• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANIF SE ȚINE DE CUVÂNT! STAȚIA PĂULIȘ, FINALIZATĂ ÎN PROCENT DE 90%!

    agrointeligenta.ro -

    Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) își respectă cuvântul dat fermierilor. După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a semnalat cazul fermierilor din județul Arad unde sunt anual probleme cu seceta, în aprilie anul acesta, ANIF a anunțat că stația de la Păuliș este inclusă în Programul Național de Reabilitare a Sistemelor de Irigații. Recent, directorul general al ANIF, Florin Barbu, a anunțat  că investiția este aproape finalizată.

    Procesul-verbal de recepție a lucrării ar urma să fie încheiat pe 20 octombrie

    Vă reamintim că la finele anului trecut, fermierii din Arad ne-au semnalat că o importantă stație de irigații din zona lor nu a fost ”prinsă” în programul național de reabilitare a infracturii de udat. Agrointeligența – AGROINTEL.RO a semnalat problema la nivel central, primind răspuns că stația de la Păuliș va fi reabilitată, lucru întărit chiar de ministrul agriculturii Petre Daea.

    După luni bune de lucrări la stația de irigații din județul Arad, investiția se apropie cu pași repezi de final. Directorul general al ANIF, Florin Barbu a anunțat într-un interviu acordat Agerpres că urmează să fie efectuată recepția investiției de la Stația Păuliș. Referitor la lucările în curs de finalizare, Barbu a spus: ”Anul acesta vom avea şi pe zona Arad, amenajarea Păuliş, unde lucrările sunt aproape 90% finalizate, iar pe 20 octombrie ar trebui să punem proces verbal de recepţie şi să asigurăm apa pe 18 kilometri de canal. Suntem în grafic cu lucrările, conform programului, nu avem întârzieri”.

    Structura de irigații, reabilitată pentru 500.000 de hectare

    Reabilitarea stației de pompare Păuliș este doar una dintre numeroasele contracte pe care ANIF le are în derulare. O parte dintre investiții au fost deja finalizate: ”În momentul de faţă sunt 11 amenajări finalizate, din care pe 7 dintre ele s-au pus procese verbale de recepţie, iar 4 urmează să le recepţionăm, între 31 noiembrie şi 15 decembrie. Asta înseamnă că este reabilitată integral infrastructura de irigaţii pe aproape 500.000 de hectare. Vorbim de staţia de pompare Spiru Haret, care are în spate 200.000 de hectare pe Brăila, dar sunt finalizate şi în zona Olt, Bucşani – Cioroiu, Stoeneşti-Vişina şi terasa Caracal. De asemenea, avem finalizată la Constanţa amenajarea Carasu-Galeşu, am mai avut recepţie la Hunedoara pe Ostrov- Clopotiva şi urmează să punem în procesul verbal de recepţie Stânca-Costeşti pe Botoşani, zonă unde avem şi amenajarea Manoleasa. Aceste staţii au fost puse în funcţiune după 20 de ani în care nu au funcţionat. Am finalizat şi la Cluj amenajarea Mihai Viteazu, unde, la fel, de 15 ani nu s-a mai irigat”.

    Luna noiembrie vine să aducă lansarea unor noi proiecte de reabilitare, astfel încât suprafața irigabilă din România să se apropie de ținta de 2 milioane de hectare pe care fermierii să le poată uda.

    ”Programul de reabilitare a infrastructurii de irigaţii prevede 2 milioane de hectare. Noi avem în prezent aproape 58 de amenajări pe care sunt şantiere deschise pentru 1,4 milioane de hectare. În noiembrie deschidem încă 22 de şantiere pentru a acoperi diferenţa de 600.000 de hectare pentru reabilitarea celor 2 milioane de hectare din programul de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii. În anul 2019 au avut puse la dispoziţia fermierilor 1,4 milioane de hectare şi 2.000 de kilometri de canale. După reabilitarea care s-a efectuat în acest an vom putea pune la dispoziţie pentru anul 2020 aproape 1,6 milioane de hectare şi 2.200 kilometri de canale cu apă”, a declarat Florin Barbu.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till