• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fenomenul BRIC: India nu ştie ce să mai facă cu atâta zahăr

    agrointeligenta.ro -

    Nivelul rezervelor, cel mai ridicat din ultimii patru ani, le va permite indienilor să continue să exporte zahăr şi în 2012-13, în ciuda unei producţii trase în jos de secetă.

    Potrivit datelor adunate de Bloomberg, pînă la 1 octombrie, rezervele de zahăr ar putea ajunge la 7 milioane metrice, ceea cea ar permite realizarea unor exporturi de 3,5 milioane de tone metrice (cu doar 0,5 milioane tone metrice mai puţin decât se estimase iniţial).

    Stabilitatea preţurilor este o chestiune vitală pentru ordinea internă în India, o ţară, care în ciuda progreselor economice realizate în ultimii ani, se confruntă cu sărăcia.

    Interzicerea exporturilor de produse agricole şi alimentare, în anii în care producţia ameninţă să nu acopere cererea internă, este o practică obişnuită în India.

    Musonul, al cărui sezon durează în India din iunie pînă în septembrie, asigurând 70% din precipitaţiile de care beneficiază agricultura acestei ţări, a fost cam sărac pînă acum (cu 17% sub medie), făcând ca spectrul secetei să ameninţe jumătate din teritoriul naţional, afectând pe lîngă culturile de trestie de zahăr şi alte culturi esenţiale precum cele de orez, bumbac sau oleaginoase.

    Nişte randamente bune în regiunile neafectate de secetă ar putea însă asigura obţinerea unei producţii de zahăr care să acopere cererea internă.

    Producţia de zahar a Indiei, al doilea producător mondial, deşi în scădere, ar putea atinge în acest an 25 de milioane de tone metrice, nivel care ar asigura un surplus de cel puţin 2 milioane tone metrice pentru export, la care se adaugă cele 3,5 milioane de tone din rezerve, menţionate anterior.


    Te-ar mai putea interesa

    Terenurile agricole care vor fi scutite de la impozite începând de anul viitor Laptele la 5 lei care i-a înfuriat pe fermieri. Cine îl produce O mare seră de roșii din România a înlocuit ambalajele din plastic cu cele din carton ondulat

    Ultimele știri

    Oierii au ”colindat-o” pe ”doamna Ursula”, la Bruxelles: ”Ne-am adus pită, slănină, brânză, stăm aici până ne rezolvăm problemele” OP-ED | Radu Magdin, CEO Smartlink Communications: România, putere Agrifood. Optimismul e important, dar organizarea regională e esențială Prognoza meteo pentru ultimele săptămâni din 2025 și primele săptămâni din 2026