Analize de piaţăFuraje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricoleStrategii de afaceriViaţa la ţară

APPR vrea să preia rețeaua Cargill de testare la cereale păioase și rapiță

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) poartă discuții cu americanii de la Cargill pentru preluarea rețelei de testare la cereale păioase și rapiță. În urma acestei mișcări, asociația își extinde portofoliul actual, care includea 13 locații de testare la porumb, două la sorg și una la floarea soarelui.

Suntem în curs de preluare a rețelei de testare la cereale păioase și rapiță de la Cargill. Aveam de gând să facem acest pas începând cu toamna lui 2016, dar întâmplarea a făcut ca firma Cargill, care avea în testare cereale păioase și rapiță, să renunțe la rețea, ei închizându-și divizia de inputuri din România. Vom începe testarea la cereale păioase, grâu și orz – în această toamnă”, a declarat Alina Crețu, director executiv APPR.

Scopul asociației, înființată în 2012, a fost să testeze într-o rețea proprie independentă hibrizii de porumb, în completare la ce realizează Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor (ISTIS).

Institutul testează în primul rând în scop de a înregistra soiuri și hibrizi în România. Noi ne dorim să testăm hibrizii comerciali din România, în rețeaua noastră”, a precizat Crețu.

Primi pași au fost făcuți în urmă cu patru ani, când membrii fondatori APPR au hotărât să testeze peste 100 de hibrizi care se comercializau în România și au stabilit locații de testare în sudul țării.

România are cea mai mare suprafață de porumb din Europa, prin genetica nouă utilizată an de an se pot obține 100 kg/an în plus, un lucru dovedit. Diferențele de potențial între hibrizii vechi cu genetică învechită care nu au mai fost testați și retestați pot fi și mai mari de 100 kg”, a declarat Crețu.

În prezent, membrii APPR lucrează circa 200.000 hectare în mai multe județe din țară.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu