• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primul mare procesator din România care anunță că scade prețul laptelui!

    agrointeligenta.ro -

    Primul procesator de lapte care răspunde ”provocării” premierului Nicolae Ciucă de a ”tăia” prețul laptelui la consumator. În cadrul unei declarații de presă, Fabrica de Lapte Brașov – care comercializează pe piața românească brandul Olympus, își anunță participarea la acordul voluntar între retaileri și procesatori în vederea reducerii prețului pentru laptele de consum.

    ”Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandului Olympus, a participat la discuțiile mediate de Consiliul Concurenței pe tema acordului voluntar privind reducerea prețului laptelui de consum. Compania a decis să se alăture inițiativei, considerând-o benefică pentru clienții finali, și urmează a agrea cu retailerii implementarea acestui acord voluntar. Compania rămâne deschisă discuțiilor cu autoritățile pentru a identifica cele mai bune soluții în interesul consumatorilor români și pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui”, se arată în declarația de presă emisă astăzi, joi – 27 aprilie, Fabrica de Lapte Brașov.

    Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandului Olympus, este primul procesator care a anunțat că reduce prețurile la lapte

    Fabrica Olympus funcționează în județul Brașov

    Procesatorul de lapte face parte din Grupul Hellenic Dairies, cu peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local.

    ”Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor. Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala”, se prezintă producătorul brandului Olympus.

    Prețuri mai mici cu 20% pentru lapte, la raft

    Pe 21 aprilie, Consiliul Concurenței a anunțat că poartă discuții cu companiile care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea prețului la laptelui.

    Potrivit sursei citate, acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru reducerea prețului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de șase luni și urmează să se aplice de la 1 mai, după cum s-a decis la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România.

    Potrivit sursei citate, reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

    Scăderea de preț la laptele comercializat în retail a fost agreată de toate componentele lanțului de producție în cadrul unei întâlniri avute la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA