• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Târgul Național AgriCultura și-a deschis porțile la Brăila cu vești bune pentru fermieri

    agrointeligenta.ro -

    Cea de-a 23-a ediție a Târgului AgriCultura și-a deschis porțile la Brăila, pe Platforma Brăila Mall. Evenimentul se desfășoară până duminică, pe 29 septembrie, și reunește aproape 60 de expozanți dintre care importante companii distribuitoare de utilaje agricole și de echipamente de procesare, producători locali, asociații de fermieri și instituții de finanțare și de asigurare pentru sectorul agricol.

    Deschiderea oficială a Târgului AgriCultura a avut loc joi, în jurul orei prânzului, și s-a bucurat de o prezență la cel mai înalt nivel din punct de vedere agricol. Alături de organizatori, de expozanți și de fermieri importanți din județul Brăila, la eveniment a luat parte ministrul Agriculturii Petre Daea, aflat pentru a doua oară la acest eveniment anual, primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, și senatorul de Brăila, Ion Rotaru. S-au mai aflat la deschidere și membri importanți din echipa Ministerului Agriculturii, precum directorul general al APIA, Adrian Pintea, și directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu. O prezență specială la evenimentul de deschidere a avut-o și E.S. Felipe Guillermo Alvarez de Toledo, Ambasadorul Republicii Argentina din România.

    Bine ați venit la cea de-a 23-a ediție a Târgului AgriCultura organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, în parteneriat cu Primăria Brăila și cu Consiliul Județean Brăila. A devenit o tradiție pentru noi și zona noastră organizarea acestui târg. Este foarte important pentru zona de sud-est a României să se organizeze această manifestare deoarece aici este o zonă puternic agricolă”, a declarat în deschiderea Târgului președintele CCIA Brăila, Ștefan Fusea.

    Cu prilejul deschiderii Târgului AgriCultura, ministrul Petre Daea a anunțat finalizarea controalelor APIA și începerea plăților la avansul din subvențiile pe 2019 începând cu data de 16 octombrie. ”Vreau să felicit organizatorii pentru că dau această permanență unui platou expozițional de interes pentru agricultura Brăilei și nu numai”, a spus ministrul Petre Daea la Brăila.

    O altă veste bună a fost adusă la târg ing. dr. Lucian Buzdugan, directorul general al Agricost – Insula Mare a Brăilei. Coordonatorul activității agricole din cea mai mare fermă compactă din Uniunea Europeană a anunțat venirea ploilor mult așteptate de fermierii care desfășoară campania de înființare a culturilor de toamnă.

    Salut prezența aici a domnului ministru care, de fiecare dată și-a făcut timp să fie prezent acolo unde este treaba fierbinte. Astăzi era la Iași Ziua Porumbului organizată acolo, dânsul a ales Brăila, fapt pentru care îi mulțumim foarte mult. Asta înseamnă că este onorată munca CCIA, dar în mod deosebit este onorată munca fermierilor. Pe mine mă bucură să lucrez într-un astfel de județ, aici unde se plămădește pâinea, unde se pun bazele unei agriculturi moderne și prin mașinile expuse, prin ceea ce vedem asigurat, prin produsele pe care le vedem expuse ne dovedește că suntem pe drumul cel bun. Fața agriculturii brăilene este schimbată fundamental, mai ales după 2007 și în ultimii ani prin grija pe care ministrul agriculturii a avut-o ca fermierii să primească la timp ceea ce li se cuvine”, a spus Lucian Buzdugan.

    Un mesaj important a fost transmis la deschiderea Târgului AgriCultura de primarul orașului, Marian Dragomir: ”Mă bucur să vă dacă de la o ediție la alta, Târgul de la Brăila devine mai mare și mai dezvoltat. Vreau să mulțumesc organizatorilor și fermierilor din județul Brăila care arată ce înseamnă agricultura performantă din România. (…) Apreciez faptul că foarte mulți din fermierii brăileni au început să își îndrepte atenția către proiecte sociale, atât pentru susținerea unor ramuri sportive, dar și către formarea tinerilor care vor lucra în viitor în agricultură. Acest lucru este foarte important atât pentru dânșii, cât și pentru noi ca administrație locală”. Marian Dragomir a subliniat că la nivelul județului Brăila, munca în agricultură a devenit mai bine remunerată, depășindu-se momentul în care lucrătorii din ferme erau plătiți cu salariul minim pe economie.

    Târgul AgriCultura de la Brăila aduce fermierilor o parte din cele mai performante utilaje și echipamente agricole existente pe piața din România.Sunt expuse și sunt reprezentate la eveniment următoarele mărci agricole: Aeromeh, Agrex, Agrifac, Agromash Kalina, Agromehanika, Alpego, Belarus, Claas, CombCut, DCM, Ermo, Fadeev, Faresin, Femac, Grim, Irtec, Kobzarenko, Lvivagromashproekt, McCormick, Maschio Gaspardo, Massey Ferguson, Matermacc, Mecanica Ceahlău, Monosem, Olimac, Pasto Agriculture, Quivogne, Rostselmash, Solis, Sukov, Tume, Vaia, Zanon, Zetor etc.

    Pe platforma Brăila Mall găsiți și producători de semințe și material săditor, horticultori, instituții de cercetare-dezvoltare agricolă, producători agricoli și meșteri populari, asociații și cooperative agricole, bănci, societăți de leasing și asigurări. De asemenea, sunt prezenți la eveniment dealeri auto din Brăila care vor prezenta celor interesați o gamă largă de modele de mașini de teren și autoturisme. Firma Carrefour Colentina București participă și anul acesta la eveniment cu conceptul de Street Food.

    Programul Târgului AgriCultura include mai multe evenimente conexe (seminarii, prezentări, workshopuri) în parteneriat cu Direcţia Comercială din cadrul Ambasadei SUA în România, instituţii de învăţământ superior şi firme din domeniul agricol, firme din alte domenii de activitate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila etc.

    Programul de vizitare a Târgului AgriCultura este între orele 9.00 – 21.00, până duminică, pe 29 septembrie, inclusiv.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Când se plantează roșiile în grădină – calendar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd