Ştiri agricole

VESTE URIAȘĂ pentru CRESCĂTORII DE BOVINE!

Veste uriașă pentru crescătorii de bovine din România! Fermierii din toată țara au un motiv să spere la un preț mai bun pentru munca lor în zootehnie. Conform informațiilor Agrointeligența – www.agrointel.ro, s-a reușit deblocarea exporturilor de bovine în Tunisia.

Câștigarea pieței tunisiene are o importanță majoră în contextul actual în care fermierii români încearcă să își consolideze poziția ca furnizori serioși și de lungă durată la nivel internațional.

”S-au semnat certificatele sanitar-veterinare între România și Tunisia pentru bovine. Asta înseamnă că putem face export și pe piața tunisiană. Nu știu să se mai fi realizat exporturi către Tunisia în ultimii ani, așa că anunțul este unul uriaș pentru fermierii români”, a declarat, în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, medicul veterinar Vasile Deac din Satu Mare, care administrează o companie ce sprijină fermierii români să exporte ovine și bovine vii.

Anunțul privind deschiderea pieței tunisiene a fost bine primit și la Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Ovine, Bovine și Porcine din România. Președintele organizației ACEBOP, medicul veterinar Mary Pană, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că eforturile pentru a se exporta animale vii pentru tăiere, bovine, în Tunisia au fost demarate încă de anul trecut. ”Deschiderea acestei piețe este un semnal bun pentru crescătorii români. Ne bucură să vedem că în contextul actual autoritățile sunt preocupate în continuare de găsirea unor piețe noi. Ce pot să vă spun despre Tunisia este că demersurile au fost de durată, mai ales că, în mod tradițional, acest stat are relații comerciale cu Franța și cu Italia. Animale din ferme românești ajungeau în Tunisia și până acum, însă nu direct, ci prima dată erau contractate pentru Italia și apoi, de acolo, ajungeau pe piața tunisiană. Rămâne de văzut acum modul în care vom putea negocia un preț corect pentru animalele exportate pentru că nu este suficient să intri pe o piață, dacă prețul primit nu este unul care să fie convenabil la nivel economic pentru producătorul român”, a subliniat dr. Mary Pană, președintele ACEBOP.

Pe site-ul ANSVSA, la secțiunea dedicată exporturilor de animale vii, fermierii găsesc deja documentația și condițiile necesare pentru exportul în Tunisia. Sunt condiții stricte în special legate de istoricul de boli al exploatațiilor din care provin animalele, după cum arată documentul oficial destinat comerțului cu animale pentru îngrășare. 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Astea sunt bule de sapun ….asa cum au fost toate informarile privind exportul de animale vii catre tot felul de tari din Orient ! Mare vrajeala ! Romania va incepe exportul de animale si /sau carne doar in momentul in care fermele zootehnice vor fi de minim 50% cu capital integral strain …si atunci cei care au distrus zootehnia romaneasca vor fi o amintire urata !

Scrie un comentariu