Viaţa la ţară

Necaz pe capul legumicultorilor din Matca: Solariile au cedat sub greutatea omătului căzut în ultimele zile

Dacă zăpezile au venit ca o binecuvântare pentru culturile mari, din câmp, nu același lucru se poate spune despre legumicultură. Căderile mari de nea din ultimele zile s-au adunat pe acoperișurile serelor și solariilor din comuna gălățeană Matca.

Sub greutatea omătului, structurile au cedat și o mare parte din recoltă este, probabil, pierdută.

Mircea Croitoru, președintele Federației Legumicultorilor din Matca a făcut publice aseară mai multe imagini cu pagubele făcute de zăpezi în localitatea renumită pentru numărul mare de solarii.

Pagubele nu pot fi încă apreciate, întrucât ninsorile sunt așteptate să cadă în continuare, așa că mătcașii s-au apucat să dea omătul jos cum pot. Efortul legumicultorilor este îngreunat de vremea rece, de vânt, dar și de stratul foarte gros de zăpadă de pe acoperișurile solariilor unde a ajuns să măsoare un metru.

matca zapada”Acesta este solarul meu. De 36 de ore m-am chinuit să-l salvez, dar nu am reușit”, a declarat Mircea Croitoru. În momentul discuției cu reporterul agrointeligența, legumicultorul se chinuia să salveze măcar zona unde avea răsadul.

Reacțiile celor care au văzut imaginile nu au întârziat să apară, în ciuda orei târzii la care au fost postate imaginile dezastrului. Potrivit lui Mircea Croitoru, nu numai solariile sale au fost puse la pământ și urmează ca astăzi, luni, să dea mai mult detalii despre dezastrul ce a distrus munca mătcașilor.

matcamatcassolar distrus1622092_619327571437087_396812243_n

3 comentarii

Scrie un comentariu