se lucreaza numai la negru in agricultura. statul pompeaza miliarde de euro in agrucultura dar la sate nu se vede. tinerii toti sunt plecati peste hotare ptr un trai mai bun.

    1. Cred că te referi dnu Ioan la cei cu vile si masini luxoase si care au angajati nu? Cei care au 200 de oi sau 10 vaci si sunt 4 persoane in familie si au o mica ferma nu vad la ce ar avea nevoie de angajat..ciudat cum ii deranjează pe cei care nu au habar de zootehnie și agricultură ca sunt si mici fermieri care muncesc si iau o amarata de subventie de parca dați bani din buzunarul vostru..cei cu masini si concediu pe nu stiu unde ar trebui verificati..

  4. 1.767 mld euro impartit la 700.111 fermieri inseamna o subventie medie de 2523 euro, adica s-au platit mici fermieri….cei ptr care subventia inseamna ajutor social. Ceilalti care FAC agricultura …nu voteaza PSD…deci mai au de asteptat!

Scrie un comentariu