• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ de la GUVERN pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE din ZONELE INUNDATE!

    Roxana Dobre -

    Decizie pentru fermieri! Prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului au stabilit astăzi, marți – 3 iulie în cadrul ședinței operative convocată la Guvern, măsurile necesare pentru sprijinirea oamenilor și comunităților afectate de inundații. se arată într-un comunicat remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro. O parte din măsurile de intervenție rapidă urmează să fie adoptate în prima ședință a Executivului.

    Astfel, sunt avute în vedere măsuri imediate de intervenție, pe două paliere:

    1. Pentru sprijinirea oamenilor și localităților afectate de inundații:

    ·Asigurarea produselor de strictă necesitate – apă, alimente, locuințe mobile pentru cazarea oamenilor ale căror locuințe au fost distruse sau grav afectate
    ·Asigurarea de materiale de construcții pentru reconstrucția caselor distruse de calamități
    ·Alocarea de ajutoare financiare familiilor afectate, în baza anchetelor sociale
    ·Deblocarea drumurilor și căilor de acces afectate de inundații, precum și restabilirea legăturilor de acces pentru comunitățile izolate
    ·Consilierea populației pentru conștientizarea riscurilor de sănătate la care se expun și asigurarea vaccinurilor necesare, acolo unde este nevoie (pentru hepatita A și tetanos)
    ·Suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție pentru scoaterea apei și aluviunilor din casele, curțile și localitățile afectate
    ·Asigurarea furajelor necesare animalelor domestice ce aparțin familiilor afectate

    2. Autoritățile vor interveni, de asemenea, pentru a preîntâmpina și diminua efectele eventualelor inundații ce pot apărea în perioada următoare, având în vedere prognozele meteorologilor pe termen scurt și mediu. În acest sens, autoritățile sunt pregătite să intervină pentru consolidarea unor maluri de apărare, breșe controlate, înălțarea unor diguri, etc.

    De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Tineretului și Sportului să găsească soluții pentru organizarea de tabere gratuite destinate copiilor din familiile ale căror locuințe au fost grav afectate de calamități. Un alt set de măsuri avute în vedere vizează refacerea infrastructurii de transport și de mediu distruse sau afectate de inundații, inclusiv diguri de protecție. Guvernul va face o analiză complexă în baza căreia va accesa Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

    „Am fost ieri și am văzut situația la fața locului. Am vorbit cu oamenii care au nevoie de sprijinul nostru rapid. Mulți și-au pierdut în câteva ore munca de o viață. Este datoria noastră să îi ajutăm cu tot ce au nevoie pentru a trece peste aceste momente grele”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

    Primele măsuri luate și de Ministerul Agriculturii

    Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că, în România, în proprietatea statului și în administrarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), funcționează amenajări pentru desecare pe un teritoriu care cuprinde 3.085.895 ha, cu o rețea de canale de desecare însumând o lungime de 56.584 km. Din această suprafață, de pe 1.463.926 ha apa se evacuează prin intermediul stațiilor de pompare, iar de pe 1.621.968 ha, apa se evacuează gravitațional.

    La data de 29 iunie 2018, din cele 470 stații de pompare funcționale, a fost necesară pornirea unui număr de 57 stații, în funcție de condițiile concrete din fiecare județ.
    Astfel, în prezent, funcționează un număr de 30 de stații de pompare pentru desecare în județul Brăila, 5 în Constanța, 7 în Giurgiu, 3 în Brașov, 3 în Dolj, 2 în Ilfov, 3 în Olt, 3 în Teleorman și o stație în județul Tulcea.

    Personalul filialelor teritoriale ale ANIF supraveghează funcționarea amenajărilor de desecare, intervenind alături de autoritățile locale sub coordonarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

    Există o preocupare a ANIF pentru identificarea celor mai vulnerabile zone în vederea promovării lucrărilor de întreținere și reparații la rețeaua existentă, precum și de investiții pentru extinderea acestora în condițiile unei fundamentări tehnico-economice riguroase.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență