Secetă pedologică extremă. Bărăganul, Dobrogea și Moldova, cele mai afectate. Ce soluții sunt?
agrointeligenta.ro -Conform comunicatului emis de ANM în data de 8 Aprilie 2020, Moldova și Dobrogea, dar și suprafețe extinse din Muntenia, sunt afectate de secetă pedologică puternică şi extremă, cultura grâului fiind puternic afectată.
Pentru fermierii care se gândesc să lupte cu seceta în sezonul acesta, pandemia de COVID-19 nu ușurează deloc situația, având în vedere că în general pivoții pentru irigat nu sunt echipamente ce se găsesc în mod curent pe stocul dealerilor de utilaje din România.
O veste bună ar putea fi însă deschiderea tocmai în România a celui mai mare depozit de echipamente de irigații din Sud-Estul Europei de către compania americană Reinke, companie din top 3 al producătorilor americani de pivoți. Deschiderea a avut loc chiar în această primăvară, iar depozitul va deservi România dar și întreaga Europă.
Reinke este o companie renumită pe piața internațională pentru pivoții săi cu elemente de inginerie unice, de calitate premium, ce dispun de control de ghidare prin GPS, acționare de la distanță prin tehnologie cloud, dar și prin posibilitatea integrării de echipamente suplimentare, cum ar fi sistemele de fertirigare.
Compania produce atât pivoți ficși, cât și liniare, însă de departe, cele mai apreciate echipamente sunt pivoții mobili, care îți pot permite irigarea a două culturi într-un an, iar de exemplu, în contextul anului acesta un astfel de echipament ar fi putut rezolva problema secetei din aceasta primăvară la grâu, după care să fie mutat pe parcela pe care se va cultiva porumb.
Un alt avantaj al achiziționării echipamentelor Reinke ar fi faptul că în România pivoții firmei respective vor fi distribuiți exclusiv de compania BNY Holding, în spatele căreia se află de fapt aceeași echipă ce distribuie echipamentele de irigare prin picurare Netafim.
Asta înseamnă că fermieri vor putea lucra cu o echipă ce are o experiență vastă în implementarea proiectelor de irigații, pornind de la proiectare (ce ține cont de topografia terenului, tipul culturilor, eficiența hidraulică, eficiența energetică), și până la executarea lucrărilor, punerea în funcțiune a echipamentelor și instruirea personalului.
Însă cel mai important avantaj este faptul că fermierii care achiziționează echipamentele Reinke se pot baza după aceea și pe servicii post vânzare, cum ar fi service-ul sau consultanța atât agronomică cât și cu privire la operarea echipamentelor.
Din ultimele informații furnizate de reprezentanții Reinke am aflat că în momentul de față stocurile sunt reactualizate, gata pentru livrare imediată. Mai multe detalii, AICI!