Ştiri agricole

ZI IMPORTANTĂ pentru RELANSAREA UNEI RAMURI AGRICOLE! Ce lege SE MODIFICĂ şi care SUNT AVANTAJELE PENTRU FERMIERI!

Astăzi, miercuri – 13 septembrie, la Comisia de Agricultură din Camera Deputaților se discută amendamentele la Proiectul de lege PLx 132/20.02.2017 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 85/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Patronatul Peștelui din România, împreună cu specialiști din Ministerul Agriculturii și din Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, au făcut mai multe propuneri pentru relansarea acestui sector.

Sufocați de importuri

În 2015, românii au consumat pește în valoare de 350 de milioane de euro din care doar 12% a provenit din producția internă. Restul, importuri. Și aici nu vorbim de peștele marin, care este normal să fie importat, Marea Neagră nefiind un rezervor piscicol semnificativ. Vorbim însă de situații aberante: de caras și păstrăv importate de prin țările vecine, pește care ar putea fi produs în România.

Fermierii așteaptă de peste trei ani să încheie contracte de concesiune prin atribuire directă, pentru a intra în legalitate cu obținerea autrizațiilor și licențelor de acvacultură, pentru ca apoi să poată visa la dezvoltare, la producție de pește românesc, la fonduri europene. Faptul că în cazul a peste 30.000 de hectare pe care sunt amenăjari piscicole nu există contractare, spune ceva guvernului acestei țări? Răspunde cineva pentru neîncasarea redevenței pe terenul statului?”, a spus Mariana Munteanu, președintele Patronatului Peștelui din România.

Click aici pentru lista amendamentelor


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu