• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Germania va avea un ministru al Agriculturii din partea Verzilor!

    agrointeligenta.ro -

    Verzii din Germania au nominalizat un politician de etnie turcă, pe Cem Özdemir, un fost copreședinte al partidului, pentru funcția de ministru al agriculturii.

    Cem Özdemir, un membru de rang înalt al Partidului Verzilor și un critic acut al președintelui turc, va fi noul ministru al agriculturii al Germaniei – al doilea ministru de origine turcă al țării – a atras atenția asupra balkaninsight.com.

    Özdemir este un politician care reprezintă aripa reformistă a partidului verzilor din Germania. Părinții lui Cem Özdemir au venit în Germania ca „lucrători invitați” din Turcia în anii 1960.

    Noul ministru al Agriculturii din Germania este renumit pentru criticile sale dure la adresa președintelui turc Erdogan. Pe 31 octombrie, Ozdemir l-a acuzat pe Erdogan că ajută terorismul islamist în Europa. El l-a acuzat anterior pe Erdogan de manipularea persoanelor de origine turcă în Europa, făcând referire la mitingurile electorale organizate în cadrul diasporei în diferite orașe europene înainte ca diferite guverne europene să interzică astfel de evenimente.

    Născut în Germania, Özdemir, în vârstă de 55 de ani, s-a alăturat Verzilor Germani la doar 16 ani și a fost ales membru al Bundestagului la 29 de ani. Din 2008 până în 2018, a condus Verzii germani. La cele mai recente alegeri generale din 26 septembrie, el a câștigat un record de 40% din voturi în circumscripția sa locală din Stuttgart.

    Al doilea ministru de etnie turcă al Germaniei

    După Aydan Ozoguz, reprezentant al social-democraților, care a fost ministru al migrației, azilului și integrării din 2013 până în 2018, Özdemir va fi al doilea ministru federal de etnie turcă din Germania. Noul guvern va fi condus de social-democratul Olaf Scholz după ce Uniunea Creștin-Democrată a fost învinsă în alegerile.

    La ultimele alegeri generale din Germania, 18 politicieni cu rădăcini familiale în Turcia au câștigat locuri în Bundestag, majoritatea din partide de stânga. Comunitatea de 3-5 milioane de turci din Germania este cea mai mare comunitate non-turcă din Europa.

    Cem Özdemir își derivă obiectivele ministeriale în primul rând din capitolul „Agricultură și industria alimentară” din acordul de coaliție.

    Nu are experiență în agricultură, dar a învățat că construiască ”punți” politice

    Ministrul german al agriculturii, Cem Özdemir, nu are experiență în acest domeniu. Cu toate acestea, în calitate de lider pe termen lung al Partidului Verzilor, el spune că a învățat să „construiască punți” și, în calitate de fost europarlamentar, nu este străin de politica europeană, scrie euraktiv.com.

    Chiar și Ozdemir însuși recunoaște că singura lui legătură cu agricultura poate să fi fost faptul că tatăl său, imigrant turc, a crescut la o fermă și a fost fermier în Turcia.

    „Ideea că de acum înainte voi fi responsabil pentru agricultură și alimentație în Germania poate părea încă ciudată pentru mulți”, a spus Cem Özdemir  într-un interviu. Dar din punctul de vedere al lui Özdemir, asta nu este tot ceea ce contează. „Competența tehnică este un lucru, dar a putea vorbi cu oamenii și a crea o punte de interese diferite este o altă chestiune”, a adăugat el în timpul interviului.

    El a spus că asigurarea mijloacelor de trai ale fermierilor și sprijinirea intereselor consumatorilor ar trebui să fie legate de protecția animalelor și a climei în agricultură. În primul rând, a adăugat el, aceasta înseamnă implementarea unor compromisuri care au fost deja făcute de alții. Așadar, așa cum a spus el, instalarea sa ca ministru îmbină în primul rând punctele cuprinse în tratatul de coaliție precum și recomandările comitetului național privind viitorul agriculturii din Germania.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA