• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA – ovine: Când începe plata avansului pentru crescători

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pregătește plățile pentru subvențiile acordate în avans pentru Campania 2019. Aflată în plină campanie de verificări în teren și prin teledetecție, conducerea APIA se ocupă în paralel și de avansul din acest an care va demara la 15 octombrie. Din informațiile obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO și în această campania oierii sunt ”în cărți” pentru a primi 70 la sută din schema de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) aferent Campaniei 2019!

  Pe lângă schemele directe care intră anual la plata avansului, APIA ia în calcul și în acest an să includă și oierii pe lista fermierilor care vor intra la plată din 15 octombrie. Ca și în anii trecuți acordarea plăților în avans va demera pe 15 octombrie cu prioritate pentru fermierii care dețin suprafețe cuprinse între 1 și 10 ha, urmând ca din data de 25 octombrie să intre în a doua etapă de plată fermierii care au suprafețe mai mari de 10 ha de teren agricol. Plățile vor fi efectuate până pe 30 noiembrie urmând ca de la 1 decembrie să înceapă plata finală.

  Oierii ar urma să intre la plată mai târziu, după 1 noiembrie.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO reamintește că liderii din Comisia Europeană şi-au declarat sprijinul pentru fermierii din mai multe ţări europene care se confruntă cu valurile de secetă din această perioadă. Pe de o parte, fermierii europeni vor putea obţine un procentaj mai ridicat din plăţile suplimentare în avans şi plăţile pentru dezvoltare rurală.

  Procentul maxim din care se pot efectua plăți în avans este de până la 70 % în cazul plăților directe, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1307/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menționat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr.1306/2013.

  Anterior plăților în avans Ministerul Agriculturii trebui să lanseze în dezbatere publică plafoanele alocate pentru Campania 2019 urmând ca acestea să fie aprobate în ședință de Guvern și publicate în Monitorul Oficial. Ulterior, APIA poate stabili cuantumul pe hectar și cap de animal care va sta la baza plăților pentru anul 2019.

  În 2018 cuantumurile au fost aprobate de Guvern în ședința din 6 octombrie. Astfel, prin actul normativ au fost aprobate cuantumurile pentru plăţile directe în sectorul vegetal, respectiv:
  – schema de plată unică pe suprafaţă (102,5 euro/ha)
  – plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha şi 5 ha, inclusiv (5 euro/ha) şi peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv (50,3 euro/ha)
  – plata pentru înverzire (58,2 euro/ha)
  – plata pentru tinerii fermieri (25,8 euro/ha).

  Pemtru sprijin cuplat ovine/caprine cuantumul pentru plata avansului a fost de 11,1815 euro/cap la cursul de schimb valutar de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018.

  De precizat că banii virați fermierilor sunt suportați din Bugetul de stat iar ulterior sunt rambursați de Comisia Europeană.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția pe pășune și fânețe în 2020: Codurile care vă pot lăsa fără banii de la APIA! PRIMA ANUALĂ pentru VACI achitată de APIA. Cine primește banii și care sunt condițiile! Subvenții APIA: Sfaturi pentru fermierii care vor să încaseze subvenții agricole în acest an

  Ultimele știri

  Necazul unei familii care a rămas fără solarii înainte de a planta răsadurile de legume! 9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE! Semințe gratuite Ecoruralis 2020: Comenzile pentru soiuri țărănești de legume se preiau începând de luni, 2 martie!

  Căutare în articole