• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Hibrizii de floarea-soarelui de la Donau Saat: genetică de ultimă generație pentru producții stabile

  Adrian Radu -

  Prin accesul la genetica de ultimă oră, Donau Saat oferă pe piața din România un portofoliu complex de hibrizi de floarea-soarelui, perfect adaptați condițiilor tehnologice și climatice din România. Performanța acestor semințe este în primul rând asigurată de flexibilitatea foarte mare în alegerea celei mai bune strategii de combatere a buruienilor.

  Tehnologia hibrizilor de floarea-soarelui toleranți față de erbicide pe bază de imazamox ocupă un rol important în portofoliul Donau Saat, în primul rând, datorită controlului erbicid asigurat și a ferestrei foarte lungi de control în câmp.

  Toți hibrizii oferiți de companie fermierilor români au plasticitate ecologică mare și o producție stabilă. Înainte de comercializare, sămânța este testată în mod repetat de-a lungul anilor, în diferite condiții de climă și sol ale țării unde își confirmă potențialul de producție.

  În urma unor teste repetate și riguroase a ajuns și Alvarez pe câmpurile fermierilor, iar astăzi este cel mai cel mai căutat, apreciat, solicitat hibrid din gama IMI. Alvarez este un hibrid care s-a consacrat printr-o maturitate la final de grupă semitimpurie, este capabil să dobândească producții foarte ridicate, indiferent de regiunea tării.

  Odată cu evoluția programului de ameliorare, portofoliul de floarea-soarelui a fost completat de Florasun, un hibrid asemănător lui Alvarez, dar care aduce îmbunătățirii în privința masei hectolitrice și a toleranței la principalele boli.

  Un alt succes pe gama de hibrizi de floarea-soarelui este Irinasol, un produs foarte apreciat în cadrul Donau Saat, în primul rând prin faptul că a fost preluat de către Institutul de Stat și Testare a Solului și a Materialului Săditor din România pentru a fi martor în ce înseamnă specia florii-soarelui și hibrizii nou-înregistrați. Irinasol este un hibrid timpuriu, iar această caracteristică este menită să asigure un nivel productiv minim de 3 tone / ha într-un an normal.

  Toate detaliile despre hibrizii Donau Saat pot fi găsite în CATALOGUL DE PRODUSE.

  Complexitatea portofoliului Donau Saat este definită și prin hibrizi noi, destinați atât pieței din România, cât și piețelor externe.

  ”Menționez hibridul Ionasun, care este un produs apropiat de Alvarez și Florasun. Este la finalul grupei semitimpurii, este foarte bine lucrat pe ceea ce înseamnă poziția calatidiului la maturitate, toleranța față de Botrytis și, nu în ultimul rând, prezintă o îmbunătățire a toleranței față de mana florii-soarelui. Este un hibrid cu conținut de ulei în semințe de 48-51%.

  Mai departe, avem hibridul Elsasun. Producem în 2022 semințe pentru câmpuri demonstrative, însă piața principală a lui este în afara României. Este un hibrid care merge către zona timpurie a portofoliului”, a precizat Bogdan Craiciu, responsabil producere și dezvoltare portofoliu Donau Saat.

  O noutate o reprezintă și hibridul Isarasol, aflat în grupa semitardivă. Este un hibrid capabil să dobândească producții ridicate în arealele favorabile de cultură, reprezentate de nord-vestul țării și zona de est și sud-est. În anii normali, acest hibrid poate atinge producții de aproximativ 4.8-4.9 tone / ha.


  Te-ar mai putea interesa

  Organizația IPSO Irigații, lansată oficial: ”Scopul acestui departament este de e oferi soluții complet personalizate conform condițiilor din teren” România va primi 232 milioane de euro de la Fondul european pentru pescuit maritim şi acvacultură până în 2027 Plăți subvenții APIA. Fermierii care nu-și pot încasa banii până la finalul acestui an

  Ultimele știri

  Tânărul fermier Alin Luculeasa a câștigat la Bruxelles premiul pentru ”Cel mai bun proiect digital” Petre Daea: ”Nu vreau să-i pun pe fermieri într-o situație delicată dând banii înapoi” Comisia Europeană a cerut ca subvenția pentru oi să fie tăiată