• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Vițel cu genetică Fleckvieh, vândut la licitație pentru suma de 90.000 de euro

  Roxana Dobre -

  Animalele de reproducție cu mare valoarea genetică se vând la prețuri pe măsură. În fiecare an se organizează licitații acerbe între fermieri sau asociații iar sumele plătite pe un singur vițel se ridică și la 90.000 de euro.

  Un vițel de taur din rasa Fleckvieh a fost vândut la o licitație de bovine de reproducție din Germania la începutul lunii mai 2023 cu 90.000 de euro. Este un preț record pentru un vițel iar taurii de reproducție au de asemenea prețuri pe măsura valorii genetice pe care o dețin, cel mai scump fiind vândut la licitație cu 144.000 euro. Prețul record anterior a fost de 57.500 de euro, conform publicației Agrarheute.

  Citiți și: Victoria, prima vițelușă Bălțată Românească obținută prin programul de transfer de embrioni al ACVBR-SIM

  La începutul lunii mai 2023, vițelul de taur de reproducție din rasa Fleckvieh a fost vândut la o licitație din Germania cu 90.000 de euro, un preț record pentru piața de bovine de reproducție Ansbach din Bavaria . Vițelul Simmental născut la sfârșitul lunii martie 2023 cântărea 83 kg la vânzare. Animalul are o valoare de reproducție de 145. Valoarea laptelui este 127, valoarea cărnii este 109, fitness-ul este 128, picioarele sunt 121.

  Crescătorul de vițel de taur este Harald Meyer din districtul Donauwörth. Animalul a fost cumpărat de clubul de inseminare Nordschwaben din Höchstädt. Fermieriul  îl asigurase deja pe tatăl vițelului vândut la un preț record, Monet PP, în octombrie 2021 pentru 82.000 de euro la piața de vite de reproducție din Traunstein.

  Citiți și: Interes uriaș pentru vacile de carne: Toți tăurașii Aberdeen Angus scoși la licitație s-au vândut

  Vițica de 89.000 euro este cel mai înalt animal homozigot care a fost oferit vreodată la o licitație în întreaga lume, a spus Dr. Sabine Krüger de la RinderAllianz

  O vițică, pe locul 2 în topul celor mai scumpe animale din Germania 

  La o altă licitație din Germania, de această dată din zona de nord, mai exact spre Karow în Mecklenburg-Pomerania de Vest, la sfârșitul lunii martie 2023, un crescător a oferit 89.000 de euro pentru o vițică. Aceasta este alb-negru și avea 10 luni în momentul licitației. ”Calf Rosy” provine de la compania agricolă Agrarprodukte Dedelow GmbH din Prenzlau.

  „Este cel mai înalt animal homozigot care a fost oferit vreodată la o licitație în întreaga lume”, a spus dr. Sabine Krüger de la o asociație de crescători.

  47 de vite au fost disponibile spre vânzare la licitația de vite de reproducție din Karow. Prețul mediu pe animal a fost de 10.427 de euro, cu 1.327 de euro mai mult decât în ​​anul precedent.

  16.000 de euro pentru un vițel de taur Fleckvieh

  16.000 de euro pentru un vițel de taur Fleckvieh

  La începutul lunii februarie 2023, un crescător a fost bucuros să primească 16.000 euro pentru vițelul homozigot Meverik Pp la licitația de viței Ansbach. Valoarea totală de reproducție este 138, valoarea laptelui este 133, valoarea cărnii este 106 și fitness-ul este 114. Animalul este unul dintre cei mai înalți dintre masculii de reproducție, homozigot.

  Fratele vitreg al vițelului, Butaris Peste deja folosit pentru inseminare la Bayern-Gentik.

  În cazul prețurilor pentru tauri, la licitația de la Osterhofe taurul Fleckvieh Hardcore a fost scos la licitație pentru 144.000 de euro ia pentru un alt taur Simmental s-a plătit 71.500 de euro.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvențiile APIA pentru 1,3 milioane de Țurcane, blocate! Oierii așteaptă lămuriri de la MADR! Tarife medici veterinari – actualizare. ANSVSA: Noile sume decontate pentru serviciile veterinare Daniel Frei și-a construit ferma de la zero și s-a dezvoltat în cooperativă

  Ultimele știri

  Dan Motreanu: Legea privind restaurarea naturii ar limita terenurile agricole și ar fi o povară pentru fermieri Avans APIA 2023. Prima tranșă din subvenție – mai mare în acest an! România, printre țările din UE cu cea mai mică producție de lapte de consum