Fonduri europeneŞtiri agricole

FONDURI EUROPENE 2018. Anunțul AFIR despre CALENDARUL CU MĂSURI DE FINANȚARE pentru FERME!

Calendarul lansării măsurilor de finanțare pentru proiecte europene! Fermierii român rămân interesați și în acest an de fondurile europene prin care își pot dezvolta, moderniza sau înființa exploatații agricole.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) nu a făcut public până în acest moment datele la care vor fi lansate măsurile și sub-măsurile de finanțare pentru anul 2018 iar Agrointeligența-www.agrointel.ro a cerut explicații pentru dvs., fermierii care ne citesc.

AFIR a explicat într-o precizare trimisă în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că în clipa de față calendarul de lansare a măsurilor pentru fermierii români nu este finalizat întrucât se așteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru unele realocări în cadrul unor măsuri sau submăsuri. Vă redăm integral răspunsul primit de la AFIR.

”Referitor la solicitarea dvs. privind calendarul lansarii submăsurilor de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), vă informăm că Autoritatea de Management pentru PNDR din cadrul MADR stabilește alocările submăsurilor, precum și data lansării în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2020. Ulterior stabilirii calendarului, AFIR va comunica perioada aferentă sesiunilor de lansare, precum și alocările financiare stabilite pentru sesiunea din 2018. De asemenea, Autoritatea de Management pentru PNDR a înaintat Comisiei Europene propunerea pentru a V-a modificare a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 care vizează, între altele, realocări în cadrul unor măsuri sau submăsuri în contextul în care sunt linii de finanțare a căror alocare a fost lansată în întregime, precum și realocări către alte măsuri cu grad ridicat de accesare”, au explicat specialiștii AFIR în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Într-o declarație făcută pe 7 noiembrie, în fața Comisiilor reunite de Agricultură ale Parlamentului, secretarul de stat care se ocupă de activitatea celor două agenții de plăți, APIA și AFIR, Alexandru Potor, a arătat că un miliard de euro va fi dosponibil pentru fermierii români la începutul anului 2018. Acesta a trecut în revistă și care sunt primele măsuri derulate prin AFIR care vor fi lansate în 2018.

”Dar pentru 2018 vă confirm faptul că vom lansa Măsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole componenta pentru cultura mare, dar și pentru zootehnie. Măsura 4.2 – componentă pentru procesare în domeniul agricol, Măsura 4.3 pe partea de irigații cu o sumă extrem de importantă, aproximativ 270 de milioane de euro”, a spus secretarul de stat de la MADR.

Citiți și:

Ministrul Agriculturii – ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ cu șefii AFIR și cei ai DIRECȚIILOR AGRICOLE!

UN MILIARD DE EURO, fonduri pentru FERMIERI ÎN 2018. PRIMELE MĂSURI pe care AFIR LE PREGĂTEȘTE pentru ANUL VIITOR!

10 MILIARDE DE EURO au ajuns LA FERMIERII ROMÂNI. Mesajul ȘEFULUI AFIR în cadrul SIMPOZIONULUI NAȚIONAL-DEZVOLTAREA DURABILĂ A MEDIULUI RURAL

BANI de la stat pentru CONSTRUCȚIA DE SERE ȘI SOLARII! Anunțul MINISTRULUI AGRICULTURII pentru FERMIERI!

FONDURI EUROPENE pentru APICULTURĂ! Anunțul autorităților despre BANII PENTRU STUPINE!

AGENȚIA DE PLĂȚI: Fermierii primesc UN AVANS DE 50%! Iată condiția pentru A LUA BANII!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Domnule nu mai minti problema este ca nu sunt bani pt cofinantare pe care trebuie sa ii puna Romania ca si garantie asa ca nu mai mintii,voi asteptati imprumutul ca doar asta faceti. Inceputul anului care ca suntem aproape la jumatate penalilor iar ne mintiti. Anul trecut pe masura 4.1 doar 42 de dosare au fost aprobate pt acest fapt : nu au bani de cofinantare. Adio fonduri anul acesta si poate nici la anul nu o sa mai dea drumul. Asta inseamna cand nu ai o strategie si te conduc toti penalii din sud care nu au nici o treba cu restul lumii. Fratele lui Stanescu Alexandru, paul a fost prefect de Olt si nu a facut nimic in acel judet drept urmare acum este la ministerul dezvoltarii ca sa dezvolte si Romania ca jud Olt l-a dus la pierire sunt com. fara apa curenta, fara canalizare etc. pe ultimele locuri din Romania si au pus in locul lor numai penali la consiliul judetean si peste tot. Asta-i Romania fratilor trebuie sa plecam de aici cat mai repede ca febra rosie a cuprins toata tara nu mai fac nimic doar promit ca ne dau salarii mari dar in schimb primim doar taxe majorate si impozite noi. Multumim PSD ca existi si si ca inca mai ai asistati sociali care te mai voteaza.

Scrie un comentariu