• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Se cere interzicerea tractoarelor fără cabină după două accidente în care ambii tineri fermieri au murit

    Angelica Lefter -

    Se cere interzicerea tractoarelor fără cabină după ce doi tineri din două județe diferite au murit, la distanță de o zi, striviți de tractoarele fără cabină pe care le conduceau și care s-au răsturnat.

    Sâmbătă seara, pe 15 octombrie, a murit Alin, un tânăr de 26 de ani, din județul Satu-Mare, iar luni – 17 octombrie, a decedat un alt tânăr, de 27 de ani, din județul Bihor, ambii striviți de tractoarele pe care le conduceau și care s-au răsturnat prinzându-i sub ele.

    Decesele, aproape trase la indigo, ridică mari semne de întrebare asupra dreptului de a conduce tractoare fără cabină, având în vedere că mulți fermieri le conduc chiar pe drumurile publice. Cabina în cazul unui astfel de accident ar putea reprezenta un mijloc în plus de protecție, iar lipsa ei duce la adevărate tragedii.

    Tânărul Alin, decedat în accidentul de tractor (foto: antena3.ro)

    Un tânăr tată și-a pierdut viața după ce a fost prins sub tractorul care s-a răsturnat

    Primul accident s-a petrecut în localitatea Hodișa, județul Satu Mare, sâmbătă seara – 15 octombrie, atunci când tânărul Alin a fost prins sub un tractor care s-a răsturnat.

    Drama este cu atât mai mare cu cât acesta s-a căsătorit în toamna anului trecut și era tatăl unei fetițe de câteva luni.

    Pompierii din cadrul ISU Someş au intervenit şi l-au scos pe tânăr de sub tractor, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa, potrivit antena3.ro.

    Soţia extrem de îndurerată a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care îşi ia rămas-bun de la cel care i-a jurat iubire veşnică.

    „După cum toamna copacii se despoaie de frunze, așa și viața noastră merge spre cădere! Dragul nostru tătic, iubirea vieții mele, puterea noastră, stâlpul casei, azi ne-a părăsit și ne-ai lăsat fără nici o putere Cum ai putut? Nu te-ai gândit să lupți pentru minunea din viața noastă? Doamne, de ce nouă? De ce nu l-ai mai lăsat să ne bucurăm împreună de minunea noastră, Victoria. Ce o să ne facem fără tine? Cum o să rezist? Tăticul nostru, haide acasă! Fă-ne să ne trezim din acest coșmar groaznic. Noi te iubim până la nesfârșit! Cu cine o să se joace Victoria în fiecare zi? Abia așteptam să vii acasă lângă noi! Vai, dragul nostru, știm că de acolo dintre îngeri o să-ți ocrotești fetița și întreaga familie! Bunul Dumnezeu să te așeze în dreapta Sa și să știi că te vom iubi și îți vom duce amintirea mai departe! Ai fost și vei rămâne cel mai bun soț și tată din întreaga lume! Nu vom uita niciodată veselia si gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții”, a scris femeia profund afectată de moartea soțului.

    Fermier de numai 27 de ani, mort după ce a fost prins sub tractorul fără cabină care s-a răsturnat

    Un incident similar s-a petrecut cu un fermier de 27 de ani, care și-a pierdut viața strivit de tractorul fără cabină cu care s-a răsturnat. Intervenția pompierilor și a echipelor medicale a fost zadarnică în eforturile de a-l salvat pe tânărul agricultor. Tragicul accident s-a petrecut luni, 17 octombrie, în localitatea Avram Iancu, din județul Bihor.

    În urma decesului tânărului din Bihor și a publicării articolului de către Agrointeligența – AGROINTEL.RO, reacțiile internauților pe grupurile de fermieri, au fost numeroase.

    Mulți dintre cei care au comentat susțin că autoritățile ar trebui să ia măsuri în ceea ce privește dreptul de utilizare a tractoarelor fără cabină.

    Ionut Lupșan, din Bistrata, județul Bistrița-Năsăud, este de părere că oamenii ar trebui să se gândească mai bine înainte de a utiliza tractoarele fără cabină: ”Păcat că oamenii nu iau în serios că cu tractorul fără cabină nu-i de glumă. Cu părere de rău, că eu am mai spus, dar oamenii nu te bagă în seamă, suferă copiii care rămân că se duc oameni foarte tineri.

    Un alt internaut, Groza Marin, din județul Mureș, consideră că autoritățile sunt cele care ar trebui să ia măsuri când vine vorba despre utilizarea acestor tractoare: S-au întâmplat atâtea nenorociri cu tractoarele astea fără cabină și tot nu se iau măsuri.

    La rândul său, Sturz Traian, Câmpani, județul Bihor a menționat că șansele ca un fermier care se răstoarnă cu tractorul fără cabină să supraviețuiască, sunt foarte mici: ”Din toate cazurile pe care le cunosc, care s-au întâmplat, niciunul cu care s-a răsturnat tractorul fără cabină nu a scăpat cu viață, dacă aș putea și aș fi la putere, aș impune prin lege interzicerea sub orice formă a circulației tractoarelor fără cabină de protecție pe drumurile publice sau indiferent unde s-ar deplasa….dar nu se poate, de atâtea ori s-a întâmplat și să nu-și dau seama de pericolul acesta”, a menționat bărbatul.

    Și Daniel Veșteman din județul Olt spune că soluții s-ar putea găsi, însă nu există interes pentru salvarea de vieți omenești: ”Sunt soluții și pentru tractoarele fără cabină, însă trebuie să îți pese”, a comentat bărbatul.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd