• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noul regulament privind utilizarea pesticidelor, negociat de un europarlamentar din partea Verzilor

    agrointeligenta.ro -

    Europarlamentarul Verde Sarah Wiener conduce negocierile privind noul regulament de protecție a plantelor. Ea a anunțat primele detalii ale negocierilor.

    În regulamentul UE planificat privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor , Sarah Wiener, în calitate de raportoare în comisia principală pentru mediu, este responsabilă de avizul comisiilor implicate, înainte de votul din Parlament, potrivit Agrarheute.com.

    Scopul proiectului pentru noua directivă este de a implementa Strategia De la fermă la furculiță în sensul de a reduce utilizarea pesticidelor și riscul pesticidelor în UE cu 50% până în 2030.

    Din punctul de vedere al lui Wiener, directiva anterioară a UE a fost implementată prost și, prin urmare, a eșuat. În cadrul unei conferințe de presă, europarlanentara a făcut referire la inițiativa europeană „Salvați albinele și fermierii!”, care anul trecut a cerut o reducere cu 80 la sută a utilizării pesticidelor până în 2030 și a strâns 1,2 milioane de semnături de la cetățenii UE.

    Țintele de reducere a pesticidelor ar trebui să fie între 35 și 65 la sută

    Potrivit austriecei, Grupul Verzilor din Parlamentul UE se angajează să respecte un obiectiv de reducere din punct de vedere juridic de cel puțin 50 la sută. Protecția integrată a plantelor trebuie să fie prioritară, iar produsele de protecție a plantelor să fie folosite doar atunci când nu există altă opțiune.

    Cu toate acestea, Wiener a confirmat că statele UE individuale nu trebuie neapărat să vizeze o reducere de 50% – în schimb, această cerință ar trebui să se aplice întregii UE. Referitor la ce reduceri revin fiecărui stat, oficiala a precizat că nu e nimic bătut în cuie la acest moment. După cum a raportat Agrointeligența luna trecută, intervalul țintelor de reducere este între 35 și 65 la sută.

    Sunt încă necesare îmbunătățiri ale reglementărilor pentru protecția plantelor în zonele sensibile

    În plus, Verzii susțin reguli mai stricte privind utilizarea pesticidelor în zonele sensibile. Totuși, grupul parlamentar este de asemenea de părere că o interdicție completă ar fi probabil prea extinsă.

    De asemenea, Verzii vor să schimbe indicatorii de risc existenți pentru pesticide. Metodele de calcul ar trebui ajustate astfel încât rezultatele să corespundă riscurilor reale.

    Sarah Wiener a subliniat că securitatea alimentară globală merge mână în mână cu aplicarea îngrășămintelor minerale și utilizarea pesticidelor. „De fapt, vorbim întotdeauna doar despre eficiența zonei, dar nu și despre eficiența în adâncime”, a spus ea, referindu-se la sănătatea solului. Solul, cu capacitatea sa de a stoca apă, de a acumula humus și de a proteja împotriva inundațiilor, oferă servicii ecosistemice care beneficiază societatea și fac sistemul alimentar mai stabil pe termen lung.

    „Avem probleme cu prețurile, dar nicio criză alimentară”, a spus europarlamentarul, arătând că faptul că sunt 800 de milioane de oameni flămânzi nu se datorează faptului că nu există mâncare. În schimb, de exemplu, lipsa infrastructurii și conflictele sau războaiele civile sunt cauzele.

    În viziunea lui Wiener, cultivarea plantelor modificate genetic nu este o soluție. „Nu există nicio inginerie genetică care să fi crescut randamentul”, a spus ea. În plus, există dovezi că utilizarea pesticidelor în aceste culturi a crescut.

    Chiar și în culturile care nu au fost modificate genetic, s-au folosit mai puține, dar mai multe pesticide toxice, motiv pentru care economiile realizate până acum trebuie privite critic. Pentru negocierile care nu au început încă, Wiener ar dori un dialog onest și respectuos. Ea se așteaptă ca procesul să fie finalizat într-un an și jumătate.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului