• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Flori de primăvară – îngrijire. Ce flori se plantează primăvara

    agrointeligenta.ro -

    Primăvara nu este doar un moment în care să adajugi puțină culoare în grădina ta la începutul sezonului; este, de asemenea, momentul când poți încorpora flori care vor înflori vara și toamna și chiar și cele care revin în fiecare primăvară pentru anii următori. Se numesc flori de primăvară, sunt ușor de îngrijit și îți înfrumusețează grădina, balconul sau casa. Ce flori se plantează primăvara și cum trebuie să ai grijă de ele ca să te bucuri tot anul de parfumul și culoarea lor.

    Flori de primăvară – îngrijire. Ce flori se plantează primăvara

    Vremea caldă e din ce în ce mai aproape și dacă îți plac florile, cu siguranță te gândești cum să îți îmbogățești grădina, balconul sau casa. La urma urmei, plantele cu flori sunt exact ceea ce avem nevoie după o iarnă grea. Iată câteva flori de primăvară pe care să le plantezi:

    Narcise – flori de primăvară

    Narcise

    După zilele mohorâte ale iernii, narcisele galbene sunt ca o gură de aer proaspăt. Ele continuă să crească și să înflorească în ciuda celor mai rele condiții meteorologice. Ajungând la nu mai mult de 10 cm, sunt parteneri excelenți cu alți bulbi mici, în straturi supraînălțate, jardiniere și grădini de piatră. 

    Citește și: Plantarea pomilor fructiferi iarna

    Echinaceea – flori de primăvară

    Echinacea

    Aceste flori de culoare roz până la violet, asemănătoare margaretelor, cu diametrul de aproximativ 10 cm, sunt ideale pentru a fi plantate primăvara. Trebuie să acoperi această plantă perenă de la mijlocul verii până toamna. Planta este deosebit de rezistentă și nu este pretențioasă, iar după câțiva ani poți diviza tufele pentru a obține noi plante. Florile atrag fluturi și rezistă bine ca flori tăiate.

    Floarea-soarelui se plantează primăvara

    Floarea-soarelui

    Cu semințe mari, ușor de plantat și cu flori magnific de arătoase, floarea-soarelui este probabil floarea perfectă de cultivat pentru grădini.

    Floarea de floarea-soarelui este orientată spre soare, așa că alege un loc unde va fi cu fața la soare. 

    Necesită soare deplin și udare regulată.

    Inimă sângerândă – flori de primăvară

    Inimă sângerândă (Lamprocapnos spectabilis)

    Aceste minunate plante perene ne înveselesc cu șuvițe delicate de flori în formă de inimă, roz și albe, pe frunze zimțate atractive, de la începutul primăverii până la începutul verii. 

    Citește și: Ce trebuie să știi despre plantarea bulbilor de primăvară

    Amestecă compostul în sol înainte de plantare și adaugă ulterior mulci organic, cum ar fi scoarță sau fân, în jurul bazei plantei, pentru a ajuta la reținerea umidității și la îmbogățirea solului în timp. 

    Când frunzele încep să se îngălbenească în timpul verii, poți tăia plantele pentru a reveni în primăvara următoare.

    Spânz – flori de primăvară

    Spânz (Helleborus)

    Una dintre cele mai timpurii plante care înfloresc la sfârșitul iernii, spânzul oferă un frunziș luxuriant, cu creștere joasă, și flori colorate în nuanțe de roz, roșu, violet, verde, galben și alb. Adaugă compost organic la plantare pentru a îmbogăți solul. 

    Plantează la începutul primăverii și menține plantele bine udate în primul sezon. După aceea, sunt destul de tolerante la secetă, având nevoie de apă doar în perioadele calde și uscate prelungite.

    Petunii – flori de primăvară

    Petunii

    Adesea văzute în coșurile suspendate din verandă sau în jardinierele de fereastră, petuniile pot fi folosite și în grădină. Cea mai bună parte este că aceste flori vibrante au o durată lungă de înflorire și nu au tendința de a începe să se ofilească până la sfârșitul verii.

    Plantă de gheață

    Plantă de gheață (Hylotelephium spectabile)

    Cunoscute și sub numele de sedum sau plantă de gheață, aceste plante perene suculente care poartă smocuri de flori roz minuscule vor fi fericite în părți ale curții în care alte plante nu vor fi. 

    Ele se dezvoltă în zonele stâncoase (de unde și numele) cu o fertilitate a solului moderată sau scăzută și sunt, de asemenea, tolerante la secetă. Planteaază primăvara pentru flori care susțin polenizatorii, cum ar fi albinele și fluturii, de la sfârșitul verii până la începutul toamnei.

    Crini de zi

    Crinul de zi (Hemerocallis)

    Crinii de zi luminoși și veseli nu sunt pretențioși cu privire la locul de creștere – pot fi la fel de fericiți într-o grădină bine îngrijită ca și într-un șanț de lângă un drum de țară. Adaugă compost în sol înainte de a îi planta primăvara, apoi folosește un mulci organic pentru a menține umiditatea solului și a ține buruienile la distanță. 

    Citește și: Nu aruncați cojile de ceapă! Iată cum le puteți folosi în grădină

    Pentru varietățile de culoare mai închisă, alege un loc cu puțină umbră după-amiaza, ceea ce le va ajuta să-și mențină culoarea.

    Gladiole – flori de primăvară

    Gladiole

    Primăvara este momentul ideal pentru a planta aceste plante, deoarece preferă să înflorească mai târziu în timpul verii. 

    Disponibile în aproape toate culorile imaginabile (de la roșu la galben și albastru), gladiolele sunt perfecte pentru a adăuga un plus oricărei grădini sau oricărui balcon. 

    Panseluțe – flori de primăvară

    Panseluțe

    Una dintre cele mai comune flori de primăvară pentru grădinari, panseluțele au devenit deja un ritual de început de sezon pentru mulți grădinari. Spre deosebire de multe dintre plantele de pe această listă, panseluțele sunt de obicei cultivate ca plante anuale și sunt plantate în fiecare an (cu excepția cazului în care cauți violetele, planta mamă a panseluțelor, care tind să se reînsămânțeze singure). 

    Folosește-le pentru a alinia căile de acces sau pentru a umple golurile din grădină. Taie capetele de floare uzate pentru a încuraja o perioadă de înflorire mai lungă.

    Hortensia – flori de primăvară

    Hortensia (Hydrangea macrophylla)

    Pentru o plantă cu flori care să ocupe spațiu și să se remarce, alege hortensia. Acest tufiș mare și luxuriant, cu buchete de flori în formă de glob colorat, îți va lumina grădina pe tot parcursul primăverii și verii. 

    Deși este ideal să le plantezi toamna, primăvara devreme este și ea o opțiune. Găsește un loc cu soare dimineața și umbră după-amiaza, ceea ce va împiedica florile să se ardă, și oferă rădăcinilor plantei suficient spațiu pentru a crește – groapa trebuie să fie cu aproximativ 1,5 metri mai lată decât ghemul de rădăcini. 

    Citește și: Nu aruncați cojile de nucă! Iată cum le puteți folosi la răsaduri și pomi

    Păstrează plantele noi bine udate și pune mulci în jurul bazei pentru a menține umiditatea solului.

    Mazăre dulce

    Mazăre dulce (Lathyrus odoratus)

    O rudă a mazărei de grădină (cea pe care o mâncăm), mazărea dulce este apreciată pentru parfumul ei îmbătător, ca de miere și pentru gama de culori strălucitoare. Plantează-le într-o grădină de butași sau folosește aceste flori colorate pentru a căptuși o cărare sau o alee, sau întinde-le pe un spalier pentru un spectacol pe verticală.

    Se plantează sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, astfel încât să poată germina la temperaturi scăzute (în zonele mai calde ale țării, cel mai bine este să le plantezi toamna). 

    Adaugă compost în solul în care intenționezi să le cultivi cu aproximativ o lună înainte de plantare, deoarece mazărea dulce crește cel mai bine cu un sol bogat și fertil. Taie flori frecvent, pentru că va încuraja planta să facă altele.

    Micsandra – floare de primăvară

    Micsandră (Matthiola incana)

    Frumusețea acestor flori îndrăznețe și colorate este depășită doar de parfumul lor îmbătător, care amintește de cuișoare. În climatele reci, aceasta trebuie să fie plantată din semințe în fiecare an, dar în climatele mai calde, poate fi bienală sau perenă. 

    Plantează primăvara pentru a te bucura de buchete parfumate la începutul verii. Păstrează solul umed și nu uita să îndepărtezi florile ofilite pentru a încuraja o nouă creștere.

    Dalia – floare de primăvară

    Dalii  (Dahlia pinnata)

    Daliile sunt deliciul iubitorilor de flori – dar pentru a obține aceste exemplare superbe la sfârșitul verii și începutul toamnei, trebuie să plantăm tuberculi la mijlocul primăverii. 

    Citește și: Compost: tipuri, metode de obținere, folosire, beneficii

    Sunt disponibile diferite tipuri de cultivare în aproape orice nuanță, cu flori de la mărimea unui nasture la mărimea unei farfurii. 

    Așteaptă până după data ultimului îngheț, când solul a avut ocazia să se încălzească, pentru a le planta. Adaugă compost în sol înainte de a planta și asigură-te că plantezi tuberculii cu ochii în sus. Nu uda până când vezi lăstari ieșind deasupra solului. 

    Pentru varietățile mai închise la culoare, alege un loc cu puțină umbră după-amiaza, acest lucru le va ajuta să-și păstreze culoarea.

    Sfaturi pentru a planta flori de primăvară

    Începe prin a crea un spațiu de lucru curat. Îndepărtează frunzele, iarba tăiată sau alte resturi din zonele de grădinărit. Apoi, așterne mulci în aceste zone.

    Pregătește solul astfel încât să fie bine hrănit și să ofere un mediu bun pentru noile plante.

    Alege un amestec de flori anuale și perene pentru a le planta. Acest lucru va fi mai ușor decât să plantezi doar flori anuale, deoarece va trebui să le înlocuiești pe acestea în fiecare an.

    Poți începe sezonul mai devreme cu plantele în ghiveci. Deoarece acestea pot fi mutate într-un garaj în timpul scăderilor majore de temperatură, pot fi plantate mult mai devreme decât plantele care vor fi în pământ.

    Alege câteva plante care înfloresc devreme. În acest fel, vei avea flori în peisaj cât mai mult timp pe parcursul anului.


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!