• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EtinoCereal, pe ultima sută de metri cu vânzarea grâului de sămânță din soiurile PG 102, Sorrial C1 și Glosa!

    Ramona Dascălu -

    Ferma EtinoCereal, pe ultima sută de metri cu vânzarea grâului de sămânță! Fermierii care vor să-și achiziționeze sămânță de grâu din soiurile PG 102, Glosa sau Sorrial C1, de la producătorul doljean EtinoCereal trebuie să se grăbească întrucât stocul de sămânță de grâu disponibilă pentru această campanie de toamnă este pe sfârșite.

    Vânzările la grâul de sămânță s-au desfășurat în ritm alert

    Potrivit lui Claudiu Nicula, Business Administrator la EtinoCereal, vânzările la grâul de sămânță s-au desfășurat în acest an într-un ritm mult mai alert comparativ cu anii trecuți. Acest lucru se datorează, spune el, atât calității excepționale a grâului de sămânță, dar și secetei puternice care și-a pus amprenta pe agricultura românească.

    ”Odată cu data de 15 august s-a simțit un reviriment al vânzărilor astfel că în acest moment mai avem pe stoc în jur de 27% din cantitatea pe care am avut-o disponibilă, cumulat orz și grâu. Ne așteptăm ca această dinamică să continue. În mod evident, având în vedere și calitatea tipului de sămânță, cât și specificul acestui an, vânzările s-au desfășurat într-un ritm mult mai alert. Calitatea la care am produs sămânța a fost una excepțională, cu pierdere din selectare între 2,5-5% și evident că acest lucru și-a spus cuvântul”, a declarat Claudiu Nicula, Business Administrator la EtinoCereal pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Sămânța de grâu produsă de EtinoCereal, la mare căutare în toate zonele țării

    Chiar dacă ferma EtinoCereal se află în zona de sud a României, sămânța produsă aici este dorită și de fermieri din vestul țării, și chiar și din partea de nord-est. Foarte important de precizat este faptul că EtinoCereal se ocupă de transportul comenzilor de sămânță, indiferent că este vorba de distanțe mai mici sau mai mari.

    ”Ne mândrim cu faptul că avem contracte cu fermieri din toată țara, atât din zona de sud, cât și din zone mai îndepărtate, cum este Satu-Mare sau Suceava, fermieri cărora le vom livra chiar noi sămânța. Deci, tot noi organizăm transportul în înțelegere cu clienții nostri, indiferent de zonă sau de cantitatea comandată. Până acum am vândut circa 1.200 de tone de grâu de sămânță”, a dezvăluit Claudiu Nicula, Business Administrator la EtinoCereal.

    PG 102, cel mai căutat soi de grâu de sămânță de la EtinoCereal în acestă campanie

    Dintre soiurile de sămânță de grâu comercializate de ferma doljeană EtinoCereal, cel mai căutat de către fermieri în această campanie de toamnă a fost soiul românesc PG 102, de la Peteka Agricultura, lucru care poate fi explicat prin producțiile bune pe care PG 102 le-a obținut în acest an secetos în mai multe ferme din țară.

    ”De departe, cel mai căutat soi de grâu de sămânță a fost PG 102. Din informațiile noastre, fermierii care au avut secetă în sezonul precedent au fost totuși mulțumiți că la PG 102 au obținut cea mai mare producție, între 4 și 5 tone, acolo unde alte soiuri au dat circa 2 tone la hectar. Asta este realitatea, dacă a rezistat la secetă în două zone, probabil că va rezista la secetă și în alte zone”, a spus reprezentantul EtinoCereal.

    Debutul noului an agricol se arată promițător pentru ferma EtinoCereal

    Chiar dacă partea de sud a țării este puternic afectată de secetă, la ferma EtinoCereal, în zona Băilești – Catane, din județul Dolj, se pare că a plouat suficient pentru ca în sol să existe umiditate, astfel că există premisele unui start bun pentru culturile de toamnă. În ceea ce privește soiurile de grâu de sămânță care se vor semăna în această toamnă, reprezentanții companiei spun că mizează pe aceleași soiuri, PG 102, Glosa și Sorrial C1, întrucât în acest an au demonstrat că au fost câștigătoare.

    ”Ca și producător de sămânță de grâu, apreciem că vom avea un debut bun de sezon pentru că deja în luna august am avut până la acest moment peste 50 de litri de ploaie, aici, pe zona noastră. Avem umiditate bună în sol, ceea ce este foarte important. Așteptarea noastră este ca fermierii să pună mai mult grâu anul acesta, având în vedere atât prețurile curente, cât și seceta, prezentă în multe zone din țară, care îi va pune pe mulți în imposibilitatea de a pune rapiță. Agricultura depinde în acest moment de aceste schimbări climatice cu care ne confruntăm, de acest fenomen incontrolabil și din acest motiv, soiurile de grâu rezistente la secetă vor fi din ce în ce mai căutate. În toamna aceasta, vom înființa în principal aceleași soiuri de grâu, Glosa, Sorrial C1, de la Caussade Semences și PG 102, de la Peteka Agricultura, și ne vom concentra mai mult pe PG 102. Deci, mergem în continuare pe formula câștigătoare”, a conchis Claudiu Nicula.

    Pentru a achiziționa sămânță de grâu din cele trei soiuri, Glosa, Sorrial și PG 102, puteți lua legătura cu reprezentanții fermei EtinoCereal la telefon: 0722.444.888.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului