Ştiri agricoleStrategii de afaceriSurse de finanţare

Agricover Credit IFN: Mai mulți bani pentru finanțarea fermierilor

Agricover Credit IFN, compania specializată în finanțări pentru sectorul agricol a grupului Agricover, contractează de la Banca Comercială Română (BCR) o facilitate de credit de tip revolving de 52 milioane de lei (aproape 12 milioane euro) pe o perioadă de un an, potrivit News.ro.

Compania va putea trage fonduri din linia de credit în limita sumei aprobate, care se reînnoiește după rambursarea fondurilor utilizate, pe durata agreată, de un an.

Agricover Credit va garanta împrumutul cu ipotecă asupra conturilor deschise la BCR și cu creanțele clienților rezultate din contractele de finanțare. În plus, firma Agricover va emite o garanție pentru acoperirea tuturor costurilor cu debitele principale, comisioanele și dobânzile aferente.

Compania de finanțare a fermierilor, condusă de fostul șef al Băncii Transilvania, Robert Rekkers, a mai atras în august un împrumut de 15 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru finanțarea IMM-urilor cu proiecte de dimensiuni reduse în agricultură.

Acesta a fost primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, lansat de Comisia Juncker.

Agricover Credit a acordat în prima jumătate a anului credite în valoare de 316 milioane de lei (71 milioane euro), cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, realizând un profit în creștere cu 42%, de 14,55 milioane de lei (circa 3,3 milioane euro).

Capitalurile proprii ale companiei erau cu 18% mai mari, ajungând la 139,3 milioane lei, cu o rată de adecvare a capitalului de 21%.

Numărul clienților cu credite în sold a urcat cu 13%, la peste 1.800 de fermieri.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu