• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cultivarea castraveților în saci: tehnică, producție pe mp

    Violina Gorcinschi -

    Cultivare castraveți în saci – o sarcină ce poate părea descurajantă. Cu toate acestea, în realitate, nu este. În plus, producția ce se obține la castraveți plantați în saci este foarte bună, până la 1.000 de castraveți pe metrul pătrat.

    Plantarea castraveților în saci este un proces simplu de urmat. Sacii de cultivare sunt o modalitate populară de a crește legume și fructe și sunt mai convenabili decât metodele tradiționale de grădinărit, deoarece pot fi ușor mutați în funcție de nevoi.

    Prin metoda castraveților plantați în sac puteți cultiva legume atât în interior, cât și în exterior, în saci de creștere, în condițiile potrivite. Ghivecele din material textil pot fi refolosite și, de asemenea, țin mult timp dacă sunt îngrijite corespunzător.

    În cele ce urmează veți găsi pași și recomandări pentru plantarea și cultivarea castraveților în saci.

    Ce saci sunt buni pentru cultivarea castraveților

    Sacii pentru cultivarea castraveților ar trebui să fie suficient de mari pentru ca plantele să dezvolte un sistem radicular sănătos și pentru a se extinde armonios.

    Un avantaj a creșterii castraveților în saci este faptul că aceștia pot fi mutați în momentul în care condițiile devin nefavorabile pentru plante. Dimensiunea și materialul sacului vă vor ajuta să determinați numărul de semințe sau de răsaduri care ar trebui să fie plantate.

    Castraveții se pot cultiva în saci care pot asigura plantelor cel puțin 45 de cm adâncime și lățime. Containerul trebuie să aibă găuri în partea de jos pentru drenaj și în părțile laterale, pentru circulația aerului.

    Materialul sacilor este un factor esențial în creșterea castraveților sănătoși. Sacul trebuie să fie dintr-un material respirabil, care să permită aerului să circule liber. Acest lucru ajută la menținerea solului umed și previne uscarea acestuia, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinilor și la alte boli fungice. Un sac care permite ”respirația” ajută, de asemenea, la reglarea temperaturii. Unele materiale folosite în sacii de creștere sunt polipropilena, polietilena și nailonul.

    Plantare castraveți în saci -tehnica

    Plantarea castraveților în saci. Ce pământ folosim

    Pământul ce se pune în sacii în care se cultivă castraveții trebuie să fie unul bine compostat. Solul trebuie să rețină umiditatea, astfel că pământul pentru castraveți la sac se pregătește din compost, gunoi de grajd și alte materiale organice în primii 30 de cm de sol.

    Puteți folosi un amestec de mușchi de turbă și nisip pentru plantat. De asemenea, puteți adăuga îngrășământ lichid diluat pentru creșterea sănătoasă a plantelor.

    În mod ideal, nivelul de pH al solului pentru cultivarea castraveților trebuie să fie 5,5-7,5. Fie puteți căuta solul de grădină care are acest interval de pH special, fie puteți ajusta nivelul pH-ului solului.

    De asemenea, puneți un strat subțire de mulci pentru a ajuta solul să rețină apa și să protejeze planta de căldură.

    Citiți și: Cum se cultivă cartofii în saci

    castraveti crescuti in saci
    Plantarea castraveților în saci

    Plantarea castraveților în sac

    Plantarea castraveților în sac se poate face în două feluri. Primul este acela de a planta semințe de castraveți direct în sacul umplut cu amestec sau pământ cu puțin îngrășământ sau materiale organice adăugate. A doua variantă este să faceți sau să cumpărați răsaduri de castraveți pe care să le plantați în sacii deja pregătiți. Cea de-a doua metodă este mai rapidă și mai sigură pentru a avea o recoltă.

    Dacă aveți saci încăpători, puteți pune 203 plante de castraveți într-un sac. Dacă folosiți saci mai mici, mergeți pe o plantă per sac.

    Dacă semănați semințe de castraveți direct în saci, aveți în vedere perioada de germinare și condițiile necesare pentru răsărire. Germinarea semințelor de castraveți poate dura de la 3 la 5 zile, fiind nevoie de umiditate și o temperatură la 27 – 32 grade Celsius. În cazul temperaturilor mai scăzute, germinarea poate întârzia 10 zile sau mai mult.

    Unde se țin castraveții plantați în saci

    Pentru a cultiva cu succes castraveți în saci, alegeți o locație cu expunere completă la soare și cu un sol bine drenat. Castraveții vor avea nevoie de cel puțin șase ore de lumină solară pe zi, așa că cel mai bine să plasați sacii într-o zonă care primește multă lumină naturală.

    Asigurați-vă că evitați să puneți culturile de castraveți aproape de plante sau pomi mai mari, care le pot priva de lumină.

    De asemenea, luați în considerare intensitatea vântului din zonă. Castraveții crescuți în saci pot extrage multă apă din sol, iar vântul îl va usca rapid și va crește necesarul de apă al plantei.

    Castraveții cultivați în sac: sistem de susținere

    Castraveții sunt legume care necesită instalarea unui spalier sau un gard care să permită cățărarea plantei. Fără un astfel de sprijin, planta va cădea și va ocupa spațiu esențial pentru grădinărit.

    Dacă aveți spațiu pentru a crește castraveți pe pământ, ar trebui să aveți o zonă mulcită, pentru ca vița de castraveți să se răspândească fără a fi atacată de dăunători și boli.

    Spalierul poate fi făcut din lemn, metal, plastic, bambus și ar trebui să aibă o înălțime de aproximativ 1,20 până la 1,80 metri. Acesta poate fi așezat oriunde în jurul plantei sau în sol.

    Dacă nu aveți un spalier, puneți sacul lângă o masă sau un raft rezistent.

    Castraveți plantați în saci: udarea

    Castraveții iubesc apa și o pot absorbi repede din sol. Cantitatea de apă necesară depinde de tipul de sol folosit și de porozitatea sacului de creștere.

    Udați planta în mod regulat pentru a menține o umiditate optimă, dar nu exagerați. O umiditate crescută poate provoca putrezirea rădăcinilor și boli. Se poate merge pe o udare zilnică de 5 litri de apă, având grijă ca surplusul de apă să se poată scurge.

    Udarea castraveților cu furtunuri poate părea practică inițial, dar poate deveni o corvoadă în timp. Un sistem de irigare prin picurare poate ajuta la furnizarea constantă de apă pentru plante, pentru a produce fructe sănătoase.

    Puteți verifica oricând dacă castraveții au nevoie de mai multă apă, efectuând un test manual. Acest lucru se face prin plasarea degetului în sol și simțind conținutul de apă sau umiditatea.

    De subliniat că udarea este obligatorie la catraveții în saci, la care uscarea pământului se face mult mai ușor decât la castraveții din solar sau din grădină.

    Castraveți în saci: recoltare, producție

    Cultivarea castraveților în saci este o tehnică ce poate avea rezultate foarte bune de producție. Totul depinde de condițiile pe care le oferiți plantelor și bineînțeles, de soiul sau hibridul de castraveți pe care l-ați ales.

    La castraveți cultivați în saci, recoltarea se face treptat, din momentul în care primele legume ajung la maturitate. Culesul castraveților se face la timp pentru a preveni ca aceștia să devină prea mari sau amari.

    Castraveții cultivați în saci se recoltează când ating dimensiunea de circa 15 centimetri lungime.

    Producția ce se obține la castraveți cultivați în saci poate ajunge la 1.000 de castraveți pe metru pătrat. Acești castraveți îi veți putea recolta din iunie până în octombrie pentru că rădăcinile plantelor vor fi protejate până toamna târziu.

    Citiți și: 10 secrete pentru o recoltă bogată de castraveți

    castraveti in saci in sera
    Cultivarea castraveților în interior (foto: fibredust.com)

    Plantarea castraveților în saci în interior

    Când cultivați castraveți în interior, comparativ cu exteriorul, singura diferență este iluminarea. Trebuie să oferiți lumină plantelor în timpul zilei. Cultivatorii de interior folosesc lumini artificiale în loc de lumina naturală a soarelui.

    Plantele de castraveți ar trebui să fie poziționate la 10 – 20 de cm sub un corp de iluminat fluorescent cu spectru complet, care conține cel puțin 2 tuburi, dar nu mai mult de 6.

    Cultivatorii de interior plasează de obicei plantele pe tăvi pline cu amestec pentru ghivece. Apoi, acoperă tăvile cu folie de plastic sau folie transparentă pentru a preveni pierderea umidității.

    Semințele de castraveți germinează rapid în interior, puteți începe să le plantați în două săptămâni de la creșterea răsadurilor.

    Luminarea artificială ar trebui să funcționeze timp de 12-16 ore pe zi. Porniți luminile în timpul orelor de lumină naturală, stingând luminile când afară devine întuneric, pentru a se sincroniza cu ritmul circadian natural al plantei.

    Cerințele de udare vor fi mai mici decât cele ale castraveților care sunt cultivați în aer liber, datorită lipsei vântului și a expunerii solului la lumina directă a soarelui.  


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!