Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PREMIERUL GRINDEANU ANUNȚĂ: 3,5 MILIARDE DE EURO LA MINISTERUL AGRICULTURII!

Întâlnire între premierul Sorin Grindeanu și ministrul agriculturii, Petre Daea. Cei doi oficiali au discutat astăzi la Ministerul Agriculturii despre măsurile care trebuie implementate iar premierul a subliniat că în acest an pentru agricultură trebuie accesate în jur de 3,5 miliarde de euro.

”Trebuie să insistăm mai mult asupra debirocratizării, a se simplifica mai mult birocrația, sigur să fie transparent, și tot ceea ce ține plimbatul actelor. Pe noi ne interesează ca în acest an pe fonduri europene, în total la Ministerul Agriculturii, atât pe subvenții cât și măsurile care țin de AFIR să ne ducem undeva la 3,5 miliarde de euro, ceea ce este o țintă pe care sunt convins că Ministerul Agriculturii poate să o atingă, mai ales că a început extraordinar de bine”, a subliniat premierul la finalul întrevederii.

Acesta a precizat că vizita de astăzi nu are rol de control ci doar de verificare a stadiului măsurilor pe care Ministerul Agriculturii le avea de implementat. ”Eu am venit aici nu să fac controale ci ca să văd care este stadiul măsurilor pe care Ministerul Agriculturii le avea de implementat, și i-am felicitat pentru ceea ce au făcut până acum. Am discutat despre măsurile pe care trebuie să le ia în următoarele 3 luni”, a mai spus Grindeanu.

Dacă în 2016 la data de 31 martie era plătită suma de 255,44 milioane euro, anul acesta au fost autorizate la plată 2,065 miliarde euro. ”Aceasta este o situație fără precedent, este pentru prima dată în România când se dau subvențiile până la 31 martie. Anul trecut în luna aprilie se dădeau hârtii, nu bani. Adeverințe pentru bănci în scopul unor împrumuturi bancare. Costuri suplimentare și fermieri purtați pe drumuri. Acum au banii în conturi!”, a explicat astăzi Daea conferință de presă care a avut loc pe 31 martie.

17 comentarii

 1. Domnul Aurel eu va salut,pe dv.nu va jignit nimeni si nu vad cum de va permiteti,probabil pe fondul unui retard mintal,sau acesta este nivelul dv.mediocru in care traiti,a-ti ramas in anii 80 si va comportati ca atare.Aflati ca fermierii in Dolj platesc o arenda in jurul a 1000kg/ha si peste,pt care am platit impozit in vara lui 2016+ salariati si contabil,iar APIA nu a platit nimic din FONDURILE EUROPENE catre noi,dar noi daca nu platim lunar impozitele(nu putine,va invit sa mai cititi eventual)ne pun popriri pe conturi.I-mi pare rau pt. acest comentariu(e ajunul PASTELUI)dar va este meritat pe deplin.La MULTI ANI!!!!!¡!

  1. Bai nasolule atat timp cat vor fi subventiile fermierii vor face agricultura doar ptr ele. Slutule fermierii incaseaza miliarde si in mediul rural nu lasa nimic doar saracie. Unii platesc toata viata ptr un lucru dar fermieriu de pe pamantul saracilor tarani plat
   fac avere. Macar platiti impozitele la prumarii

 2. Asa pe hartie arata f frumos dar pe teren la tara e jungla. Cine merge la tara pe dealuri sa vada acesti bani ? Nimeni. Foarte bine se pot spala banii in mediul rural taranii sunt slab pregatiti slab informati iar smecherii produc. Dle prim ministru daca tot dati acesti bani sa ajunga in agricultura sa produca ceva locuri de munca impozite la stat etc.

 3. Aproape toto fermierii care au fost la control inca nu si-au luat banii.
  Ce dracu va tot felicitati reciproc?????
  O dezamagire toatala pana acum, am crezut ca mai raiu dacat sub tehnocrati nu poate fi, dar se pare ca e posibil.

 4. Cateva mii de oameni care n-au primit leu de la APIA,un mizilic pt dv,sunt in faliment din cauza incompetentei dv. ar fi o tema de gandit, daca aveti bun simt.

 5. Ne spuneti, fara sa ne mintiti din nou si din nou, cand dati banii celor loviti de ghinion, adica acelora pe care i-ati bagat in esantionul de control? De ce unii fermieri au luat toti banii si altii nimic? De ce aceasta discriminare? In Germania nu primesti nimeni nimic pana nu se termina controalele si ia toti in aceeasi zi, ca altfel este nedrept, se sustine concurenta neloiala pe piata cand dai banii unora si pe altii ii lasi pe sec. Cand veti deveni politicieni cu principii? Cand veti alege sa va pese mai putin de imaginea voastra si sa va laudati in procente mincinoase prin presa si va va pasa de realitatea oamenilor si de a nu ii falimenta din vina voastra, a incompetentei si delasarii angajatilor APIA.

 6. Cei care au picat la control nu au primit subventia nici acum si au fost blocati si la depunerile pe suprafata ,nu le-au trimis invitatii cei de la APIA pe motiv ca pe 31 se termina controlul. Pe noi ne intarzie si cu plata si cu depunerea cererilor pe suprafata.

 7. lol birocracy diminishing… vorbe iar. de exemplu cand mergi la tribunal sa scoti un act de la arhiva este nevoie de aceleasi doua timbre care se cereau si dupa revolutie ahahaha timbrele se iau din institutii separate, esti nebuna ? ratati incompetenti la putere HUAAAAAA

 8. Faceti un bine tarii si demisionati,a-ti bagat zeci de mii de oameni in faliment cu propaganda platilor de pe o zi pe alta, DEMISIA GUVERNULUI MARIONETA¡!!!!!

 9. PSD fi puternic!! Si numai asculta, lideri asociaților inventate, peste noapte, sau inventate Petru SCZ în 2013 nu erau aceste asociati, atucia la acel an erau fermieri adevarati,si iubitori de animale, nu erau pentru SCZ nici nu se vorbea de SCZ la acel an.

  1. ai dreptate maria scz sunt absorbite doar de hotii cu certificat de origine iar fermierii adevarati care muncesc nu pot obtine certificat de hot sa ia scz

 10. Acum e trai pe ministru, pe familia lui si pe toate rudele. Se gandesc de pe acum cum vor imparti cei 3,5 miliarde in mod egal ca sa isi puna si in conturi si sa isi ia fiecare cate un yaht, cate o limuzina, cate un jeep si sa isi faca vile cu 47 de camere.Iar agricultura……… ce conteaza? Cine se sinchiseste de agricultura? De ce au venit la posturi de guvernanti? Pentru o amarata de agricultura sau pentru facut averi?

Scrie un comentariu