PREȚ CARNE DE PORC CARCASĂ. ACEBOP: ”Fermierii nu pot profita de creștere! Purceii s-au scumpit la 80-90 de euro euro/cap”

Pretul cărnii de porc carcasă la abator a ajuns la 10 lei pe kg

Preț  bun pentru carnea de porc la poarta abatorului. Cu toate acestea, fermierii români reclamă că nu se pot bucura de această apreciere și trag un nou semnal de alarmă în speranța că, de data aceasta, autoritățile vor interveni întrucât mișcările din piață nu își au o explicație logică!

Prețul cărnii de porc carcasă a ajuns la 10 lei pe kilogram la poarta abatorului, informează Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP).

Deși prețul este foarte bun, fermierii nu pot profita de aceasă creștere întrucât prețul pentru purceii achiziționați din statele membre a urcat deja la 80-90 de euro pe cap.

Costul de producție al unui purcel de 25 kg nu depășește 40-45 euro iar fermierii români achiziționează la preț dublu! Solicităm ajutor de urgență din partea Guvernului României pentru demararea fără întârziere a unui program de susținere a reproducției la porc. Este prioritară în acest moment asigurarea necesarului intern pentru fermierilor noștri. De peste 20 de ani crescătorii de porci din România depind în totalitate de fermele de reproducție din Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania și Danemarca. In fiecare an, marii producătoi europeni se înțeleg între ei și măresc in mod artificial prețul”, se arată într-un comunicat de presă al ACEBOP.

Fermierii spun că ”nu există o justificare a acestor prețuri, ținând cont de faptul că prețul cerealelor în ultimele șase luni a fost scăzut”. ”Pentru a ieși din această situație, numai Guvernul poate interveni pentru scoaterea fermierilor din zona in care aceștia sunt speculați an de an de vânzători ai țărilor europene!”, îți reiau apelul crescătorii de suine reprezentați în ACEBOP, organizație afiliată Federației Naționale Pro Agro.

Be the first to comment

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*