Creșterea animalelorŞtiri agricole

REACȚIE privind APOCALIPSA zootehniei românești! DANIEL BUDA: ”Ni se vor da pe tavă PURCEI HORMONAȚI, NUMAI BUNI SĂ PROVOACE CANCER”

Vine Apocalipsa peste zootehnia românească, iar autoritățile privesc cu nepăsare la distrugerea unui sector care va lăsa pe drumuri sute de angajaț dar și fermieri falimentari care nu vor mai avea forța vreodată să o ia de la capăt după un asemenea șoc în care își văd animalele omorâte și arse chiar sub ochii lor.

Pesta Porcină Africană (PPA) lovește România iar strigătele de ajutor ale fermierilor, fie ei mari sau mici, trebuie să ajungă în atenția autorităților pe care este necesar să le trezească din ”amorțeala” în care se află. După ce ieri, Agrointeligența – www.agrointel.ro a publicat dezvăluirile unui mare crescător de porci din România, fermierul Dimitrie Muscă din Curtici, Arad, astăzi vă aduce un mesaj puternic direct din Parlamentul European. Eurodeputatul Daniel Buda atrage atenția că românilor ”li se vor oferi pe tavă purceii din afară, gata crescuți și hormonați, numai buni să îți provoace cancer ori alte boli năucitoare”.

”Pesta Porcină Africană lovește România mai ceva ca și Katiușele rusești din al Doilea Război Mondial, întâmplător sau nu, exact în aceeași zonă geografică. Pentru cei mai puțini cunoscători, această boală fără leac a porcilor ,,cu patru picioare” poate transforma România într-un pustiu saharian, unde carnea românească de porc să fie la fel de rară precum apa în deșert. Dacă avem în vedere că românul își înțarcă pruncii cu lapte de vacă și carne de porc, avem dimensiunea dezastrului în care suntem. Din păcate, incapacitatea autorităților din România este similară cu cea a conducătorilor de oști care, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, dădeau ordine contradictorii de se împușcau bieții români între ei. Astăzi, aceeași conducători de oști, s-au transformat în funcționari mărunți, apăsați de obezitatea unei prostii incomensurabile, dând ordine la fel de contradictorii, ucigând porcii din gospodăriile populației și din fermele comerciale, lăsând pe drumuri sute de muncitori la fel cum le-a lăsat războiul pe văduvele soldaților uciși. Măsurile luate de acesția sunt la fel de eficiente precum folosirea pliciului în fața tancurilor rusești, lăsând mai departe dușmanul în libertate”, a comentat Daniel Buda după ce fermierul Dimitrie Muscă a transmis prin intermediul Agrointeligența-www.agrointel.ro un mesaj care a ajung la peste 130.000 de afișări într-o singură zi.

Puteți citi mesajul care i-a impresionat pe fermieri, și sperăm că și pe cei responsabili, aici: APOCALIPSA pentru ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ. DIMITRIE MUSCĂ, FERMIER: ”Vorbim despre O MÂNĂ CRIMINALĂ. Devenim PIAȚĂ DE CONSUM, EUROPA ȘI-A ATINS ȚELUL!”

Acesta dezvăluie că printr-o corespondență purtată cu Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis, a aflat că UE oferă suport pentru astfel de situații, dar că principala responsabilitate o au statele naționale. ”Din păcate, actualii guvernanți, fie că discutăm de ministrul Mediului sau al Agriculturii, nu sunt în stare să conștientizeze adevăratul pericol și să vină cu soluțiile eficiente. Nu sunt specialist în probleme de medicină veterinară dar este mai mult decât evident că atâta vreme cât nu există o dispoziție expresă de sacrificare a porcilor mistreți, cei care de altfel sunt vectorii acestei boli, jucăm într-o tristă piesă de teatru. Nu spun că este neaparat de apanajul CSAT-ului, deși siguranța alimentară nu poate fi ignorată. Ministrul Mediului trebuie să dea de îndată un ordin prin care efectivele de porci mistreți să fie reduse în mod drastic! Simplu! Cotele de recoltă de pe fondurile de vânătoare ar trebui să fie îndeplinite în maximum 20 de zile. Iar apoi continua. Iar și iar până când să îți fie dor să mai vezi porci mistreț prin pădure.”, a mai subliniat eurodeputatul.

