• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rezultatul necropsiei: Fermierul Dan Țandea a făcut infarct în sala de muls din ferma sa de vaci!

    agrointeligenta.ro -

    Dan Țandea a murit în urma unui infarct miocardic, au stabilit medicii legiști. Conform rezultatului necropsiei, fermierul clujean a decedat din cauza unui infarct suferit duminică dimineața, foarte devreme, când s-a dus să pregătească mulsul vacilor.

    Dan Țandea – cauza morții: infarct miocardic

    Informația conform căreia Dan Țandea înlocuia o țeavă la fosa septică din fermă s-a dovedit neadevărată, crescătorul de vaci fiind găsit în ferma sa din Apahida în sala de muls, prăbușit lângă canalul de scurgere. Necropsia a arătat că Dan Țandea a făcut un infarct miocardic şi s-a prăbuşit într-un canal. Iniţial s-a crezut că agricultorul a murit intoxicat într-o fosă septică.

    A murit în sala de muls

    Decesul fermierului Țandea a survenit foarte devreme, când încă nu se luminase de ziuă, duminică, în jurul orei 4. Deşi avea angajaţi, Dan Țandea se ocupa personal de ferme. S-a trezit înaintea tuturor chiar dacă era weekend pentru a pregăti instalaţia pentru mulsul vacilor.

    ”Şi-a pregătit instalaţia de muls pentru a începe mulsul la ora 5, ca în fiecare dimineaţă a fiecărei zile. Coincidenţa nefericită a fost că era un canal de vizitare care era înfundat. El a stat lângă acel canal”, a spus pentru Observator – Antena 1 fermierul Ionuț Oprița.

    Dan Țandea a fost găsit de un angajat din fermă

    Un angajat al bărbatului l-a găsit fără suflare în bazinul care are doar 1 metru adâncime şi prin care trec câteva conducte. A dat alarma, însă medicii nu au mai putut face nimic.

    Vă reamintim că fermierul Dan Țandea a murit duminică, 14 noiembrie, la ferma sa din Apahida, județul Cluj. În vârstă de 52 de ani, crescătorul de vaci era unul dintre fondatorii Cooperativei Someș-Arieș, organizație pe care a și condus-o timp până recent. Prin cooperativă, Țandea a reușit să reînvie tradiția uneia dintre cele mai valoroase brânze românești: brânza de Năsal, pe care a readus-o pe piață.


    Te-ar mai putea interesa

    Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei

    Ultimele știri

    Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria