• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CIOBANII ANUNȚĂ: ”Facem un PROTEST CU OI ȘI VACI! TAXA pentru PĂȘUNE A EXPLODAT!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  După ce prețul pășunilor la ei în comună a explodat, iar autoritățile nu s-au implicat să îndrepte situația, oierul Ionică Sterp, alături de alți fermieri din localitatea bihoreană Mădăras au decis să protesteze cu animalele în fața prefecturii din Oradea. La ei în sat, crescătorii de animale sunt obligați să plătească o taxă de 630 de lei pe hectar dacă mai vor să aibă unde să iasă cu animalele la păscut!

  Citiți și: A EXPLODAT PREȚUL PĂȘUNILOR: Fermieri obligați să plătească O CHIRIE DE 630 DE LEI/HA!

  Pe 3 martie, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a dezvăluit care sunt jocurile pe care primarul localității Mădăras și secretara instituției le fac pentru a bloca pășunatul. După efectuarea amenajamentelor pastorale, suprafețele care nu dețin vreo faună valoroasă, au fost evaluate la un preț de 630 de lei pe hectar, aproape triplu față de ce plătesc crescătorii din localitățile învecinate. Numai la Mădăras, pășunea produce 15 tone la hectar masă verde, în timp ce pe locurile învecinate se obțin numai 3 tone la hectar.

  Ionică Sterp alături de alți fermieri din Mădăras (foto: ebihoreanul.ro)

  Ionică Sterp, alături de alți crescători din Mădăras s-au deplasat la Prefectură în luna martie, dar nici audiența cu prefectul nu a schimbat nimic. La nivel local, decizia primarului supusă la vot în Consiliul Local a rămas în picioare. Astfel, deși fermierii au participat la ședință solicitând revizuirea proiectului de Hotărâre prin care majorarea urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, secretarul unităţii administrativ-teritoriale, Cornelia Vereş, a părăsit sala de Consiliu şi a refuzat să le înregistreze iniţiativa.

  Citiți și: PROBLEME CU PĂȘUNEA. Soluția oferită de UN PREFECT pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

  La noua şedinţă a Consiliului Local Mădăras, miercurea trecută, crescătorii de animale s-au prezentat însoţiţi de un avocat din Oradea, Cosmin Vidican, pe care l-au angajat tocmai ca să redacteze proiectul de Hotărâre pentru revenirea la vechiul tarif de păşunare. Atât doar că nici de data aceasta secretara comunei, Cornelia Vereş, n-a vrut să le înregistreze solicitarea şi să pună proiectul pe ordinea de zi a reuniunii.

  „Doamna secretar a plecat din nou din sală”, a declarat pentru eBihoreanul.ro oierul Ionică Sterp, care spune că nemulţumirea oamenilor a crescut cu atât mai mult cu cât nici reprezentanţii Prefecturii, deşi au venit la Mădăras, nu au făcut nimic pentru ei. „De la Prefectură au venit nu unul, ci trei funcţionari. Dar niciunul n-a zis un cuvânt, au şuşotit între ei, cu primarul şi cu secretara”, susţine ciobanul, adăugând că aceştia trebuiau să verifice „în ce bază s-au făcut amenajamentele pastorale”.

  Ionică Sterp afirmă că din cauza pasivităţii funcţionarilor Prefecturii şi a faptului că majorarea de tarif a rămas în vigoare, ciobanii din Mădăras au decis să facă un nou protest la Oradea, de data asta cu oi şi cu vaci, ca să fie cu adevărat „băgaţi în seamă”.

  „Lăsăm să treacă Paştele şi vrem să venim din nou la Prefectură, cu animalele pe care nu mai avem unde le păşuna. O să cerem aprobare de la domnul primar Ilie Bolojan şi, dacă zice că nu ne dă, o să ţinem animalele în maşini, dar o să dăm ture în jurul Parcului Traian până ne bagă în seamă prefectul”, a spus oierul.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE! OFICIAL! Adrian Oros, pe lista miniștrilor propuși pentru cabinetul premierului Florin Cîțu! Legume care se seamănă sau se plantează în martie

  Ultimele știri

  ANSVSA: S-a inaugurat primul Spital Universitar Veterinar de Urgență din România! Cultivatorii de cartofi, semnal de alarmă: ”Cerem MADR stoparea concurenței neloiale și intermedierea unei întâlniri cu marile magazine!” UN OIER – NOUL MINISTRUL AL FINANȚELOR! Deputatul Lucian Heiuș CREȘTE OVINE în zona Orăștie!

  Căutare în articole