Producătorii de cereale, în pericol

Daniel Buda trage un semnal de alarmă și spune că inclusiv producătorii de cereale, ale căror culturi pot fi infestate de Pesta Porcină sunt în pericol.

(…) La fel de proști trebuie să fiți să credeți că proprietarii de fonduri de vânătoare își vor împușca porcii mistreți pentru suma de 400 lei când ei obțin în urma vânătorilor organizate cu străinii ,,n” milioane de lei. În lipsa unor măsuri concrete și eficiente, crescătorii de porci și mai mult, avertizez că și producătorii de cereale, ale căror culturi pot fi infestate de Pesta Porcină, vor avea soarta celebrului complex de creștere a porcilor, Comtim. Brusc și dintr-o dată, ni se vor oferi pe tavă purceii din afară, gata crescuți și hormonați, numai buni să îți provoace cancer ori alte boli năucitoare, aducându-te la disperarea de a te ruga să faci infarct ca să nu mori în chinurile generate de hormonii și stimulatorii de creștere. Ori ne apucăm de mâncat legume, că-s mai bune… nu ar fi rău dacă tanti Maria ar avea unde să și le vândă iar noi să le cumpărăm, dar și aici prostia și interesele s-au întâlnit în paradisul proștilor! Dar poate că nimic nu este întâmplător”, a mai spus Buda.

Vă reamintim că la acest moment, mai multe județe din țară se confruntă cu cazuri confirmate de pestă porcină africană. Cele mai grave situații sunt în județele Tulcea și Constanța. Conform declarațiilor recente ale ministrului agriculturii Petre Daea, boala suinelor nu are nici tratament, nici vaccin, așa că autoritățile estimează că la focarele existente acum, numărul de animale sacrificate va fi de 45.000 de capete.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

 1. Prin aceasta porcarie cu pesta porcina africana, guvernul isi arata slugarnicia fata de puterile europene si dispretul fata de POPORUL ROMAN. Dragnea si hotii lui din guvernul de analfabeti asasineaza si condanna la saracie,mizerie si foame tara,dand frau liber tuturor dusmanilor tarii sa nimiceasca ROMANIA. Trebuie sa luam attitudine noi ca si popor, ca si fermieri. Au curajul sa ne distruga gospodariile,sa lasam familiile tara produse romanesti de calitate, au acest curaj pt ca noi tacem. Nu spunem nimic, nu luam atitudine. Pai sa nu ii crapi capul celui care vine si zice ca pocul nostri trebuie sa dipara? Cat trebuie sa mai asteptam popor roman, cat sa induram? Europa a distrus tot,fabrici, uzine, combinate,instituturi de cercetare, sistemul de sanatate si acum zootehnia- pt ca in zootehnie ne am incapatinat sa rezistam si chiar sa facem concurenta criminalilor agricoli europeni, sau daca nu am concurat cu ei atunci i am incurcat. Ar trebuie ca presedintele tarii sa ia atitudine, sa se bata pt tara lui, dar Iohannis tace, e suspect de tacut. Asta meriti Popor Roman daca in fruntea tarii ai pus un strain,un nemt,un ligau de pauci ai babei Merckel,un tradator de tara avar si insetat de vacante, un om farà identitate nationala. Nu gaseai tu ROMANIE UN ROMAN SA TE CONDUCA? Acum ne iau si porcul din cotet si painea de la gura. Si noi tacem. Puscariasul Dragnea tace,pt altfel nu ii este permis de puterile straine sa guverneze. Dupa ce se va termina de distrus zootehnia-, noi ce vom face? Ce vom manca? Porcarii nemtesti pline de e-uri. Ca cacatul european clasa politica deja il serveste ca pe o delicatesa rara. Domnilor politicieni ,sa aveti pofta.

