• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚII APIA 2020: Cum se depune online cererea unică pentru plata pe hectar și animale!

    agrointeligenta.ro -

    Preluarea ”online” a cererilor pentru subvenții funcționează în această perioadă în care producătorii agricoli nu pot merge la centrele APIA pentru a depune documentele pentru banii europeni și naționali. Directorul APIA Caraș-Severin, Dumitru Stepănescu, spune că fermierii vor merge doar să semneze încheierea cererilor după ce APIA va ridica suspendarea depunerii acestora!

    Pandemia de COVID-19 a afectat și depunerea cererilor APIA pentru subvenții. Cu toate că de la nivel central s-a anunțat suspendarea campaniei 2020 este suspendată până pe 6 aprilie, funcționarii APIA au găsit o metodă să nu supraîncarce activitatea de primirea a documentelor pentru subvenții atunci când fermierii vor avea liber să depună cererea unică.

    Astfel, funcționarii APIA primesc documentaţiile aferente şi în format electronic. Prezenţa fermierului pentru semnătura finală rămâne obligatorie, dar se va putea face doar atunci când lucrurile vor reintra în normal şi se va relua programul cu publicul,

    Directorul APIA Caraș-Severin, Dumitru Stepănescu, spune că funcționarii lucrează actualmente împreună cu Registrele Agricole de la primării care transmit adeverințele fermierilor, unde sunt stipulate blocurile fizice și parcelele pe care le dețin, precum și culturile care se găsesc pe aceste parcele.

    Ținând cont de aceste zile în care și la APIA activitatea cu fermierii a fost suspendată până pe 6 aprilie, dacă totul se va desfășura conform programului stabilit de către conducerea națională, fermierii vor putea să depună cereri fără nicio penalizare și după data de 15 mai. Noi lucrăm actualmente împreună cu Registrele Agricole de la primării care ne transmit adeverințele fermierilor, unde sunt stipulate blocurile fizice și parcelele pe care le dețin, precum și culturile care se găsesc pe aceste parcele. Actualizăm la fiecare fermier această bază de date ca atunci când vine la noi să nu mai piardă timp ci doar să semneze cererea împreună cu noi și dacă sunt modificări legate de cultură sau de amplasare în blocul fizic al parcelei, alea vor fi corectate și atât. Documentul se poate trimite și online, dar fermierul trebuie să vină să semneze personal, în fața operatorului, cererea. În momentul de față nu sunt semnate cererile, fermierul vine să semneze doar când se va da drumul”, a arătat Stepănescu pentru Radio Reșița.

    Anterior și Adrian Oros, șeful de la Agricultură a precizat că în prezent depunerea cererilor unice se desfășoară ”online” fără ca funcționarii să intre în contact cu fermierii. Până pe 23 martie fuseseră preluate 537.000 de cereri pentru anul 2020.

    ”Noi am luat niște măsuri încă de săptămâna trecută înainte să înceapă starea de urgență, măsuri mai mult administrative, în ceea ce privește continuare plăților dar și accesarea și implementarea sprjinului prin AFIR. Și atât la nivelul APIA cât și AFIR s-au făcut programe speciale astfel încât ca activitatea să poată continua. Am obținut foarte repede acceptul Comisiei pentru prelungirea depunerii cererilor de subvenție până în 15 iunie dar dacă va fi cazul sigur că această dată va fi prelungită”, a precizat ministrul la emisiunea Agricultura la raport de la Agro Tv.

    Acesta a dat și o veste bună fermierilor anunțând că funcționarii APIA preiau în prezent cererile pentru subvenții.

    ”Cei de la APIA lucrează și contactează telefonic fermierii. Prin interogatoriu și prin comparație cu ce s-a depus anul trecut acolo unde nu sunt modificări se procesează și acum cererile. Directorul APIA mi-a comunicat că până acum sunt procesate 2,5 milioane de hectare. Dacă au fost 138.000 de beneficiari cărora li s-au preluat cererile până în 13 martie, astăzi sunt 537.000 prin această modalitate online de primire a cererilor. De asemenea primăriile trimit acele adeverințe către APIA, astfel că nu mai este nevoie ca beneficiarii să meargă la Primărie. Noi prin APIA trimitem adrese către Primării iar acestea ne eliberează acelea deverințe care sunt trimite către centrele APIA”, a mai arătat ministrul Oros.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA