• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • e-nergia.ro: Panouri fotovoltaice pe acoperişuri, miliarde pentru primari – teme de discuţie la RoEnergy

  agrointeligenta.ro -

  Panouri fotovoltaice pe acoperisurile cladirilor – noul trend pentru a creste eficienta energetica.

  In data de 5 iunie 2013, in cadrul Targului International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii, RoEnergy Bucuresti 2013, de la ROMAERO, Baneasa, va avea loc Conferinta Internationala Energia solara in Romania, intitulata Industria PV, dificultati si provocari, editia a III-a. Inscriindu-se in noul trend de crestere a eficientei energetice prin montarea de panouri solare pe acoperisuri, manifestarea se adreseaza administratorilor de cladiri mari ( spatii comerciale, supermarketuri, fabrici, unitati medicale, unitati hoteliere, etc ) aflati in cautare de solutii de reducere a costurilor cu energia.

  Printre prezentarile care vor fi sustinute la conferinta Energia solara spicuim: Renolit AlkorSolar- smart system to fix solar panel on roofs, Solutii on grid de la Schuco International, Promovarea conceptului MILD-HOME la nivel local- case inteligente, aproape zero energie, Fotovoltaicul gandit altfel, o sansa pentru Romania, Servicii pentru module, sisteme si centrale fotovoltaice, One Holistic Vision on Future Energy System, Conditionarea aerului cu ajutorul energiei solare. Sisteme frigorifice de absorbtie de capacitate mica, etc. explica Octavian Capatina, cercetator principal, director executiv Negoiu Impex, partener Targ RoEnergy.

  In conditiile in care un comerciant dispune de 1000-2000 metri patrati de acoperis plat, acesta poate produce intre 100-120 MWh pe an, cu o investitie de 400 mii lei, care se va recupera intre 5 ani respectiv 7 ani ( in functie de forma finala a schemei de sprijin, aflata acum in analiza autoritatilor ). sustine Octavian Capatina.

  Targ cu expozanti din 13 tari

  Conform analistilor RES, Targul RoEnergy Bucuresti 2013, din perioada 5-7 iunie 2013 de la Romaero, se anunta a fi cel mai important eveniment din domeniul energiilor regenerabile din Romania, cu un puternic impact asupra industriei de profil.

  Pana in prezent si-au rezervat stand expozitional la Expozitie firme din 13 tari ( Germania, Italia, Franta, Spania, Polonia, Turcia, Bulgaria, Grecia, Ungaria, SUA , China, India, Romania). Printre expozantii RoEnergy Bucuresti mentionam: Solea AG, Schletter GmbH, RBB Aluminium Profiltechnik AG, Montagebau Karl Göbel, Alusin Solar, Spire Solar, KACO new energy, BIOGASMART srl, PAM Saint-Gobain srl, Selfa GE SA, K2 Systems GmbH, Tehnosat, RAMA SA, Sunerg Solar, etc.

  Targul RoEnergy Bucuresti 2013 va fi sustinut de catre RECOM si BIGSOLAR ( Gold Sponsor Targ), ENERIA, B-Team ( Sapphire Sponsor Conferinta Bioenergie), Motec Stefan, cabinet de avocat ( Sapphire Sponsor Targ), Allianz-Tiriac Asigurari ( Ruby Partner).

  Conferinte, work-shopuri, mese rotunde, premii “regenerabile”

  In paralel cu expozitia, timp de 3 zile, la ROMAERO va avea loc o suita de manifestari, organizate in colaborare cu asociatii profesionale, universitati si companii. Pe langa conferinta pe teme PV, vor mai avea loc Conferinta Bioenergia in Romania ( biomasa, biocombustibili, biogaz) in fabrici si ferme – intre realitati si posibilitati (7 iunie 2013), Noi capacitati performante si ecologice de producere a energiei – motorul dezvoltarii viitoare a Romaniei ( energie eoliana, energie solara) (7 iunie 2013), Microhidrocentralele in 2013 – probleme si solutii (6 iunie 2013), Workshop AREL ( pe intreaga perioada a targului), etc. Tombola RoEnergy va oferi sansa castigarii unor cursuri de masurare a potentialului PV.

  Experti, manageri RES, reprezentanti ai autoritatilor, cercetatori si mass media vor avea ocazia de a realiza schimburi de opinii si know how de specialitate.

  Programul manifestarilor

  Ziua I – 5 iunie 2013

  Conferinta Energia solara in Romania: Industria PV – oportunitati si provocari

  Prezentari (selectie): Un miliard de euro pentru primarii, Fotovoltaicele gandite altfel, o sansa pentru Romania, Promovarea conceptului MILD-HOME la nivel local- case inteligente, aproape zero energie, Suport acordat autoritatilor locale pentru dezvoltarea masterplanurilor si integrarii SRE.

  Ziua Germaniei la RoEnergy Bucuresti 2013

  Ziua II – 6 iunie 2013

  Masa rotunda: Microhidrocentralele in 2013, probleme si solutii Inregistrari la : Asociatia Romana pentru Microhidroenergie (tam_ro@yahoo.com si press@roenergy.eu)
  Ziua Greciei la RoEnergy Bucuresti 2013
  Brokerage event during RoEnergy Trade Fair 2013 South-East Europe / Bucharest / Romania. Inregistrari: een@ipa.ro

  Ziua a III -a – 7 iunie 2013

  Masa rotunda: Noi capacitati performante si ecologice de producere a energiei – motorul dezvoltarii viitoare a Romaniei. Informatii la : secretariat@ire.ro

  Bioenergie: Biomasa, biocombustibili, biogaz, cogenerare in ferme si fabrici, intre realitati si posibilitati

  Prezentari ( spicuim): Prima centrala de cogenerare de inalta eficienta din Romania pe biomasa cu tehnologie ORC – Sortilemn (Gherla), Fabrica de biogaz tehnologie EISELE. Energie si profit din deseuri si dejectii, Cogenerare cu motoare pe biogaz agenitor de la 2G, Instalatiile de biogaz si energia verde la Rota Guido.

  Romanian-Korean Company mission during RoEnergy Trade Fair 2013 South-East Europe / Bucharest / Romania (12 companii coreene isi cauta parteneri de afaceri romani: solar / PV, wind, bioenergy, hydro, etc. ) Inregistrari participare: een@ipa.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Lista cu noii eurodeputați Ferma de familie cu venit anual de peste jumătate de milion de euro și niciun angajat

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu