• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ULTIMA ORĂ! SUBVENȚIILE FERMIERILOR, BLOCATE LA GUVERN!

  agrointeligenta.ro -

  Subvențiile fermierilor, în pericol să fie întârziate la început de 2019 la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Crescătorii de animale și agricultorii așteaptă în luna ianuarie banii pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT), sume ce se achită pentru Campania 2018 din bugetul de stat aprobat pentru 2019.

  Potrivit presei generaliste însă se pare că Guvernul ”a uitat” să aprobe în ultima ședință din 2018 banii alocați pentru acest an. Această acțiune va duce implicit și la întârzierea plăților care se fac din bugetul național chiar dacă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este pregătită să dea drumul banilor!

  APIA a anunțat, prin intermediul Ministerului Agriculturii, sumele ce vor fi alocate în Campania 2018 pentru crescătorii de animale și agricultorii care au cerut Ajutorul Național Tranzitoriu. Acești bani, ca și cei pentru motorină, se achită din bugetul de stat și nu vin de la Uniunea Europeană, precum restul sumelor care ajung la fermierii români. Plata schemelor este condiționată însă de aprobarea bugetului pentru anul 2019, decizie pe care Guvernul a omis-o însă la final de an.

  Scăparea Guvernului a ajuns și în atenția președintelui României Klaus Iohannis care, într-o declarație recentă, a cerut Guvernului să prezinte de urgenţă bugetul de stat pentru 2019 şi să dea explicaţii privind existenţa unor probleme legate de alocarea banilor pentru acest an. În opinia şefului statului, întârzierea cu aproape două luni ridică semne de întrebare.

  „Este o problemă gravă. Am pus această întrebare în decembrie şi o mai pun o dată. Unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp. PSD a avut toate condiţiile şi trebuia să vină, conform legii în vigoare, până pe 15 noiembrie, cu proiectul de buget. Nu există, la momentul acesta, niciun proiect de buget. Ba dimpotrivă, în loc să se ocupe de buget, fiindcă toată lumea are nevoie de bugetul pe anul în curs, pentru că deja este târziu, se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii, lucru care mie îmi dă foarte mult de gândit. Probabil există probleme cu bugetul. Aceste lucruri trebuie să le explice de urgenţă PSD şi să vină cu un proiect de buget”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

  Opoziția și economiștii consideră că legea bugetului întârzie pentru că guvernnaţii nu au soluții pentru asigurarea banilor pentru creșterea salariilor și se tem că vor fi introduse noi taxe și impozite.

  APIA este pregătită să dea drumul banilor

  Potrivit informațiilor Agrointeligența-www.agrointel.ro, agenția de plăți este pregătită să dea drumul banilor pentru fermierilor dar plățile ”atârnă” de aprobarea bugetului pentru anul 2019.

  Sumele alocate pentru schemele amintite mai sus au fost deja anunțate urmând ca acestea să fie probate în ședință de Guvern și publicate în Monitorul Oficial urmând ca după aceste demersuri APIA să anunțe și cuantumurile pe cap de animal sau hectar.

  Agrointeligența-www.agrointel.ro v-a anunțat aici care sunt plafoanele alocate pentru ANT vegetal și ANT zootehnie:

  Vin banii de la APIA! S-au stabilit sumele pentru ANT bovine și ovine

  SUBVENȚII APIA. MADR anunță SUMA pentru Ajutorul Național Tranzitoriu!

  Alte scheme care se plătesc din Bugetul Național sunt: subvenția pentru motorină, ajutorul de stat pentru ameliorarea raselor de animale și Programul Național Apicol (PNA) care se plătește 50 la sută din BN și 50 la sută din bani europeni.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe!

  Ultimele știri

  SITUAȚIA PE JUDEȚE! APIA: Lista cu crescătorii de animale intrați la ajutorul de stat de 100 euro/UVM! Ing. Gavrilă Tuchiluș a renunțat să mai întoarcă brazda: ”Semănăm grâul ca în cenușă, nu a plouat din luna mai!” APIA: Documentele pe care fermierii trebuie să le depună începând de mâine, 1 octombrie!

  Căutare în articole