• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adunarea Generală a Asociației Holstein-Ro a votat afilierea la Federația Pro Agro. Trei mari fermieri și-au pierdut calitatea de membru

    Gabriela Gimbășanu -

    Liderii Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein-Ro au avut astăzi, vineri – 20 noiembrie, Adunarea Generală în care au luat două decizii importante: afilierea organizației la Federația Națională Pro Agro și suspendarea calității de membru pentru trei fermieri importanți. Holstein.ro, asociație reprezentativă pentru crescătorii de vaci de lapte Holstein, este totodată și asociația care deține registrul genealogic al rasei.

    ”Astăzi am hotărât suspendarea din calitatea de membri a domnilor: Tuchiluș (Gavrilă Tuchiluș, Agrimat Matca – n.r.), Petcu (Mihai Petcu, Agroindustriala Pantelimon – n.r.) și Popa (Eugen Popa, Aicbac Bacău – n.r.) și am decis și schimbarea unor articole din statutul asociației”, ne-a declarat după ședință Nicușor Șerban, președintele Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein-Ro.

    Fermierul a arătat că în afară de detaliile ce țin de organizarea internă a asociației, Adunarea Generală a dat un alt vot important. „Am hotărât, poate cel mai important lucru pentru viitorul asociației: demararea negocierilor pentru afilierea la Federația Națională Pro Agro. Fermierii crescători de vaci de lapte din rasa Holstein am înțeles că suntem o asociației puternică, dar nu suficient de puternică, în așa fel încât să fim reprezentativi în relația cu instituțiile statului. Considerăm că afilierea la o federație cu reprezentativitate națională cum este Pro Agro nu poate decât să ne ajute în demersul nostru de a crea pentru fermieri condiții mai bune de lucru, influențând în favoarea lor (a fermierilor – n.r), deciziile instituțiilor abilitate ale statului”, a declarat pentru Agrointeligența Nicușor Șerban, precizând că votul pentru un nou mandat de președinte al Holstein-Ro a fost amânat pentru luna februarie sau martie anul viitor.

    În prezent Holstein Ro are aproape 80 de membri și totalizează un număr de 24.000 de captete de vaci de lapte din rasa Holstein.

    Fermierii cu automate de lapte se pregătesc și ei să adere la Pro Agro

    Fermierul ilfoveanCristian Lungu, în calitatea sa de membru în Adunarea Generală a Asociației Holstein-Ro a votat pentru afilierea la Federația Pro Agro, dar încearcă să-i convingă și pe membrii săi, crescătorii din din Asociaţia Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România, să intre în Federație.

    ”Din perspectiva mea de membru, este un lucru foarte bun faptul că Holstein-Ro va deveni membru Pro Agro, însă trebuie să avem acea negociere, întrucât Pro Agro are o cotizație destul de mare, de 1.000 lei de lună. În calitatea mea de membru Holstein-Ro am decis afilierea la Pro Agro, dar în calitatea mea de președinte al Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România o să am o altă discuție cu președintele Emil Dumitru să vad în ce măsură pot aduce asociația mea în Federația Pro Agro. Deja am avut o întâlnire cu Pro Agro și nu prea ne-am înțeles la cotizație, pentru că, raportată la puterea financiară a fermierilor mici, înseamnă foarte mult. În plus, la noi, cotizația este de 10 lei pe lună, ori nu putem încă suporta cotizația de la Pro Agro, dar rămâne să vedem în ce fel putem negocia, sau îi pot convinge pe membri noștri că avem nevoie de Federația Națională Pro Agro”, ne-a spus Cristian Lungu, președintele Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.

    Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România are în componența sa 140 de membri, din toate colțurile țării, care dețin împreună 300 de automate.

    Entuziasm în Pro Agro

    Anunțul că Asociația Crescătorilor de Vaci ”Holstein-Ro” a ales să înceapă demersurile de afiliere în cadrul Pro Agro a fost primit cu mult entuziasm de președintele Federație, Emil Dumitru, care la nici 6 luni de la preluarea mandatului de președinte, a reușit să aducă alături un membru important – vocea crescătorilor de vaci de lapte din rasa Holstein.

    ”Mesajul meu a rămas același de la preluarea mandatului de președinte Pro Agro și anume acela ca Federația noastră este o organizație de tip deschis, multisectorial și ne dorim foarte mult să fim reprezentativi pe fiecare sector. Decizia de astăzi a crescătorilor de vaci de lapte Holstein ne arată că acest mesaj a ajuns unde trebuie, mai ales că Asociația care a votat astăzi să ni se alăture este o organizație puternică în ceea ce privește zootehnia românească, deține și registrul genealogic al rasei și este o organizație în care managementul este asigurat de oameni ce aduc plus volarea și obțin producții însemnate în cadrul fermelor lor. Mă bucur foarte mult că domnul președinte Nicușor Șerban a supus Adunării Generale aderarea Holstein-Ro la Pro Agro. O să vedeți că pe fiecare zi ce va trece, Pro Agro o să fie din ce în ce mai puternică și va fi o voce din ce în ce mai puternică a fermierilor, cu lucruri constructive, nu cu discursuri demagogice, ci cu soluții concrete”, a declarat pentru Agrointeligența Emil Dumitru, președintele Federație Naționale Pro Agro.

    Vor exista negocieri

    După votul de astăzi, liderii din Asociația Holstein-Ro urmează să aibă o discuție cu conducerea Pro Agro, în așa fel încât se vor pune bazele afilierii și integrării noilor membri.

    ”Este normal să existe o rundă de negocieri cu Holstein-Ro. Trebuie să știm exact care este statutul fiecărui membru, întrucât fiecare membru din Consiliul Director este și vicepreședintele Federației Pro Agro. Suntem o federație care se face mare-mare și care va avea un cuvânt de spus în ceea ce înseamnă politicile publice pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vrea să le facă pentru fermieri. Avem nevoie de o consultare adevărată și nu de una mimată, cum a fost până acum. A venit vremea ca societatea civilă să aibă un cuvânt foarte greu de spus despre aplicarea politicilor publice, mai ales că politicile publice nu le face un funcționar pentru el însuși, ci pentru sectoarele de activitate din agricultură”, a adăugat președintele Pro Agro.

    Sunt foarte bucuros că, la nici 6 luni de la preluarea mandatului, deja Federația începe să aibă noi membri reprezentativi și mă bucur că abordarea mea, foarte deschisă a adus un plus federație și sper să ne convingem că, lucrurile făcute durabil vor rezista în timp – Emil Dumitru, președintele Federație Naționale Pro Agro


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare