• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Biostimulatorii Daymsa: Rezultate remarcabile la culturile de solar din Matca, județul Galați

    Adrian Radu -

    Legumicultorii din localitatea Matca, județul Galați, sunt în plin sezon. Primele recolte au fost deja vândute, iar sutele de solarii din localitate produc săptămânal mii de tone de legume. O parte dintre fermierii din Matca folosesc produsele Daymsa pentru culturile lor.

    Fermierul Gigi Chirițoiu este unul dintre ei. A testat biostimulatorii DAYMSA pe cultura de ardei. Produsele DAYMSA sunt formule complexe, unice pe piață, dezvoltate pentru a optimiza procesele metabolice ale plantei în fiecare etapă a dezvoltării sale, de la tratarea semințelor până la mărirea fructelor.

    Prin aplicarea formulei Naturcomplet G, urmată de Naturamin si Raiza Mix, agricultorul din Matca și-a asigurat atingerea obiectivelor de cultură. ”Cultura de ardei arată foarte bine, sunt foarte mulțumit, datorită faptului că folosesc produsele de la Daymsa. Mai exact, în faza de răsad, am folosit Naturamin și cu Raiza Mix în două etape, iar înainte de plantare am folosit Naturcomplet G, la cuiburi, și după plantare am efectuat două tratamente cu Naturamin și Raiza Mix. După ce voi recolta ardeii, menționez că sunt la a doua recoltare la ei, am să efectuez și un tratament cu Pleniflor și Cytoplant, care îmbunătățesc foarte mult legarea și înflorirea”, a precizat fermierul.

    Raiza Mix este un biostimulator pe bază de alge marine, aminoacizi și microelemente, care stimulează încolțirea semințelor, promovează creșterea și dezvoltarea rădăcinilor și, prin urmare, cultura se stabilizează rapid, iar plantele se hrănesc în cel mai bun mod posibil. Pe lângă aminoacizii liberi, micro și macroelemente esențiale culturilor, Raiza Mix mai conține și fitohormoni de origine naturală, oligopeptide, alginați, manitol, polizaharide, toate obținute din algele Ascophyllum Nodosum.

    Tehnologia Naturamin dublează eficiența Raiza Mix. Cu un conținut de 80% acizi liberi, Naturamin este recomandat in special pentru reluarea rapida si puternica a dezvoltării plantelor ce au suferit un stres (boală, salinitate, secetă, fum, umiditate,etc). Același mix de produse Daymsa a fost utilizat și de către un alt fermier din localitatea Matca, de data aceasta pe o cultură de tomate. Pentru a asigura calitatea culturii, Iulian Condrache a utilizat tehologiile Cytoplant și Pleniflor, urmate de Naturmin și Raiza Mix.

    Cytoplant este produsul de pe piată cu cea mai mare concentrație de citochinine de origine naturală. Acestă formulă DAYMSA stimulează diviziunea celulară a organelor plantelor care sunt în dezvoltare și mobilizează substanțele nutritive.

    ”Am folosit încă din răsad Naturamin cu Raiza Mix și au înrădăcinat foarte bine, chiar foarte viguroase sunt și datorită acestor produse. A fost o primăvară friguroasă, ploioasă, uitați și astăzi, de exemplu, plouă, dar ele nu au suferit. Când au început ele să înflorească, am folosit Cytoplant cu Pleniflor. Ele au prins foarte bine și nici mucegai n-au făcut”, a precizat Iulian Condrache.

    Majoritatea produselor Daymsa sunt naturale și vegetale și, uneori, pe bază de minerale naturale, fără tratament chimic. Daymsa are o serie de certificări și acreditări care permit utilizarea produselor sale în agricultura ecologică, eliberate de cele mai prestigioase organisme de certificare din lume, precum ECOCERT, BCS Öko-Garantie, Ecolabel, Certicaae, INTERECO, OMRI și Control Union.

    Detalii despre toate produsele de protecție Daymsa pot fi găsite pe pagina de Facebook Natur Grup Intgral sau pe www.naturgrup.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii