• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rezultatul necropsiei: Fermierul Dan Țandea a făcut infarct în sala de muls din ferma sa de vaci!

    agrointeligenta.ro -

    Dan Țandea a murit în urma unui infarct miocardic, au stabilit medicii legiști. Conform rezultatului necropsiei, fermierul clujean a decedat din cauza unui infarct suferit duminică dimineața, foarte devreme, când s-a dus să pregătească mulsul vacilor.

    Dan Țandea – cauza morții: infarct miocardic

    Informația conform căreia Dan Țandea înlocuia o țeavă la fosa septică din fermă s-a dovedit neadevărată, crescătorul de vaci fiind găsit în ferma sa din Apahida în sala de muls, prăbușit lângă canalul de scurgere. Necropsia a arătat că Dan Țandea a făcut un infarct miocardic şi s-a prăbuşit într-un canal. Iniţial s-a crezut că agricultorul a murit intoxicat într-o fosă septică.

    A murit în sala de muls

    Decesul fermierului Țandea a survenit foarte devreme, când încă nu se luminase de ziuă, duminică, în jurul orei 4. Deşi avea angajaţi, Dan Țandea se ocupa personal de ferme. S-a trezit înaintea tuturor chiar dacă era weekend pentru a pregăti instalaţia pentru mulsul vacilor.

    ”Şi-a pregătit instalaţia de muls pentru a începe mulsul la ora 5, ca în fiecare dimineaţă a fiecărei zile. Coincidenţa nefericită a fost că era un canal de vizitare care era înfundat. El a stat lângă acel canal”, a spus pentru Observator – Antena 1 fermierul Ionuț Oprița.

    Dan Țandea a fost găsit de un angajat din fermă

    Un angajat al bărbatului l-a găsit fără suflare în bazinul care are doar 1 metru adâncime şi prin care trec câteva conducte. A dat alarma, însă medicii nu au mai putut face nimic.

    Vă reamintim că fermierul Dan Țandea a murit duminică, 14 noiembrie, la ferma sa din Apahida, județul Cluj. În vârstă de 52 de ani, crescătorul de vaci era unul dintre fondatorii Cooperativei Someș-Arieș, organizație pe care a și condus-o timp până recent. Prin cooperativă, Țandea a reușit să reînvie tradiția uneia dintre cele mai valoroase brânze românești: brânza de Năsal, pe care a readus-o pe piață.


    Te-ar mai putea interesa

    Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc” Ce durată de viață are un panou fotovoltaic. Calculele specialiștilor, date peste cap Prima fabrică de ouă lichide din România, inaugurată în prezența ministrului Florin Barbu: ”Parteneriatul dintre stat și privat funcționează”

    Ultimele știri

    Călin Donca își deschide un lanț de magazine cu produse românești: ”Facem contracte direct cu fermierii” Ministrul Economiei a dezvăluit cum a fost păcălit bugetul de stat prin ANPC Algeria a cumpărat 600.000 de tone de grâu. România – posibil furnizor principal