Bulgarii îşi deschid 870 de magazine în China pentru a-şi vinde iaurtul tradiţional
agrointeligenta.ro -Doar „cei mari” par a avea forţa de a trace dincolo de „zidul chinezesc” şi a profita de ritmul de creştere şi de potenţialul de consum uriaşe al Imperiului de Mijloc – şi printre aceştia îşi fac loc şi bulgarii.
Cresterea economică de care China s-a bucurat în ultimii douăzeci de ani începe să se facă resimţită la nivel social. Pe lângă miliardarii şi milionarii produşi de liberalizarea producţiei şi care formează un high class nababian, se consolidează încet încet un segment de midlle class din ce în ce mai potent financiar şi chiar şi un low class mai puţin chinuit de lipsuri. Toate acestea conduc la transformarea Chinei dintr-o „hală de producţie” aflată dincolo de mări, într-o piaţă pe care toţi cei care vor să vândă ceva trebuie să fie.
Touşi China, noua „Ţară a Făgăduinţei” pentru oamenii de business pur sânge este o destinaţie rezervată celor îndrăzneţi şi capabili să acţioneze la nivel global. Nu miră pe nimeni că investitori din state precum SUA, Germania, Japonia, Franţa se numără printre cei care deţin cele mi importante investiţii – atât în termeni de plasamente cât şi de exploatare – în China, dar când vine vorba despre cei din Bulgaria lucrurile nu au cum să nu surprindă.
Producătorul bulgar de lactate Lactina Ltd va deschide, până la finele lui 2014, în China, în parteneriat cu compania chineză Zhejiang Shangzheng Commerce and Trade şi cu retailerul internaţional Walmart, 850 de magazine dedicate exclusiv iaurtului bulgăresc.
Pe lângă acestea brandul iaurtului bulgăresc pe piaţa chineză va mai fi promovat şi prin alte 20 de magazine Lactina Yogurt Bar proprii ale Zhejiang Shangzheng Commerce and Trade în oraşele Hangzhou şi Ningbo.
Primul Lactina Yogurt Bar dedicat iaurtului bulgăresc a fost deschis anul trecut în Hangzhou. Succesul produsului determinând dezvoltarea la scară mai mare a afacerii.
În Yogurt Bar-urile bulgăreşti iaurtul comercializat va fi produs cu lapte chinezesc, ingredientele specifice fiind aduse însă din Bulgaria şi utilizate de lăptarii chinezi sub îndrumarea celor bulgari.
„Îndrăzneala” companiei bulgare de a desanta în China poate fi explicată şi de faptul că aceasta este deja prezentă în peste 85 de ţări.