Familia Radu din Măneciu a păstrat rețetele cozonacului românesc: ”Le ținem sub cheie!”
agrointeligenta.ro -Zona Văii Teleajenului este renumită pentru savoarea locală a pâinii și a cozonacilor copți în cuptoarele cu lemne. Familia Radu din Măneciu păstrează cu sfințenie rețetele tradiționale și a creat un brand local care pășește cu pași siguri spre succes.
Când vine vorba de rețetele folosite, Maria Radu ne spune sincer că nu le poate dezvălui, dar că sunt 100% tradiționale. ”Le țin sub cheie! Sunt secretul afacerii noastre”, a declarat producătoarea pentru Agrointel.ro.
Afacerea a debutat în 2000 și are acum 20 de angajați. ”Cea mai bună perioadă din an este în apropierea Sărbătorii Pascale, când avem comenzi-record de cozonaci și pască. Totuși, concurența este mare și nu se poate supraviețui doar din aceste produse tradiționale, așa că avem și producție de pâine de casă. Tot ce facem e în cuptoare cu lemne”, a spus Maria Radu.
Producătorul prahovean spune că deși produsele sale sunt 100% naturale și respectă toate normele de igienă, i-a fost imposibil până acum să intre în marile lanțuri de magazine. ”Se caută doar unități mari de producție. Rafturile cu produse românești autentice, inclusiv de patiserie, ar fi o soluție care să îi ajute și pe micii producători să pătrundă în hipermarketurile din județul lor”, crede familia Radu.
Producătorii prahoveni, sprijiniți de un deputat liberal
Afacere de familie, societatea Radbomi a fost prezentă la un târg de producători prahoveni ce a avut loc săptămâna aceasta la Palatul Parlamentului. Iinițiativa i-a aparținut deputatului liberal Sorin Teju, devenit un ambasador al Văii Teleajenului. ”Locuiesc în Vălenii de Munte de când mă știu. Doresc să fac cunoscute tradițiile zonei din care fac parte la nivel național. Producătorii prezenți la această expoziție sunt doar câțiva dintre reprezentanții de seamă ce aduc în atenția întregii țări zona noastră, prin tradițiile, obiceiurile și cultura ce o promovează”, a declarat deputatul Sorin Teju.