 2. Sunt surprins de ce se intimpla in tara asta Romania,la toate nivelurile si in toate domeniile,nimeni nu mai judeca cu capul,doar mereu fac referire la … asa scrie …in numa te miri de unde scoate vreun numar si spune ca e lege care o face un grupm de ne ispraviti…Eu as fi lasat porci sa moara singuri care sunt bolnavi,poate ca uni ar fi dezvoltat anticorpi si se vindecau singuri si am fi avut o rasa de porci cu anticorpi in tara asta si poate am fi fost cautati pentru asa o rasa de porci sanatosi.Ma surprinde inca un fapt : adica ascultind emisiunile de duminica despre agricultura si productii record in numai te miri ce domeniu.Credn ca asta este o informatie pentru concurenta din alte tari care isi fac planuri in functie de informatiile pe care le are .in felul asta ei provoaca anumite scenarii ,ori sa te termine ori sa profite de prostia ta ,pentru ca le-ai dat acele informatii pretioase.Asta e motivul si cu pesta porcina si cu cea aviara,s-au as merge mai departe chear si cu focul din statiunea greceasca.Ca prea a fost cautata, adica ei singuri spuneau ca :locuitori 2000 si turisti 2000000.ce ai face sa fii un concurent in domeniu.Spun asta deoarece am fost un infocat jucator la bursa si imi luam informatiile din numai te miri ce cuvint spus sau scris si astfel luam bani seriosi din prostia altora. PENTRU ASTA ROG PE CEI CE SUNT IN POSTURA A OFERI DATE CERTE IN NICI UN DOMENIU DEOARECE SUNT PREA IMPORTANTE PENTRU CONCURENTA ( CHEAR DACA ACESTA ITI ESTE FRATE ) .AS VREA CA CEI DE LA INALTIMEA GUVERNULUI SA RETINA ASTA SI SA NU SE MAI LAUDE CU INFORMATIILE DE ORI CE NATURA ,NICI CELE BUNE DAR NICI CELE RELE PENTRU CA E ACELASI LUCRU .AS INTERZICE SAU CHEAR AS CONDAMNA PE CEI CE SCAPA DIN GURA VREO PASARICA….AS FI FERICIT DACA CEI CE CITESC ACESTE RINDURI AR RETINE INPORTANTA LOR.

 3. Pesta porcina africana reala este intradevar foarte periculoasa atit pentru zootehnie cit si pentru sectorul vegetal , iar prin ingroparea cadavrelor de animale bolnave se transmite virusul si prin apa freatica, atit pentru prezent cit si pentru o perioada destul de indelungata.
  Poate ca eu sunt un Gicacontra si spun ca aceasta gripa porcina africana este inventata ca si gripa aviara din urma cu destul de multa vreme.
  Cum ? sa nu mergi cu gindul la ceva inventat cind nu actionezi asupra focarului si si a vectorului acestei peste porcina africane , respectiv asupra mistretilor ( cca 22000 buc . la nivel de tara ) , cind AGVPS_ul este in subordinea MAIA ? , mai bine lichidezi “n”numar de porcine ( pina in prezent peste 100000 capete ).
  Cum ? sa nu te gindesti ca este inventata aceasta boala cind min. Daea , pe linga limbajul gafant , merge la cotete si scoate purceii pentru assasinare dupa metoda hei rup ca la intrecerea socialista , el care trebuie sa gaseasca solutii de limitarea bolii fara pierderi comerciale sau pierderi minime, dar el pune umarul la darimarea sectorului suin.
  Cum ? sa nu te gindesti ca este inventata cind era doar un focar in Tulcea ( coincidenta sau nu ? cu gripa aviara pornita tot din Tulcea) si au si anuntat ca dau compensatii banesti pentru animalele assasinate, nu sa vina cu masuri rapide de izolarea focarului si lichidarea lui, dar sau facut ca rezolva problema stropind rotile masinilor cu apa.
  Cum ? sa nu te gindesti ….. si mai sunt multe evidente ca este inventata.
  Eu consider ca autoritatile de la toate nivelele de decizie stiu de aceasta situatie , si tocmai de aceea trebuie imediat demisi toti de la toate nivelele de decizie si trasi la raspundere.
  Degeaba atrage atentia eurodeputatul Buda , Dr. ING. Musca , si multi altii , aceste autoritati trateaza problema in zeflemea .
  Ca masura de protectie pentru Romania , trebuie demisi imediat toti de la toate nivelele ,din min. agriculturii si mediului ,si trasi la raspundere .

Scrie un comentariu