• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Îngrășământ cu cretă pentru creșterea ardeilor. Tratament din 3 ingrediente simple

    Roxana Dobre -

    Îngrășământ pentru ardei pe bază de cretă. Dezvoltarea greoaie a ardeilor poate avea mai multe cauze iar prima măsură pe care trebuie să o luați este testarea pH-ul solului. Pentru o producție bună și pentru ardei mari și frumoși este nevoie de un sol care să nu fie acid deoarece plantele nu pot asimila substanțele nutritive.

    Citiți și: Cum se folosește iodul ca îngrășământ la roșii, ardei, castraveți sau căpșuni

    Un îngrășământ care are la bază cretă, ce asigură calciu plantei, dar și găinaț de pasăre sau infuzie de iarbă este secretul multor legumicultori care vor să ajute ardeii să crească repede și să dea roade bogate.

    Ingrediente pentru îngrășământul cu cretă aplicat ardeiului

    Pentru a ”corecta” aciditatea solului este nevoie de o soluție simplă care are la bază cretă, găinaț de pasăre sau ”fiertură” de iarbă proaspăt cosită. Îngrășământul pentru dezvoltarea rapidă a ardeilor are la bază ingrediente simple care se găsesc în aproape orice gospodărie. Iată ce trebuie să pregătiți:

    Rețeta de îngrășământ cu cretă pentru ardei

    Rețetă pentru soluția cu cretă la ardei

    Pentru a prepara soluția de stimulare a ardeilor trebuie să amestecați toate ingredientele iar o condiție esențială pentru ”succesul” tratamentului este să păstrați proporțiile cerute în rețetă.

    Infuzia de iarbă de prepară în 10 litri de apă în care se adaugă diverse buruieni, iarbă chiar și cu ridăcini. Important este să nu umpleți găleata, deoarece în timpul fermentării compoziția se va ridica și ar putea curge din găleată. Apoi adăugați 2 linguri de miere naturală  sau jumătate de pahar de zahăr sau de dulceață veche, adică obligatoriu e nevoie de ceva dulce. Mediul dulce este necesar pentru înmulțirea activă a  microorganismelor. Mai amestecați o dată, să se dizolve mierea. Puneți găleata la loc cald, acoperită bine să nu intre aer și neapărat cu ceva închis la culoare, dar nu la soare, și o lăsați pentru 7-10 zile. Peste 3 zile, amestecați compoziția, dacă se ridică și face spume.

    Soluția cu cretă ajută la creșterea mai rapidă a ardeilor

    Când se aplică tratamentul cu cretă la ardei

    Soluția cu cretă pentru creșterea ardeilor se toarnă în proporție de 1 litru la baza fiecărei tufe, pe sol neapărat irigat înainte de fertilizare.

    Efectul tratamentului se vede în câteva zile când frunzele vor deveni mai verzi, și nu ofilite iar tufele și vor crește activ. P

    uteți să udați ardeii și cu soluția simplă pregătită din 10 litri de apă și un pahar de cretă. Dar îndată după aceasta va trebui să folosiți un îngrășământ azotat natural (îngrășământ organic sau ceai fermentat — ambele se prepară prin infuzarea ierburilor). Dacă nu aveți posibilitatea să pregătiți un îngrășământ azotat natural, folosiți îngrășămintele minerale, cum ar fi ureea sau azotatul de amoniu. Calciul nu este asimilat fără azot. Combinația lor este ideală: și stimulează creșterea, și alcalinizează solul.

    De câte ori de aplică tratamentul cu cretă la ardei

    Dacă solul  pe care îl aveți în grădina de legume este foarte acid, s-ar putea să fie necesară repetarea procedurii peste 7-10 zile de la prima aplicare.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA