• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Îngrășăminte lichide CROP VITALITY – FIECARE PICĂTURĂ CONTEAZĂ! TREI RECOMANDĂRI pentru RECOLTE BOGATE!

  agrointeligenta.ro -

  Îngrășămintele companiei belgiene Tessenderlo Kerley sunt grupate împreună sub promisiunea de brand: Crop Vitality. Echipa globală a companiei de experți agronomi și consilieri comerciali este susținută de aproape 100 de ani de expertiză la Tessenderlo și 70 de ani de expertiză la Kerley. În plus, prezența internațională a Tessenderlo Kerley îi face un jucător important în sectorul îngrășămintelor.

  Compania Tessenderlo Kerley este un jucător important în sectorul îngrășămintelor

  Îngrășămintele lichide ale companiei au un conținut ridicat de sulf (S), sub forma de tiosulfat (S2O3). Tiosulfatul este o tehnologie cu acţiune dublă: furnizează un nutrient cheie, sulful, și acţionează ca un catalizator, îmbunătăţind absorbţia altor nutrienţi. Îngrășămintele lichide Crop Vitality se pot administra fie pe sol prin diferite metode, fie odată cu apa pentru irigat, fie foliar.

  Atât în SUA cât și în Europa, Thio-Sul® a fost recunoscut ca stabilizator al azotului

  Thio-Sul® – mai mult azot la dispoziția plantelor

  Thio-Sul® [Tiosulfat de amoniu 12%N+65%SO3] – stabilizator al azotului (N): mai mult azot la dispoziția plantelor și o sursă de sulf extrem de eficientă. Atât în SUA cât și în Europa, Thio-Sul® a fost recunoscut ca stabilizator al azotului, inhibitor al hidrolizei și nitrificării, fără a afecta viața bacteriană din sol. Molecula de tiosulfat odată ajunsă în sol este supusă proceselor de oxidare, furnizează culturilor Sulf ușor asimilabil pe toată perioada de vegetație, iar efectul sinergic al Sulfului cu Azotul determină utilizarea la maxim de către culturi a cantităților de Azot administrate sau aflate în sol la dispoziția plantelor.

  Pentru o eficiență sporită a fertilizării cu Azot, recomandarea companiei  este de a utiliza Thio-Sul® în amestec cu îngrășământul lichid UAN în proporții care depind de consumul specific al culturii. Dovadă a eficienței produsului sunt rezultatele bune obținute în rețeaua companiei internațională de testare la diferite culturi cât și în ferme din România precum Agricost, Sopema, Campo D’oro.

  KTS® este un îngrășământ lichid, limpede, fără clor, ușor de absorbit de către plante în orice variantă de fertilizare

  KTS®, îmbunătățește absorbția macro și micronutrienților

  KTS® [Tiosulfat de potasiu 25%K2O+42%SO3] – sursă de potasiu și sulf ușor accesibile plantelor, îmbunătățește absorbția macro și micronutrienților. Îngrășământ lichid, limpede, fără clor, ușor de absorbit de către plante în orice variantă de fertilizare, KTS® poate fi folosit atât în cultura mare cât și în horticultură, perfect compatibil pentru amestecarea cu alte îngrășăminte lichide.

  Administrarea îngrășământului lichid KTS® poate fi făcută în următoarele moduri:

  Starter – aliatul fosforului- localizat odată cu semănatul, singur sau în amestec cu alte îngrășăminte lichide;
  Side-dress -fertilizare fazială pe rând, pentru culturile prășitoare;
  Top-dress  -fertilizări faziale la cereale păioase și rapiță, amestecat cu UAN;
  Aplicări foliare – se poate administra foliar odată cu tratamentele fitosanitare, fiind o poliță de asigurare în ceea ce privește indicii de panificație ai grâului, cât și indicii de calitate ai altor culturi;
  Odată cu apa pentru irigat – neavând clor și nici forme insolubile, KTS® este perfect compatibil cu orice sistem de irigații.

  KTS® este o soluție de fertilizare fără clor și azot, aspect deosebit de important pentru fertilizările în a doua parte a perioadei de vegetație când administrarea Azotului poate influența negativ calitatea producției.

  CaTs® –  stabilizează azotul și reduce pierderile de amoniac

  CaTs® [Tiosulfat de calciu 25%SO3+9%CaO] – amendament de sol, îngrășământ și stabilizator al azotului.
  CaTs® este un lichid limpede, fără clor, cu un pH neutru. Utilizat drept îngrășământ, CaTs® poate fi aplicat foliar sau odată cu apa pentru irigat, când are și efect de amendament, permițând o mai bună infiltrare a apei în sol și spălarea sărurilor din zona rădăcinilor, în special pe solurile cu pH alcalin.

  Amestecat cu UAN sau cu dejecții animale, stabilizează azotul și reduce pierderile de amoniac, fiind recunoscut în acest sens de către American Association of Plant Food Control Officials. CaTs® poate fi folosit atât pentru cultura mare cât și pentru culturi speciale, pulverizat pe sol, prin fertirigare sau amestecat cu UAN.

  Pentru mai multe informații puteți contacta reprezentanții companiei Tessenderlo Kerley, Roxana Maria Foarce (comercial) 0749.035.569, și Cătălin Tatu (tehnic) 0737.004.594.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Curiosul caz al vacilor din România care au fătări cu 3 sau chiar 4 viței! Guvernul a reușit să ”lase mască” o verigă cheie din lanțul de producție agricolă! Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj

  Ultimele știri

  Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar! O mare fermă din România a câştigat procesul cu ANAF după 4 ani prin tribunale!

  Căutare în articole