IMPORTANTŞtiri agricoleViaţa la ţară

SORIN GRINDEANU, desemnat premier! Cine vine MINISTRU LA AGRICULTURĂ?

Sorin Grindeanu a fost desemnat, prin decret prezindențial, în calitatea de candidat la funcția de premier al României. Propus de alianța PSD-ALDE, Grindeanu are cel mult 10 zile la dispoziție pentru a-și forma echipa de miniștri și pentru a cere votul Parlamentului. Sunt însă șanse mari ca procedurile să fie mult grăbite, având în vedere că liderul PSD Liviu Dragnea a declarat public despre cabinetul de miniștri că este deja conturat.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată în decretul prezidențial.

Citiți și: SORIN GRINDEANU – noua propunere PSD-ALDE pentru funcția de premier!

Săptămâna viitoare, cabinetul de miniștri și proiectul de guvernare vor ajunge în Parlament, dorindu-se ca până pe 10 ianuarie să avem nu doar un nou Guvern, ci și un buget aprobat pentru anul 2017.

Întrebarea care îi macină pe fermieri este cine va prelua portofoliul de la Agricultură.

Citiți și: NEGOCIERI POLITICE pentru Ministerul Agriculturii: MINISTRUL, MEMBRU PSD, Daniel Botănoiu revine SECRETAR DE STAT

Vă reamintim că Agrointeligența – www.agrointel.ro a scris recent că acest minister revine PSD, iar deja un nume ”bătut în cuie” pentru echipa de la MADR este Daniel Botănoiu, cel mai probabil pentru un post de secretar de stat. Negocierile sunt însă intense între ALDE și PSD întrucât acest portofoliu este văzut drept unul cheie, foarte râvnit, cu impact maxim asupra electoratului, dar și sume importante de bani de administrat. Până la acest moment, cel mai vehiculat nume pentru funcția de ministru este Paul Stănescu, senator de Olt.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Nici într-un caz Daniel Constantin care și-a arătat limita de competență. A intrat în sfera de influență a unor grupuri de interese și le-a făcut jocul. Avându-se în vedere că agricultura depinde foarte mult de finanțările europene,as prefera un ministru care să cunoască mecanismele de acordare a fondurilor. Mai exact, aș prefera un om cu o oarecare experiență din structura AFIR.

  2. Oricare din PSD in afara de DANIEL CONSTANTIN care prin atitudinea lui de conducere a decimat APICULTURA din ROMANIA, poate de aceasta data va fi un om cu frica de dumnezeu si se va gindi si la micile ALBINE care au dreptul sa vietuiasca alaturi de oameni, nu sa fie decimate de oameni.

Scrie un comentariu