• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ALERTĂ! 10.000 de ouă RETRASE DE PE PIAȚĂ! Fermierii români: ”PERICOLUL RĂMÂNE!”

    agrointeligenta.ro -

    ALERTĂ alimentară! Producătorii români sfătuiesc consumatorii să fie foarte atenți în privința ouălelor pe care le achiziționează în această perioadă. La nivel comunitar, șapte state europene au emis alerte după ce s-a confirmat infestarea cu Salmonella la ouăle din Polonia.

    ”Considerăm că retragerea de la comercializare de pe piața românească a unei cantități de 10.000 de ouă, nu este o măsură care să garanteze că nu mai există riscuri de contaminare. Ouăle importate din Polonia se transportă cu camioane ce au capacitate de 300.000 de ouă, caz în care întregul transport este contaminat”, transmit reprezentanții Federației Naționale Pro Agro.

    Producătorii români sfătuiesc toți consumatorii să verifice atent ștampila aplicată pe ou. ”În cazul în care există două culori, nuanțe pe același ou sau pe ouăle din aceeași caserolă există culori diferite este o mare probabilitate ca ele să fi fost inscriptionate clandestin și ddm (data durabilității minime) să nu fie reală”, spun fermierii noștri care au transmis presei și poze cu ouăle ”suspecte”.

    oua-polonoa-infestate-sallmonela-oct2016 oua-polonoa-infestate-cu-sallmonela-oct2016

    Așa cum reiese din poze, ouăle indică inscriptionări ulterioare în condiții improprii, calitatea și prospețimea alimentului fiind foarte posibil compromise.

    ”Totodată consumatorii trebuie să cunoască că în conformitate cu legislația UE, privind trasabilitatea ouălor, toți fermierii din UE au obligația să marcheze pe coaja oului, în ferma de origine, a unui cod alfa numeric. Acest cod este format din: prima cifră reprezintă sistemul de creștere, următoarele doua litere, țara de origine (RO), următoarele doua litere judetul, iar ultimele trei cifre codul fermei. În plus față de codul alfa numeric, fermierii din România au decis să marcheze voluntar, o dată cu marcarea acestui cod și ddm (data durabilităţii minime), astfel România este singura țara din Europa care marchează ddm-ul pe coaja oului”, mai spun fermierii din Federația Națională Pro Agro.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului