Ştiri agricole

FERMIERI PERFORMANȚI din Iași, noii membri ai APPR!

Asociația Producătorilor de Porumb din România își mărește numărul membrilor! Organizația de fermieri anunță că la cea mai recentă ședință, Consiliul lărgit al APPR a semnat acordul de adeziune a Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice (ACCPT) Iași la Asociația Producătorilor de Porumb din România, conform unui comunicat de presă remis Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Președintele APPR, Arnaud Perrein, alături de președintele ACCPT Iași, Emil Bălteanu

Organizația profesională a fermierilor ieșeni înființată în 2017, reprezentând interesele fermierilor
din aceasta zonă, respectiv, ca suprafață, 30.000 ha, devine astfel membru cu drepturi depline al asociației producatorilor de porumb din România.

Este un pas important pentru proaspăt-înființata noastră organizație. Colaborarea pe care am parafat-o astazi vine în mod natural, nu doar pentru ca majoritatea membrilor nostri sunt cultivatori de porumb și, aderând la o asociație deja activă și recunoscută pentru activitatea sa de reprezentare, vor avea acces la informații deosebit de valoroase, dar, mai ales, pentru că urmărind activitatea APPR, am realizat că avem o mulțime de preocupari comune, mai ales pe partea tehnică. Și noi ne propunem să alocăm resurse pentru a testa multitudinea de hibrizi de pe piață pentru a putea vedea care dintre aceștia se adaptează cel mai bine condițiilor specifice Câmpiei Moldovei, astfel încât să putem face membrilor noștri recomadări în cunostință de cauză. De asemenea, apreciem în mod deosebit comunicarea pe care o fac consiliul director și echipa executivă ale APPR, dând dovadă de mare implicare si profesionalism in dialogul cu autoritățile de la București și Bruxelles, în interesul agricultorilor și partenenerilor acestora”, a declarat Emil Bălteanu, președintele ACCPT Iași.

Membrii noștri au primit cu mare entuziasm propunerea venită de la colegii din Iași, pentru că astfel APPR, printr-o comunicare directa cu fermierii din zona Moldovei va avea actiuni mai concrete și adaptate cerințelor zonei. Avem deja câteva proiecte comune pentru perioada imediat următoare, cel mai important fiind organizarea “Zilei Porumbului” în județul Iași, în toamna 2018”, a arătat și conducerea APPR.

APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică și profesională pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu