Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții APIA: CRESCĂTORII DE ANIMALE, chemați să depună CERERILE PE 2019!

Termen limită pentru banii fermierilor! Crescătorii de animale sunt așteptați la Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până pe data de 15 februarie 2019 pentru depunerea cererilor privind angajamentele aflate în derulare în cadrul Măsurii 14T (fostă Măsura 215) – Plăţi privind bunăstarea animalelor, pachet a) porcine și pachet b) păsări.

Potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial, modelul celor două cereri este modificat începând cu acest an. Beneficiarii celor două măsuri pot depune cererile la centrul județean al APIA, respectiv al municipiului București, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al fermierului, în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2019.

Reamintim că prin cele două măsuri se promoveză încurajarea în continuare a fermierilor cu scopul adoptării la scară largă a unor standarde ridicate de bunăstare a animalelor, garantându-se astfel păstrarea caracteristicilor și creşterea calității produselor finale, care prin depășirea semnificativă a standardelor comerciale minime aplicabile produselor de larg consum contribuie consistent la sănătatea publică, sănătatea animalelor sau a plantelor, bunăstarea animalelor şi la protecția mediului.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!