Ştiri agricole

S-A APROBAT LA GUVERN! SCHEMĂ DE AJUTOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Decizie importantă pentru fermieri, de la Guvern! Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a anunțat săptămâna aceasta aprobarea hotărârii care stabilește sumele prevăzute în anul 2018 pentru crescătorii de animale pentru înființarea şi menținerea registrelor genealogice ale raselor de animale şi pentru serviciile de determinare a calității genetice a animalelor.

Anual, conform prevederilor din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, sunt aprobate sumele pentru anul în curs.

”Legat de agricultură avem o hotărâre a Guvernului de simplificare privind sprijinul acordat pentru sectorul zootehnic. Se acordă o sumă pentru plata ajutorului de stat pentru anul în curs de 56 de milioane de lei, din care 27 de milioane de lei pentru specii taurine, bubaline, porcine și ecvine și 29 de milioane de lei pentru specii ovine și caprine. Bubaline înseamnă bivoli dacă asta v-a stârnit curiozitatea, m-am interesat”, a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit acestuia, prin același act normativ se prevede că atestatul de producător, care trebuie atașat la cererea de plată să fie temporar înlocuit cu adeverința emisă de aparatul de specialitate al primăriei localității unde a fost depusă cererea prin care se confirmă solicitarea atestatului de producător. ”De ce s-a luat această decizie? Pentru că s-au schimbat puțin normele începând cu 1 ianuarie și acolo unde primăriile nu au intrat în posesia atestatelor de producător, au această posibilitate acum să elibereze anumite adeverințe”, a mai spus Nelu Barbu.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Roxana Dobre!!
    De ce scrieti asemenea articole? Acesti bani sunt pentru cativa baieti destepti!
    Desigur sunt si unii conducatori de registre genealogice care si fac treaba corect! Ce facem cu ceilalti?

  2. Ajutor pentru fermieri sau pentru aceiasi baieti destepti care primesc subventii….unii dintre ei n au cunostinte despre genetica….ameliorare…cum nici cel care spune acest lucru…Nelu Barbu…n are habar de ce spune!
    Ceva rezultate vis a vis de fraudele comise de unii conducatori de registre genealogice?

    1. Nu trebuie sa accesati nimic, îi primiti gratuit dar cu respectarea unor condiţii. Adresati-vă direcţiei agricole judeţene din judeţul de care apartineti

Scrie un comentariu