• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ES IMPERIO: cel mai performant hibrid de rapiță de toamnă de la Euralis. CE PRODUCȚII ADUCE FERMIERILOR!

  agrointeligenta.ro -

  Cu peste 700.000 de ha în România, rapița de toamnă este o cultură importantă care combină profitabilitatea ridicată pentru fermieri cu interesul agronomic pentru rotația culturilor.

  În 2007, Euralis a revizuit în întregime strategia de selecție și ameliorare a rapiței de toamnă în scopul de a se plia cât mai bine pe nevoile fermierilor. Programul „MAXIMIZAREA RANDAMENTULUI” revoluționează portofoliul de rapiță de toamnă Euralis, lansând o nouă gamă de hibrizi din generatia P3, hibrizi care demonstrează rezultate remarcabile, garantând fermierilor Performanță, Protecție și Profitabilitate (P3).

  Hibridul ES IMPERIO (semi tardiv), alături de ES BAROCCO (semi timpuriu) sunt primi hibrizi care fac parte din noul program „Maximizarea Randamentului”, obținand cele mai bune rezultate în testările oficiale din 2015 – 2017, datorită potențialului lor genetic de producție și a capacitații de adaptare la condițiile climatice.

  ES IMPERIO va fi liderul de gamă în portofoliu Euralis și hibridul cu cele mai bune rezultate, având un potențial genetic de producție de 5.900 kg/ha și un excelent profil fitosanitar.

  ES IMPERIO este un hibrid cu conținut ridicat de ulei – 48%, rezistență la scuturarea silicvelor, rezistență excelentă la Phoma, capacitate foarte mare de ramificare, număr foarte mare de silicve, atât pe ramificațiile secundare cât și pe cele terțiare, rezistență foarte bună la iernare.

  Producții obținute de ES IMPERIO în anul 2017:

  – Marghita (BH) 5.840 kg/ha;
  – Gătaia (TM) 5.111 kg/ha;
  – Focșani (VN) 4.884 kg/ha;
  – Dâlga (CL) 4.865 kg/ha;
  – Curtuișeni (SM) 4.425 kg/ha;
  – Secuieni (NT) 4.242 kg/ha;
  – Bălți (IS) 3.955 kg/ha;
  – Ciochina (IL) 3.700 kg/ha.

  Hibrizi de rapiță cu sistem de producție Clearfield

  În gama de hibrizi de rapiță de toamnă 2018, fermierii vor avea de ales între hibrizi cu sistem de producție Clearfield®: ES AQUAREL CL (timpuriu), ES DECIBEL CL (semi timpuriu), ES ANGEL CL (semi tardiv), sau hibrizi premium, conventionali: ES BAROCCO (semi timpuriu), ES ELDORADO (semi timpuriu), ES IMPERIO (semi tardiv).

  Program de monitorizare a rapiței cu imagini din satelit

  În plus față de o gamă de hibrizi nouă, performantă, Euralis vine în sprijinul fermierilor cu un nou program de monitorizare al culturii de rapiță de toamnă, FARMSTAR.

  FARMSTAR este un program inovator pentru monitorizarea și optimizarea fertilizării cu azot (N), în scopul obținerii unei productivități ridicate în cultura de rapiță de toamnă. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Airbus și se bazează pe tehnologia Airbus de captare a imaginilor din satelit, în cultura de rapiță, și identificarea nevoilor de azot, în funcție de fiecare zonă din cadrul parcelei și recomandarea aplicării diferențiate cu azot în scopul obținerii randamentului vizat.

  FARMSTAR oferă:

  PERFORMANȚĂ – aplicarea fertilizării la momentul corect și în cantitatea potrivită reprezintă cheia în atingerea obiectivului de producție vizat și al calității acesteia.

  PROFITABILITATE – optimizarea costurilor prin aplicarea diferențiata a cantității de azot. Aplicarea unei cantități reduse de azot reprezintă un buget mai mic de cheltuieli și impact redus asupra mediului inconjurator.

  Generația de rapiță de toamnă din cadrul programului „MAXIMIZAREA RANDAMENTULUI”, cu ES IMPERIO și ES BAROCCO ca primi hibrizi, va permite fermierilor să beneficieze de performanțe cu adevarat crescute.

  Euralis Semințe invită fermierii să cultive cu incredere acesti hibrizii de rapiță pentru a beneficia de performanțele genetice ale acestora si implicit, profit, împreuna cu participarea la programul de monitorizare, FARMSTAR.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lebosol®-Mix Rapiță și Floarea-soarelui SC – Pentru creșterea rezistenței la iernare a rapiței Preț mic pentru laptele de oaie. ”Toate prețurile s-au dublat, numai la ciobani munca e pe nimic” Cursuri gratuite de tăieri la pomi – 2021. Unde și când au loc lecțiile în livadă!

  Ultimele știri

  Ovidiu Săvâșcă, APIA Mureș: Fermierii persoane fizice nu mai au nevoie de adeverința de la Primărie! Despăgubirile la culturile de primăvară, în Parlament. Asociația Forța Fermierilor cere o lege pentru plata fermierilor! Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu!