• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Start cereri pentru ajutorul de 15.000 de lei! Termen limită: 25 aprilie!

    Roxana Dobre -

    Start cereri pentru ajutorul de stat în valoare de 15.000 de lei, care are ca termen de depunere a solicitărilor data de 25 aprilie.  Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) primește începând de astăzi cereri prin care fermierii pot primi finanțări de până la 15.000 de lei, sumă pe care o pot utiliza pentru instalarea de garduri electrice ori alte mijloace asemănătoare permise de lege. Termenul limită este de 25 aprilie.

    Fermierii sau utilizatorii de terenuri agricole pot depune începând de astăzi, marți – 11 aprilie, ora 10.00 și până la 25 aprilie, ora 23:59 cereri pentru subvenția alocată achiziției de garduri electrice sau alte echipamente pentru apărarea de animale sălbatice.

    Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat Ghidul de finanțare a fost publicat luni, 3 aprilie iar fermierii au putut să facă pe site-ul AFM conturi de utilizatori care de astăzi pot fi folosite pentru depunerea dosarului.

    Depunerea cererilor de finanțare și a documentației aferente se realizează online prin intermediul aplicației informatice – https://www.afm.ro/garduri_electrice.php, în perioada 11 aprilie 2023, ora 10:00 – 25 aprilie 2023, ora 23:59.

    Se depun cereri pentru garduri electrice gratuite

    Valoarea maximă pe care o pot cere persoanele fizice în cadrul acestui program este de 15.000 de lei. Finanțarea este nerambursabilă și acoperă integral toate cheltuielile eligibile.

    Programul prevede o serie de cheltuieli eligible, cum ar fi achiziția de echipamente și/sau dispozitive de tipul gardurilor electrice (generator de impulsuri, fir gard electric, izolator inel gard electric, conectori fir gard electric, tijă împământare etc.), panou solar, regulator tensiune, cablu împământare ori alte mijloace asemănătoare permise de lege – instalații cu fascicule luminoase, sunete/ultrasunete și altele.

    Citiți și: Garduri electrice gratuit – subvenție nouă prin AFM. Termene, condiții, plăți

    Garduri electrice cu finanțare de la stat (foto: farmer.pl)

    Pași de parcurs pentru primirea sumelor alocate prin AFM 

    Primul pas pentru accesarea banilor a fost înregistrarea unui cont pe site-ul AFM. Acesta poate fi utilizat începând de astăzi prin încărcarea cererii și a documentelor obligatorii. După acești pași, dosarele vor fi analizate, se vor comunica rezultatele analizei, se vor putea depune și soluționa contestațiile și se va face evaluarea dosarelor de finanțare în urma soluționării contestațiilor.

    Ulterior, se vor încheia contractele de finanțare și se vor implementa proiectele, iar autoritățile le vor monitoriza o perioadă. De precizat că AFM mai poate cere documente sau clarificări de la fermieri.

    Citiți și: Ministerul Mediului finanțează achiziția a 1.140 de garduri electrice. Fermierii – beneficiari!

    Ce documente se pot depune de astăzi 

    Dosarul ce poate fi depus la AFM electronic începând de astăzi și până la 25 aprilie, ora 23:59 trebuie să conțină următoarele documente:

    Un solicitant poate depune, în cadrul aceleiași sesiuni, mai multe dosare de finanțare pentru imobile-terenuri diferite, cu condiția încadrării în suma maximă a finanțării (15.000 de lei).

    Listele ce conțin solicitanții acceptați ori respinși se vor publică pe pagina de internet a AFM, iar rezultatele procesului de analiză vor fi comunicate solicitanților prin e-mail.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu