• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii – obligați să declare ce suprafețe cultivă, soiurile/hibrizii folosiți și tratamentele aplicate!

  Roxana Dobre -

  Fermierii sunt obligați să declare la Direcția Agricolă Județeană ce suprafețe cultivă, cu ce culturi, dar și ce soiuri sau hibrizi folosesc și tratamentele pe care le aplică! La nivel național, Ministerul Agriculturii are încheiat un protocol cu Institutul Național de Statistică, potrivit căruia direcțiile agricole teritoriale trebuie să realizeze o acțiune de inventariere a culturilor agricole de toamnă, suprafețele recoltate, producțiile obținute, modul de aplicare al îngrășămintelor chimice, pesticidelor, producțiile de pe suprafețele amenajate pentru irigații, de pe suprafețele afectate de factori naturali de risc etc. În acest fel se creează o imagine amplă la nivel național în domeniul agricol.

  Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, a precizat că a avut loc o întâlnire cu reprezentanții primăriilor din fiecare UAT, pentru ca această acțiune să se desfășoare conform graficului. ”Cu ocazia acestei acțiuni vom distribui în teritoriu pentru fiecare fermier care administrează exploatații agricole comerciale un set de documente, pe care aceștia au obligația să le completeze. Ce suprafață au însămânțat, ce culturi, ce soiuri și hibrizi folosesc, cantitățile de îngrășăminte chimice utilizate, epoca de semănat sau densitatea culturilor. În acest fel vom ști la în județul Vaslui cum se comportă soiurile și hibrizii, ce îngrășăminte chimice se folosesc etc”, a spus Gigel Crudu pentru www.estnews.ro.

  Datele obținute la nivel local vor fi transmise la Ministerul Agriculturii, pentru a crea o imagine la nivel național asupra sectorului agricol.

  ”Se fac două lucrări complexe, pe care la nivel local nu le mai realizează nicio instituție. Este foarte important ca fermierii să dea curs la întocmirea documentațiilor. Ei sunt obligați să funizeze aceste informații, pentru a vedea cum stă agricultura țării”, a mai spus Gigel Crudu.

  La Recensământul General Agricol se înregistrează toate unităţile care desfăşoară activitate agricolă, indiferent de tipul de proprietate şi de forma de organizare. Unitatea de recenzat, în accepţiunea RGA, este unitatea economică, respectiv gospodăria individuală a populaţiei, societatea comercială, societatea agricolă, precum şi alţi utilizatori de terenuri agricole şi animale, care în urma activităţii desfăşurate obţin produse agricole prin exploatarea pământului şi/sau prin creşterea animalelor, păsărilor, albinelor, viermilor de mătase.

  Recensământul General Agricol are ca obiect culegerea datelor privind: identificarea în teritoriu a unităţilor de recenzare şi statutul juridic al acestora; utilizarea terenurilor pe forme de administrare; suprafeţele cultivate; plantaţiile vitipomicole; irigaţiile; fertilizările; combaterea dăunătorilor; efectivele de animale şi păsări; utilajele şi maşinile agricole; construcţiile cu destinaţie agricolă; forţa de muncă; activităţile neagricole desfăşurate în unităţile recenzate; valorificarea produselor agricole; agricultura ecologică.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat despre recensământul în ferme aici:


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Sfatul specialiștilor NATUREVO pentru fermieri: Fiți isteți, să nu pierdeți ce aveți! Garda de Mediu: Este interzisă fertilizarea cu gunoi de grajd după 1 noiembrie! Timiș și Arad, două județe unde fermierii au obținut producții ridicate la floarea-soarelui cu hibrizii Pioneer®

  Ultimele știri

  Asociația Forța Fermierilor îi cere Ministrului Agriculturii să organizeze o dezbatere privind situația din zootehnie! Alertă emisă de ANM! Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic care poate atinge 70 km/h! ”Legumicultorii trebuie să cultive ce le dictează piaţa, nu roşii că aşa a spus Oros sau Daea”